Сценарій вечора пам'яті "Україна - країна нескорених"

Про матеріал

Вшанувати пам'ять воїнів - добровольців, виховувати патріотизм та гідність, розвивати бажання стати гідним громадянином України. Саме з такою метою організовується вечір пам'яті. Сценарій стане у нагоді класним керівникам, педагогам-організаторам.

Перегляд файлу

Україна – країна нескорених

Дата проведення.

Місце проведення.

Учасники: учні загальноосвітніх шкіл міста, лідери учнівського самоврядування.

Тема. Україна – країна нескорених.

Мета. Вшанувати  пам’ять воїнів - добровольців, виховувати  патріотизм  та гідність, розвивати  бажання  стати  гідним  громадянином України.

Тип заходу. Вечір пам’яті

Оформлення. Роздруковані фото майдану, фонограми пісень та відео майдану, написи назв міст, плакат з написом «Мій тато захищає Україну»

Хід заходу

Вчитель: Шановні учні! Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

Ведучий 1:

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Ведучий 2:

От і сьогоднішній день у нас присвячений цій темі. Скільки пісень, оповідань, віршів складено про події, які відбулися чотири роки тому, які змінили хід історії. На хвилі цих подій народилися нові хіти. І сьогодні ми, переглядаючи пісні, створені в ті часи, згадаємо події, які вийшли за межі логіки.

Ведучий 3:

Там, на Майдані, відродилася українська нація – Гімн, набув нового звучання, а кольори національного стягу, ніколи не були такими символічними, як на тлі невинної крові героїв Небесної сотні.

Ведучий 4: Умирали  невинні,  беззбройні  люди: юнаки, чоловіки. Дівчата, жінки  безстрашно  дивилися  в  обличчя  катів  у  погонах. У  них  були  такі  мирні  професії – як  вони  могли  з  такими «ботанічними»  навиками  опинитися  на  лінії  вогню, і  вистояти?!

Ведучий 5:

Пісня з репертуару «Піккардійської Терції» стала жалобним гімном Майдану. Під цю музику українці прощалися з усіма загиблими під час Революції Гідності.

Ведучий 6:

Вшануємо хвилиною мовчання усіх загиблих на Майдані і тих, хто віддав своє життя, захищаючи кордони нашої держави.

(відео «Пливе кача»)

Ведучий 7:

Описати, а тим більше - відчути глибину трагедії( що сколихнула увесь світ) і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. На це потрібно час, час- і покаяння усього народу! Отже, сьогодні говоритимемо про тих, хто, не задумуючись, віддав своє життя в ім'я свободи.

Ведучий 1:

Переглянемо коротку хроніку подій Революції Гідності, щоб зрозуміти –чому  за своє прагнення свободи та європейські настрої українці сплатили життями - і, ці прагнення обернулися новітньою Голгофою України.

(відео «Не треба»)

Ведучий 2:

Події на Майдані об’єднали людей з усіх куточків України. Так як у пісні «Не спи, моя рідна земля!»

(відео «Не спи, моя рідна земля»)

Ведучий 3:

Пісня «Pray For Ukraine» з відеорядом була викладена в квітні 2014 року на YouTube каналі. У ролику використані кадри, зняті іноземними та українськими знімальними групами під час трагічних подій на Майдані на початку 2014 року.

(Пісня «Pray For Ukraine» Злата Огнєвіч)

Ведучий 4:

Не залишились байдужими до подій в Україні поляки. Польський гурт «Tarakа» записавши трек «Podaj Rękę Ukrainie»  і з цією піснею хлопці виступали на сцені Євромайдану в Києві.

(Пісня «Подай руку Україні»)

Ведучий 5. . Небесна сотня, були покликана і відібрана Богом зупинити зло, і вони це зробили. Без зброї, незахищені, тільки своїм відкритим серцем і любов’ю.. Своєю  самопожертвою  вони  волають,наказують, – «Живи, Україно,  живи».  «Живи!»- «бо  ми  за  це  померли. Продовжуємо  помирати». Там на  Сході  України…

(Пісня «Заспіваймо пісню за Україну»)

Ведучий 6.  Ми будемо їх пам’ятати …

Їхній подвиг неоціненний для України. Їхньою кров’ю омита нова держава. Вони вже вплинули на душі і серця і впливатимуть надалі…
Нашим обов’язком є будувати ту державу, за яку вони загинули.

Ведучий 7:

Нашим обов’язком є пам’ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих людей які були серед нас.

(Пісня «Повертайся живим»)

Вчитель :

Дякуємо за увагу.

 

docx
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
1129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку