Сценарій свята "Halloween"

Про матеріал
Сценарій свята для учнів початкових класів "Halloween". У сценарії є інформація про звичаї, історію та традиції святкування "Halloween". А також є цікаві та веселі конкурси, у я ких учні залюбки беруть участь.
Перегляд файлу

Свято «Halloween»

для учнів початкових класів

1 слайд

Вед. 1: Хеллоуін (англ. Halloween, All Hallows 'Eve або All Saints' Eve) - сучасне свято, походить від традицій древніх кельтів Ірландії і Шотландії, історія якого почалася на території сучасних Великобританії та Північної Ірландії . Відзначається 31 жовтня, в переддень Дня всіх святих. Хеллоуін традиційно святкується в англомовних країнах, хоча офіційним вихідним днем ​​не є.

 

Вед. 2: З кінця XX століття, в ході процесу американізації і глобалізації, мода на атрибутику Хеллоуіна виникла також у більшості неангломовних країн Європи і в СНД. Хеллоуін неформально відзначається в деяких інших країнах, що мають тісні культурні зв'язки з США або Великобританією, наприклад, в Японії, Південній Кореї, Сінгапурі, Австралії та Нової Зеландії,  в ряді острівних країн Океанії,  з недавнього часу - в Україні та інших  країнах.

(Поділ на команди “MONSTERS” and “VIMPIRES”)

 

2 слайд

Вед. 1: Більшість символів свята мають довгу історію. Наприклад, традиція виготовлення гарбузів-світильників пішла від кельтського звичаю створювати ліхтарі.

 

Вед. 2: Вперше створення гарбузів-світильників в Америці було зафіксовано в 1837 році; цей ритуал, що проводився під час збору врожаю, не мав ніякого відношення до Хеллоіну аж до другої половини XIX.

 

Вед. 1: У святковому оздобленні будинків велику роль відіграють символи осені, наприклад, сільські лякала. Традиційними кольорами є чорний і жовтогарячий.

(Конкурс «Розфарбуй гарбуза» по 2 учасника)

 

3 слайд

Вед. 1: Перевдягання  в карнавальні костюми - порівняно недавно виникший елемент свята. Вперше як повноцінний звичай він був зафіксований на початку XX століття. Вперше носіння маскарадних костюмів на Хеллоуін помічено в Шотландії. Дітей, які, одягнувшись у карнавальні костюми, ходять від хати до хати і випрошують солодощі, називають guisers, а сам звичай - Guising («гайзінг», від англ. Guise - носіння маски, наряду, жартівливе переодягання).

 

Вед. 2: Основна тема костюмів на Хеллоуін - це різна нечисть або надприродні персонажі.  Популярні костюми персонажів класичних фільмів жахів, наприклад, Мумії і чудовиська Франкентштейна.

(Конкурс «Мумія» по 2 учасника)

 

4 слайд

Вед. 1: Оскільки свято припадає на час урожаю яблук, більшість солодощів засноване на яблуках. Спеціально до торжества готують яблучну карамель, яблука в сиропі (іноді з додаванням горіхів), яблучні іриски.

 

Вед. 2: У свою чергу, в Північній Америці популярні Кенді коріння і кендо Пампкін, цукерки у вигляді кукурудзи та гарбуза. Головна відмінність «гарбузів» від «кукурудзи» це використання меду, більш рясне додавання зефіру і, нарешті, часто використовуваний особливий нежирний крем.

 

Вед. 1: Крім різноманітних солодощів, існує традиційний хліб бармбрек, який готують в Ірландії до різних свят, особливо до Хеллоуіну.

(Конкурс «Упіймай яблуко» по 3 учасника)

 

Вед. 1: А зараз ми перевіримо наскільки уважними ви були. Ми будемо задавати запитання, а піднявши руку ви зможете відповісти.

Вед. 2: Коли святкується Хеллоуін? (31 жовтня)

Вед. 1: В яких країнах святкують Хеллоуін? (англомовні країни, країни Європи та багато інших)

Вед. 2: Які символи свята? (гарбузи-світильники, лякала)

Вед. 1: Якими є традиційні кольори? (чорний та жовтогарячий)

Вед. 2: В які костюми зазвичай переодягаються діти? (монстри, мумії, чудовиська…)

Вед. 1: Що традиційно готують на Хелловін? (солодощі з яблук, цукерки у вигляді кукурудзи і гарбуза, бармбрек)

 

Учитель: Сьогодні ви були великі молодці, гарно працювали і тому ви всі отримаєте традиційні солодощі на Хеллоуін.

 

docx
Додано
22 квітня 2021
Переглядів
603
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку