Сценарій виховного заходу "День українського добровольця"

Про матеріал

Сценарій концертної програми шкільної самодіяльності до Дня захисника України. Мета: відзначати День захисника України, сприяти згуртуванню дитячого колективу. Розвивати творчі здібності дітей, виховувати патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати інтерес до героїчного минулого держави і сьогодення, любов до Батьківщини.

Перегляд файлу

Сценарій до Дня захисника України

Мета: відзначати День захисника України, сприяти згуртуванню дитячого колективу. Розвивати творчі здібності дітей, виховувати патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати інтерес до героїчного минулого держави і сьогодення, любов до Батьківщини.

Вед.: Сьогодні ми зібралися, щоб засвідчити свою повагу всім чоловікам, всім,хто носив і носить військову форму і відзначити свято – День захисника України.

Вед.: Ви, хто носить почесне звання захисника України, уособлюєте всі етапи розвитку нашого славетного війська: ті, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу.

1.Щиро зичимо вам доброго здоров,я щастя, родинного затишку, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!

2.Вітчизну зі святом вітаємо нині

І хочемо, щоб вона мужніла і цвіла,

Навіки слава, слава Україні,

Її народу слава і хвала!

/Гімн України/

Вед.: Дорогі чоловіки, ще стільки добрих, щирих слів Ви почуєте від людей. І всі вони будуть сказані від чистого серця. Тож слово для привітання надається директору нашої школи ___________________(Привітання директора)

Номер художньої самодіяльності

Вед.: Сьогодні на свято завітали чоловіки, які захищали і захищають спокій наших домівок, здатні завжди підставити своє сильне плече чарівній половині людства. Давайте привітаємо

_____________________________________________________________________________

Слово для привітання надається _____________________________________________

Вед.: Дякуємо і вітаємо вас зі святом, яке є символом мужності, справжньої чоловічої сили - Днем захисника України!

Вед.: Звичайно, жінки також мужньо захищали і захищають Україну, проте це свято традиційно вважається чоловічим. Тому сьогодні бажаємо нашим славним чоловікам міцного здоров'я, справжньої чоловічої мудрості, палкого кохання. Хай поряд із вами завжди будуть вірні друзі і кохані жінки.

Вед.: Ми вітаємо в цей день і сивочолих ветеранів, і молодих людей, які в не такому далекому минулому відслужили військову службу, і тих, хто нині носить погони, і школярів, і зовсім ще маленьких хлопчиків. Зі святом вас! Мужні й надійні захисники України, наші захисники!

Вед.: Я хочу лиш, щоб чоловічі руки

Не зброю обіймали, а коханих.

І щоб вони не танки вели в поле,

А борозну до щастя прокладали.

Вед.: Хай дужі руки чоловічі,

Не порохом пропахнуть, а колоссям,

Хай у труді шукають щастя вічне,

Так в нашому народі повелося.

Номер художньої самодіяльності(вес)

Вед.: День Захисника України - це мужності й геройства свято.

І ми вклоняємося тим, хто літ тому назад багато

і тим, хто нині з автоматом нам спокій береже

і захищає маму і мене, сестру і брата,

велику нашу всю родину – рідну, вільну Україну.

 

Вед.: Ми щасливі, що народилися й живемо на чудовій, мальовничій землі. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, відчуваємо поклик рідної землі.

Вед.: Хоч зараз важко нам, і не спокійно у нашому домі, але вже не раз доведено, що наша дружня сім'я – український народ, здолає всі перешкоди.

Вед.: Ніхто не здолає твій дух і свободу

Козацькому роду тримать булаву,

Міцній, Україно, для щастя народу

Для вірних нащадків во славу живи!

Вед.: Люблю твої ліси, струмки, джерельця

І все – усе, що є в моїм краю!

Тепло долонь і розуму, і серця

Я Україні милій віддаю!

Номер художньої самодіяльності(вес.)

Вед.: Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може.

Вед.: Тому, це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

Вед.: Нелегка військова служба. Це ранні підйоми, багатокілометрові пробіжки і армійська дисципліна.

Вед.: 14 жовтня всі жінки вітають хлопців та чоловіків, бо вони хочуть зайвий раз підкреслити у чоловіків такі якості, як мужність, надійність та сміливість.

Номер художньої самодіяльності (урочист)

Вед.: Пам'ять одна з найцікавіших властивостей людини. Так, як не можна забувати своїх батьків, так не можна забувати свій народ та його історію.

Вед.: Так, як не можна забувати своїх рідних, близьких ні в хвилини радості, ні в години печалі, так не можна забувати землі нашої, бо це першооснова. З неї ми вийшли, до неї ми і прийдемо.

Вед.: Людина не може називатися людиною, якщо вона не має ні мови, ні пісні, ні пам'яті, ні роду. Пам’ятаймо про це.

Вед.: Згаси, о Боже, між братами чвари

Спаси і збережи від нових бід

Щоб не зростали знову яничари,

Щоб в славі процвітав козацький рід.

Номер художньої самодіяльності (урочист)

Вед.: Свято День захисника України дороге кожному українцю. Не знайдеться на Вкраїні хати, на стінах якої не висіли портрети членів родини в військовій формі, в касках, будьоновках. Це наші діди, батьки, на подвигах яких завжди, в усі часи виховується нове покоління.

Вед.: Для людини, яка любить свою Батьківщину, не було, нема і не буде нічого найдорожчого за Батьківщину, на захист якої вона завжди піднімалася. Любов до Батьківщини - це найсвятіший заповіт предків нам і нашим дітям.

Вед.: Молоді захисники України! На ваші плечі лягає сьогоднішній та майбутній день нашої України. За вами - ваші матері, батьки, сестри, брати та всі ми - народ України.

Номер художньої самодіяльності (урочист, патріот.)

Вед.:  Свята є різні в Україні,

 Та нині особливий день –

 Всіх оборонців України

 Згадаймо з вдячністю тепер.

Вед.: Це – день духовного багатства

 І всіх його захисників,

 День українського козацтва,

 День українських вояків.

Номер художньої самодіяльності

Вед.: Як хочеться, щоб тихо ніч пройшла!

Як хочеться, щоб світлий день настав!

Щоб Україна в мирі зажила

І щоб ніхто нікого не вбивав!!!!!....

Вед.: Патріот той, хто своє право вимірює своїм обов’язком. Місія свідомого громадянина – патріота – не руйнувати правопорядок, а берегти, правильно й терпляче вдосконалювати його зміст.

Вед.: Справжній патріот гуманно ставиться до інших народів. Його культура проявляється в повазі інтересів, прав людей інших національностей, підтримці їх у боротьбі за свободу і незалежність, готовності й умінні йти на компроміс заради миру в своїй державі й у світі.

Номер художньої самодіяльності (весел.)

Вед.: Якщо кожному з вас, дорогі захисники, задати питання: „В ім’я чого ви йдете служити до лав армії України?”, то відповідь буде одна: „В ім’я миру і щастя на землі”.

Вед.: Так нехай же щасливим буде життя України нашої, яку бережуть славні її захисники, нехай завжди світлим буде небо, завжди буде хліб на столі і тільки хороші, веселі пісні летять над просторами нашої Батьківщини.

Номер художньої самодіяльності (весел.)

Вед.: Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Багато століть лунають над нашою землею пісні, які уславлюють козаків. Тож хай живе і донині слава козацька, слава України.

Вед.: Як колись для козака почесним обов’язком була служба в Запорозькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків.

Вед.: Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.


Номер художньої самодіяльності (весел.)

Вед.: Ви, хто носить почесне звання захисника України, уособлюєте всі етапи розвитку нашого славетного війська: ті, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу.

Вед.: Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні сили покликані охороняти кордони України, спокій нашого народу. І служать наші хлопці сьогодні на Батьківщині. Ми любимо свою армію. Служити в ній - справа честі та обов'язку…


Номер художньої самодіяльності (урочист, патріот.)

Вед.: Вітчизна і її захисник!..

За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. І ніколи ці заклики до оборони рідного краю не залишилися не почутими.

Вед.: Дорогі наші чоловіки!

Вед.: Сміливі і мужні!

Вед.: Сильні і спритні!

Вед.: Розумні і кмітливі!

Вед.: Ніжні і добрі!

Вед.: Люблячі і турботливі!

Вед.: Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

 Вед.: Хай назавжди поселяться в ваших сім’ях Любов, Повага і Статок. І той місточок доброти і любові ніколи не переривається. Щастя Вам усім!

Номер художньої самодіяльності

1

 

docx
Додано
17 квітня 2018
Переглядів
4917
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку