Сценарій св'ята "Нумо хлопці"

Про матеріал
Розраховано для учнів 4х класів. Дає змогу дітям помірятись не лише силою, а й позмагатись у конкурсах де потрібно проявити кмітливість, спритність, гнучкість.
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ ДО ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

для учнів 4 класів

мета:

  • сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість;
  • розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність;
  • виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння.

Обладнання: 2 обруча, свисток, фішки, 2 бар’єри, «купинки» 12 шт, шведські стінки 2 шт, «Дартс» 2 шт.

Хід заходу

Вчитель: Добрий день діти! Сьогодні ми зібрались у цьому залі, щоб привітати наших лицарів і захисників зі святом – Днем Збройних Сил України. Наші дівчатка вітають хлопчиків із святом , бо саме ви наше майбутнє, наш захист, наша надія та спокій.

1 д :День чудовий – 6 грудня
       Це є свято серед буднів,
       Зрозуміло тут без слів:
       Це є День Чоловіків.

2 д: Ми бажаємо вам, хлопці,
Друзі наші щирі,
Гарно всім навчатись
І жити у мирі!

1 д: Щоб зростали і мужніли
Ви кожну годину,
Щоб ми всі пишались вами
У будь – яку днину!

2 д: Отож разом вас вітаєм,
Щастя, перемог бажаєм.
Нехай  радість з вами поруч
Іде завжди праворуч і ліворуч. 

Вчитель:  Ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо – жовтий прапор свободи в нашій державі Україні. Українські юнаки повинні бути свідомими та завжди пам’ятати, що проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх матерів, сестер, коханих дівчат, рідного села чи міста. А нашим хлопчикам для того, щоб стати справжніми захисниками, треба уже зараз готуватися: загартовуватися, займатися спортом …І не тільки

   Сьогодні ми пропонуємо вам здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості і майстерності. Справжній чоловік – це сильний чоловік. У нього справа честі понад усе. А наші хлопчики сьогодні нам доведуть, що гідні називатись справжніми чоловіками. То ж почнемо…..

   Вітаємо наші команди…. (назва та девіз)

Конкурс 12 «Шеренга»

За свистком вишикуватись в шеренгу. Яка команда швидше вишикується та і отримує 1 бал.

Конкурс 2 «Загадки»

За кожну правильну відповідь команда отримує 1 бал.

1.Це дається людині тричі: перші два рази безкоштовно, а за третій потрібно заплатити?
Відповідь: Зуби

2.  Чоловік заходить в магазин, купує ковбасу і просить її порізати, але не впоперек, а вздовж. Продавщиця запитує: «Ви що, пожежник?» - «Так». Як вона здогадалася?.

Відповідь: Чоловік був у формі.

3.  Він ходив, але взуття не зношував. Я вирішив йому допомогти, але зробив тільки гірше: тепер він навіть з моєю допомогою не може ходити. Хто він?

 Відповідь: Будильник.

4.  Якось вранці, солдат, який перед цим був у нічній варті, підійшов до центуріона і сказав, що цієї ночі він бачив уві сні, як варвари сьогодні ввечері будуть атакувати фортецю о півночі. Центуріон не дуже повірив у цей сон, але заходи всеж-таки вжив. Того ж вечора варвари дійсно напали на фортецю, але завдяки вжитим заходам їх атака була відбита. Після бою центуріон подякував солдату за попередження, а потім наказав узяти його під варту. Чому?

 Відповідь: Солдат бачив сон, значить, він спав. А під час несення варти солдат не має права спати.

Конкурс 3 «Переправа»

Команди стають в дві колони біля стартової лінії. Капітан кожної команди стає на протилежній стороні майданчика, за 5-6 м від колони, перед ним лежить обруч. За сигналом капітан бере обруч і біжить до своєї команди, одягає обруч на першого гравця та біжить з ним назад, «переправляючи» його на протилежний бік майданчика. Виграє та команда, капітан якої першим «переправе» всіх гравців на протилежний бік майданчика. Команда, яка перемогла отримує 1 бал.

Конкурс 4 «Смуга перешкод»

Команди повинні подолати «смугу перешкод»:

  1. пролізти під бар’єром,
  2. пробігти по «купинкам»,
  3. залізти на шведську стінку,
  4. злізти із шведської стінки,
  5. повернутись бігом до команди.

Гра продовжується поки всі гравці не пройдуть «смугу перешкод». Вибігати раніше, ніж гравець перетне лінію «фінішу», забороняється. Виграє та команда, яка пройде швидше. Переможець отримує 1 бал.

Конкурс 5 «Дартс»

Команди стають на відстані 3-4 м від місця , де висить «Дартс». У кожного члена команди по 1 дротику.  За командою судді перші гравці кидають дротик. Гравець, який  поціле ближче до центру приносить команді 1 бал. Бали дораховуються до загальної кількості балів.

 

Вчитель: Так, ми вже бачимо, що всі достоїнства справжнього чоловіка є у наших учасників, тож залишилось оголосити результати змагань. Кожен учасник змагання був спритним, витривалим і мужнім. Настала урочиста хвилина- церемонія нагородження.

 

Нагородження учасників змагань.

 

Вихід під музичний супровід із спортивного залу.

 

docx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
496
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку