Сценарій виховного заходу на тему: "A visit to Great Britain" для 5-9 класів

Про матеріал

Даний документ містить сценарій виховного заходу для 5-8 класів. За його допомогою можна провести цікавий екскурс для дітей сторінками історії Великобританії, її культури, звичаїв та побуту. Учні поглиблять знання з англійської мови та розвинуть інтерес до її вивчення.

Перегляд файлу

Позакласний захід з англійської мови на тему:

«Подорож до Великої Британії. A visit to Great Britain»

(Вчитель: Петришин М. І.)

Мета заходу:

  • узагальнити вивчений лексико-граматичний до теми «Великобританія»;
  • розвивати навички монологічного та діалогічного мовлення;
  • активізувати пізнавальний інтерес до історичного минулого та сучасності Великої Британії, її мови;
  • розширювати знання учнів про Великобританію, культуру та звичаї англійців;
  • виховувати почуття дружби та поваги до англомовного народу та доброзичливе ставлення до оточуючих.
  • Пізнавального та інформативного характеру. Познайомити вас із Англіїю, її історією, символікою, столицею, визначними місцями, звичаями та традиціями.

Обладнання: карта Великобританії, зображення прапора Великої Британії, презентація «Лондон», запис бою курантів Біг Бена, фотографії визначних місць Англії, флажки англійські, емблемки.

 

Хід заходу

Звучить мелодія (відео з ютуба LONDON)

 

Учитель. Good afternoon, my dear friends! Сьогодні на вас чекає надзвичайна подія — ви вирушаєте в подорож! Подивіться навколо себе. Як ви вва­жаєте, до якої країни ми зараз потрапимо? Right. Звичайно, до країни, мову якої ми вивчаємо. Це — Велика Британія. А допоможуть нам у цьому our guides — наші гіди.

Входять гіди.

Гіди. Hello, boys and girls!

Гіди. We are glad to see you.

Гід 1. Get ready for the journey!

Гід 2. Приготуйтеся до подорожі!

(1 клас співає пісеньку «Hello»)

(включаю презентацію)

Учитель. The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland consists of England, Scotland, Wales and Northern Ireland. The capital of England is London. The capital of Scotland is Edinburgh. The capital of Wales is Cardiff. The capital of Northern Ireland is Belfast. England is the heart of Britain.

Об'єднане Королівство Великобританії та Північної Ірлан­дії складається з Англії, Шотландіїї, Уельса та Північної Ірландії. Сто­лиця Англії — Лондон. Едінбург — столиця Шотландії. Кадіф — сто­лиця Уельсу та столиця Північної Ірландії — Белфаст. Англія — серце Британії.

Гід 2. Раніше назва столиці була іншою (підходить до карти Великої Британії з указкою в руці).

  Є острів на світі великий, красивий,

  Країна казкова на острові тім.

  А в ній є столиця в тумані у сивім,

  Що назву Лондініум мала колись.

Гід 1.  Тоді не було в ній ні парків зелених,

   Ні замків казкових, ні блиску вітрин,

   Лиш дивна природа й величнії скелі,

   Дбайливо покриті туманом густим.

Гід 2. У 55 столітті до нашої ери римський полко­водець Юлій Цезар вперше прибув до Британії. Наближуючись до берегів Англії він побачив білі скелі в густому тумані. І назвав він Англію туман­ним Альбіоном.

Учитель. Ось ми в Лондоні — уже не стародавньому, а сучасному. Welcome to London! Зараз учні 7 класу познайомлять нас із визначними місцями Лондона.

(Виступ учнів 7 класу)

 

  1. London is the capital of Great Britain.   About 8 million people live here. Лондон - столиця Великобританії. Це одне з найцікавіших міст у світі. Близько 8 мільйонів людей живе тут.

There is a big river in London – the Thames. Є в Лондоні велика річка - Темза. There are a lot of bridges over the river. Tower Bridge is the most famous. Через річку є багато мостів.  Тауерський міст є найбільш відомим.

  1. Неподалік від Тауерського мосту знаходиться Лондонський Тауер (The Tower of London). Колись це була фортеця, у інші часи — королівський палац, і навіть в'язниця. Зараз це — музей. Там живуть ворони. За легендою, якщо ворони залишать Лондонський Тауер, англійське королівство припинить своє існування. У Тауері навіть є людина — The raven master — яка годує воронів і наглядає за ними.
  2. There are lots of places of interest in London: the Houses of Parlament, Tower, Westminster Abbey,  St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace, London Eye. Лондон - це велике та красиве місто. У Лондоні є багато визначних місць, зокрема Будинок Парламенту, Тауер, Вестмінстерське Аббатство,  Собор Святого Павла, Букінгемський палац та бага­то інших.

Звучить Біг Бен

  1. Чи чуєте ви? Це дзвонять куранти старовинного Біг Бена. The most famous clock in London is called Big Ben. Біг Бен — це чотирикутна вежа на будівлі англійського парламенту з великим дзвоном усере­дині та великими циферблатами на кожній з чоти­рьох сторін. Англійці встають вранці та лягають спати на 2 години пізніше, ніж ми в Україні.
  2. There are many parks and gardens in London. У Лондоні є багато парків та садів. In Regent’s Park there is the Zoo. У зоопарку є парк Регент.

    There are about 10 thousand streets in London with a lot of shops and  cafes, cinemas and theatres,  galleries and museums. В Лондоні є понад 10 тисяч вулиць з багатьма магазинами, кафе, кінотеатрами, драмтеатрами, галереями та музеями.

(Згортаю презентацію.)

Виступ 5 класу

Учитель.

      А що це за дівчинка зустрічає нас? Це маленька жителька столиці. Давайте познайомимося  з нею за допомогою пісні.

 

Діти (співають)

What is your name?

What is your name?

Now tell me, please,

What is your name?

Учениця

My name is Mary.

My name is Mary.

My name is Mary.

That's my name.

 

Діти (співають)

Where do you live?

Where do you live?

Now tell me, please,

Where do you live?

Учениця

I live in London.

I live in London.

I live in London.

That's where I live.

 

Учитель. Давайте скажемо Мері, що ми раді її бачити.

Діти. Nice to meet you! 

Учениця. Nice to meet you!

Учитель. А зараз ми послухаємо учнів 1 класу, які підготували для нас коротеньку розминочку. (диск 1 класу «Toys»)

Гід 1. В Україні головою держави є президент. Як ви гадаєте, хто є головою Британської імперії — пре­зидент чи королева?

Діти. Королева. (Продрвжую презентацію. Слайд з королевою.)

Гід 2. Right. A Queen — королева. Королева Єли­завета II керує державою з 1952 року. Вона живе в Лондоні, у Букінгемському паласі.

 (Виходить учениця 5-го класу в костюмі Кішки).

Гід 1. Look, children! Хто це до нас у гості завітав?

Гід 2. Це — киця, англійські діти називають її Pussy cat. Спитаймо її, звідки вона йде.

 

             Pussy cat, Pussy cat,

             Where have you been?

Учениця 1

I've been to London

To look at the Queen.

 

Гід 1.    Pussy cat, Pussy cat,

             What did you do there?

Учениця 1

I caught a little mouse

Under her chair.

(Показує іграшкову мишку, тримаючи її за хвостика)

Гід 7     Кицю, кицю, де ти була?

Учениця 1

Я у Лондоні була,

Королеву бачила.

 

Гід 6.    Що ти, кицю, там робила?

Учениця 1

А під троном королеви

мишку я зловила.

 

Учитель. Англійські діти, так само як і ви, люблять чита­ти. Ця киця — з улюбленої книжечки маленьких англійців, яка називається "Mother Goose Rhymes" — «Вірші Матусі Гуски». (Слайд 24)

Учитель. А зараз наші гіди розкажуть нам про основні свята, які святкують англомовні країни. Давайте послухаємо.

(включаю «We wish you a Marry Christmas»)

  1. Я хочу розповісти про святкування Різдва у Великобританії. Різдво на Заході святкують раніше за Новий Рік – 25 грудня. У різд­вяну ніч Санта Клаус заходить до будинку через димохід та розкладає по­дарунки і солодощі в шкар­петки чи панчохи, які вішають на бильця ліжка або на камін. В цей день усі вітають один одного люблять співати пісню  “We wish you a Merry Christmas!” (Включаю «В Америці святкують Різдво»)

 

(Включаю презентацію «Великдень»)

  1. Великдень  в англійців називається Істер. Спочатку Пасха (Easter) була язичницьким святом на честь богині світанку та весни  Істер.   У Великий (або Чистий) четвер в Англії прийнято подавати милостиню. Її роздає й королева. Золоту монету в подарунок отримує рівно  стільки людей, скільки років коронованій особі. Страсна П’ятниця (Good Friday) – це остання п ятниця перед Великоднем. В цей день у британців прийнято пригощати один одного hot cross buns – солодкими булочками з ізюмом, які  помічаються хрестом. Їх їдять як тости з маслом. На сьогоднішній день в Великобританії поширена інша традиція з пасхальними яйцями, ніж у нас – дарувати друзям і родичам не справжні яйця, а шоколадні, всередині яких карамель чи якісь інші солодощі, а також сувеніри у вигляді пасхальних яєць. Ще один символ Пасхи – пасхальний заєць. За повір’ям, кролик залишає в подарунок хорошим дітям гніздо з різнокольоровими яйцями. Діти самі робили омріяне гніздо зі своїх капелюхів. Корзинка як символ з явилась пізніше. Зараз пасхальних зайців виготовляють з марципану чи шоколаду.

 

(Включаю фото «Хеловінг»)

  1. 31 жовтня відзначається День всіх Святих або Halloween (Хеллоуїн). Це свято відзначають уже понад 2000 років. Хеллоуїн — найбільш комерційно прибуткове свято в США після Різдва. Згідно з легендою жив на світі один скупий чоловік на ім’я Джек О’Лантерн, який безліч разів обманював диявола. Через це Джека не пускали не тільки в пекло, але і в рай. З тих пір він змушений все життя поневірятися і світити своїм ліхтарем, збиваючи людей з правильного шляху. На честь нього прийнято вирізати ліхтарики з гарбуза. Саме слово походить від англійського Hallowe'en — скорочення виразу All Hallow's Eve  надвечір'я (переддень) Дня всіх святих
  2. Ще одне не менш важливе в Америці свято – День подяки. Це державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер місяця листопада; свято відзначає перший урожай, який зібрали пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом. Уперше День подяки святкували за президента Джорджа Вашингтона 26 листопада 1789 року. У 1863 році президент Авраам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним днем; день вважається сімейним святом, — і його святкують традиційним обідом, який особливо поширений на Сході США. Обов'язковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня по країні звичайно відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім'ю по одному.

(включаю відео «День подяки»)

(включаю відео «День батька»)

  1. Єдина країна, яка започаткуала день батька – це Сполучені штати. Ініціатором була Сонора Смарт, яку разом з ще чотирма братами і сестрами виховав батько. Жінка подумала, несправедливо, що є День матері, але немає Дня батька, і вирішила це виправити, Сонора звернулася до місцевої влади з пропозицією заснувати нове свято. Її підтримали і збиралися влаштувати святкування 5 червня - в день народження її батька, Вільяма Сонора. Але до свята підготуватися не встигли, тому він був перенесений на 19 червня. З того часу День батька ставав все популярнішим, його почали святкувати і в інших штатах, а пізніше - і в інших країнах.

День батька став втіленням подяки і любові. За традицією, під час щорічних урочистостей держава і прості громадяни поспішають надати підтримку татам з низькими доходами, які самі виховують дітей.

  1. День незалежності США — державне свято Сполучених Штатів Америки, яке відзначається щороку 4 липня (часто так і називається: «Четверте липня») і є федеральним вихідним днем. Свято встановлено на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, яка була підписана 4 липня 1776 року. День незалежності в СШАасоціюєтьсяіз салютами, феєрверками,парадами, карнавалами, ярмарками, концертами, бейсболом, сімейними зустрічами, пікніками, барбекю, політичними виступами іцеремоніями разом із різноманітними громадськими і приватними подіями на вшанування історії, урядування та американських традицій.
  2. В Ірландії святкують цікаве свято – день святого Патрика. Його відзначають 17 березня. Це свято – ірландське, втім, самі ірландці одягнули у зелене весь світ. Святий Патрик – покровитель Ірландії, зробив чимало, щоб у країні поширилося християнство. Зелений – символ свята. Колір здобув особливий статус завдяки ще одному атрибуту цього дня – трилиснику. З його допомогою святий пояснював людям триєдиність Бога. Сьогодні не лише вшановують святого, а й висловлюють любов до Ірландії. Причому це роблять по всьому світу. У Нью-Йорку на честь свята проходить найбільший парад. У Чикаго місцеву річку зафарбовують натуральними барвниками, а політики вдягають краватки зеленого відтінку.

(включаю відео «День Патрика»)

Учитель. Давайте пригадаємо, що нового ми сьогодні дізналися.

  • Яке місто є столицею Великої Британії? (Лон­дон)
  • Як спочатку називався Лондон? (Лондініум)
  • Біг Бен — це вежа з великим дзвоном усередині чи старовинний замок? (Вежа)
  • Якщо в Україні 7 година, котра година в Англії? (5 година)
  • Хто керує державою у Великій Британії? (Коро­лева)
  • Найбільша річка Англії це Северн чи Темза? (Темза)
  • Лондонський Тауер сьогодні — це в'язниця чи музей? (Музей)
  • Які птахи живуть у Лондонському Тауері? (Ворони)
  • Хто є улюбленими книжковими героями англій­ських дітей? (Віні-Пух, Робін Гуд, Гаррі Поттер, Аліса, Мері Поппінс, Пітер Пен).

І на завершення пропонуємо вам подивитися коротеньку розминочку.

(включаю відео «If you are happy» на 30 сек. вперед)

На жаль, наша подорож до Великої Британії завершується. Сподіваємося, ми з вами ще не один раз потрапимо до Великої Британії.

Давайте всі разом скажемо цій чарівній країні Good-bye!

Діти. Good-bye!

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Саранча Стелла Юріївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
3181
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку