Сценарій спортивного змагання

Про матеріал
Для дітей старшого дошкільного віку. Для інструкторів фізичної культури, вихователів, батьків.
Перегляд файлу

«ВЕСЕЛІ СТАРТИ»

Мета: удосконалювати навички в основних рухах, орієнтування у просторі; розвивати фізичні якості: швидкість, спритність, витривалість, силу, окомір;

стимулювати активність кожної дитини з урахуванням її індивідуальних можливостей, забезпечувати диференційований підхід до оцінки результатів її дій, надати можливість відчути задоволення і радість від рухів у спільній діяльності; вільно і природно використовувати набуті рухові уміння й навички, виявляти творчість, самостійність, активність, ініціативність у руховій діяльності; підтримувати бадьорий, радісний настрій;

виховувати у дітей бажання займатися фізичними вправами.

 

ХІД РОЗВАГИ:

  1. Естафета «Передавання м’ячів у шеренгах».

Зміст гри: команди шикуються у дві шеренги, що стоять обличчям одна до одної. За командою гравці кожної з команд, починаючи з капітана, передають м’яч один одному до кінця шеренги. Останній у шерензі, отримавши м’яч, біжить з ним за спинами товаришів і стає на початок шеренги і передає м’яч далі. Гра триває, доки м’яч знову опиниться у капітана, який стоїть на своєму місці (на початку шеренги). Капітан піднімає руки з м’ячем угору. Перемагає та команда, яка швидше виконала завдання.

  1. Естафета «Передавання м’ячів над головою».

Зміст гри: діти поділяються на дві команди. Команди шикуються в колони. За командою капітани починають передавати м’яч над головою. Останній у колоні, отримавши м’яч, оббігає праворуч свою колону і стає попереду капітана. Потім також передає м’яч над головою. Гра триває, аж поки капітан з м’ячем стане останній у колоні і отримає м’яч. Тоді він біжить на початок колони, стає на своє місце і підіймає руки з м’ячем угору. Перемагає та команда, яка перша виконає завдання.

  1. Змагання «Гусінь».

Зміст гри: діти поділяються на дві команди, які шикуються у дві колони. В кожній команді діти також поділяються на 1-й і 2-й номери. 1-ші номери беруться за мотузку лівою рукою, а 2-гі – правою.

За сигналом вони починають бігти вперед, оббігають набивний м’яч і повертаються за лінію старту. Виграє та команда, яка перша перетинає лінію. старту (рахують за останньою парою).             

  1. Змагання «Перекидання м’ячів».

Зміст гри: команди розташовуються врозтіч по обидва боки від волейбольної сітки. За сигналом гравці обох команд починають кидати м’ячі, намагаючись якомога більше м’ячів закинути на сторону суперника. За іншим сигналом гра припиняється. Виграє та команда, на території якої буде менша кількість м’ячів суперника.

  1. Змагання «Вантаження кавунів».

Зміст гри: діти поділяються на дві команди. Команди шикуються у шеренги обличчям одна до одної. Біля першого і останнього гравців на підлозі лежать обручі. У першому з них – м’ячі-кавуни. М’ячів стільки ж, скільки гравців у команді. За сигналом діти починають передавати м’ячі по одному з обруча в обруч. Гра триває, аж поки одна з команд переправить всі «кавуни» у другий обруч. Виграє та команда, яка перша виконає завдання.

  1. Змагання «Дні тижня».

Зміст гри: діти шикуються в одну шеренгу. Вихователі натягують перед ними мотузку на висоті 15-20 см. За сигналом «Понеділок!» діти перестрибують мотузку. З кожним новим днем тижня висота мотузки збільшується на 5 см. Виграють ті діти, які, перестрибуючи, не зачепили мотузки.

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
27 січня 2020
Переглядів
443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку