Сценарій виховного заходу, присвяченого Дню Збройних сил України

Про матеріал
Матеріали для проведення виховної години, присвяченої Дню Збройних сил України.
Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки України

Міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених

у запас військовослужбовців

м. Хорол Полтавської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Класний керівник: Лопата А.Ю.

Майстер в/н: Федина Т.Г.

Навчальна група: 35 кух. конд.

 

 

 

 

 

 

 

 

Хорол - 2020

 

Розробка  виховного заходу, присвяченого Дню Збройних сил України

«Кожен із нас - Збройні сили України»

Мета:

  • День Збройних Сил України Енергодарська Міська Радасприяти патріотичному вихованню здобувачів освіти; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість;
  • розвивати українське мовлення, виразність у читанні віршів;
  • виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного.

Хід проведення виховного заходу

І. Історія Збройних сил України та заснування свята.

1.1.Відеокліп «Україну не зламати»

ІІ. Кращі сини України – військовослужбовці Збройних сил.

2.1. Відеокліп «Війна за Україну»

2.2. Хвилина мовчання

2.3. Пісню «Солдат України» виконує Уйбарі Маргарита

ІІІ. Слова вдячності та привітання з Днем Збройних сил України.

3.1.Відеоролик «Кожен з нас – Збройні сили України»

3.2. Виступ працівників Хорольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки: Крутька Анатолія Івановича та Радченка Сергія Івановича.

3.3.Відеокліп «Коли закінчиться війна»

 

Склали: класний керівник                           А.Ю.Лопата

                                          майстер в/н                            Т.Г. Федина

 

Розглянуто і схвалено на засіданні методичної комісії з виховної роботи.

Протокол №___ від «___»____________2020 року.

Голова методичної комісії з виховної роботи ____________Демиденко С.В.

 

 

 

 

Хід виховного заходу

 

І. Історія Збройних сил України та заснування свята.

Відеокліп «Україну не зламати»

 

Кл. керівник: 

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хлібів золотих сторона

 

Майстер в/н: 

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю і долю знайти.

  Кл. керівник: Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів.

 Майстер в/н:  Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків.

 Кл. керівник: Наш виховний захід присвячений Дню збройних сил України, що відзначається щорічно 6 грудня.

  Майстер в/н: Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України. Українські січові стрільці, Галицька армія, армія української народної республіки, українська повстанська армія, збройні сили України – так в свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю.

Класний керівник: 1 листопада 1918р. силами та розумом українських стрільців на чолі з отаманом Дмитром Вітовським, була створена Західна Українська Народна республіка. Галицька армія, створена на боці січового стрілецтва боронила молоду ЗУНР від захвату поляків, а армія української народної республіки вела кровопролитні бої за утворення незалежної України з військами радянської Росії. У період другої світової війни війська української Повстанської армії вели боротьбу з фашистами та з поляками, які хотіли поневолити Україну. Мужньо боролися і гинули сини України за довгі роки боротьби за незалежність.

  Майстер в/н: 24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною державою.  Настала потреба створення національної армії, армії держави, яка отримала незалежність і лише стала на шлях свого відродження та розвитку. 6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Збройні  Сили України». А з 1993 року цей день офіційно вважають Днем Збройних Сил України.

Класний керівник: У Конституції України сказано, що служба в Збройних силах України, захист Вітчизни, її незалежності та територіальної ціліснос­ті - почесний обов'язок кожного молодого громадянина.  Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть  юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

ІІ. Кращі сини України – військовослужбовці Збройних сил.

Майстер в/н: Коли далекого 1993 року запроваджували це свято, ніхто навіть уявити не міг, що воно стане майже найголовнішим у житті сьогоднішньої України. Що люди у військовій формі стануть звичним явищем на вулицях українських міст. І що ми на них покладатимемо величезні надії і всією Україною молитимемось за них, щоб повернулись живими.

Класний керівник: 23 роки Україна не знала війни. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще раніше ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з вйною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Раніше ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям Слава», а тепер ці слова набули нового змісту. Вони перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

Майстер в/н: Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що це герої – хлопці, що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери, на плечах яких тримається наша армія.

Класний керівник: Волонтери добровольцями йдуть на фронт, везуть, везуть на передову все, що можуть, починаючи від одягу та закінчуючи зразками новітньої зброї, приймають біженців, здають кров пораненим та знаходять потрібні ліки.

Майстер в/н: Хорольщина ніколи не залишалася осторонь волонтерського руху, приймаючи активну участь в забезпеченні потреб військових формувань країни. У Хоролі діє благодійна організація «Благодійний фонд допомоги «Волонтери Хорольщини» (керівник – Бровко Юрій Іванович).

Класний керівник: Організація об’єднує навколо себе небайдужих жителів Хорольщини, які прагнуть підтримати наших військових. Вона надає допомогу не тільки бійцям на Сході країни, але й родичам учасників АТО.

Майстер в/н: Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадській позиції та фанатичній відданості справі Україна вистояла й зберегла незалежність.

Відеокліп «Війна за Україну»

Уйбарі Маргарита:

А на моїй землі іде війна,
Стріляють танки і ревуть гармати.
Сповита горем, в чорному вбранні,
Сльозами вмилась не одна вже мати.

Найкращі з кращих падають від куль,
Грудьми своїми землю прикривають.
Сумним набатом в селах і містах,
Звучать слова: « Герої не вмирають!»

Вони живуть навіки у серцях
І в пам’яті народу України.
І не дозволять нашим ворогам
Перетворить Вітчизну на руїни.

Ми вистоїм. Здолаємо катів,
Як маків – цвіт розквітне Україна!
На тих місцях, де йдуть тепер бої,
В земнім поклоні схилиться калина.

Класний керівник: Важка це праця захищати мир! Майже 120 воїнів хорольців знаходяться у лавах збройних сил України. Вони залишили свої домівки і нашу квітучу  Полтавську землю, щоб захищати Україну, її волю, її незалежність. Багато  наших чоловіків пішли на війну добровольцями. Їм болить те, що розривають на шматки нашу землю, і ми віримо, що вони відстоять цілісність нашої держави, її волю, її пісню, золоті полтавські жита і мир. Нам є що захищати, нам є що берегти! І цей святий обов’язок виконують воїни незалежної України.

Майстер в/н: Ми пишаємося своїми випускниками, які не залишились осторонь тих непростих подій, що відбуваються у нашій державі. З першої хвилі мобілізації, стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України наші хлопці, які провели тривалий час під постійними обстрілами на сході нашої держави і продовжують нести службу.

Класний керівник: Серед них:

Майстер в/н:

Волошин Сергій Миколайович,  випускник Міжрегіонального центру  2005 року з професії «Слюсар з ремонту автомобілів».

 

Класний керівник:

Грищенко Віталій Миколайович,  випускник Міжрегіонального центру  2009 року з професії «Кухар».

 

Майстер в/н:

Юрко Сергій Миколайович,  випускник Міжрегіонального центру 2005 року з професії  «Кухар».

 

Класний керівник:

Мельников Сергій Анатолійович,  випускник Міжрегіонального центу 1999 року з професії  «Тракторист-машиніст с-г виробництва».

 

Майстер в/н:

Пузик Андрій Іванович,  випускник Міжрегіонального центру 2004 року з професії «Кухар».

 

Класний керівник:

Скрипніченко Вадим Сергійович, випускник Міжрегіонального центру  2009 року з професії «Кухар”.

 

 Майстер в/н:

Іщенко Олег Петрович,  випускник Міжрегіонального центу 1999 року з професії «Тракторист – машиніст с-г виробництва. Був у полоні, звільнений та продовжує виконувати свій громадянський обов’язок.

 

Класний керівник:

Лисенко Станіслав Володимирович, випускник Міжрегіональний центру 1995 року з професії «тракторист - машиніст».

 

Майстер в/н:

Сапа Сергій Вікторович, випускник Міжрегіонального центу 1996 року з професії «Тракторист – машиніст с-г виробництва».

 

Класний керівник:

Чемерис Михайло Валерійович, випускник Міжрегіонального центу 1996 року з професії «Тракторист – машиніст с-г виробництва».

 

Майстер в/н:

Гаркавенко Володимир Миколайович, випускник Міжрегіонального центру 1997 року з професії «Слюсар з ремонту автомобілів».

 

Класний керівник:

Зубань Павло    Олександрович, випускник Міжрегіонального центу 2011 року з професії «Слюсар з ремонту автомобілів».

 

Майстер в/н:

Баган Роман  Миколайович, випускник Міжрегіонального центу 2012 року з професії «Слюсар з ремонту автомобілів».

 

Класний керівник:

Герасименко Олександр Федорович, випускник Міжрегіонального центу 2013 року з професії «Тракторист–машиніст с-г виробництва».

 

Майстер в/н:

Кокожець Олександр Миколайович, випускник Міжрегіонального центу 2012 року із спеціальності «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів».

 

Класний керівник:

Міхно Сергій Володимирович, випускник Міжрегіонального центу 1990 року з професії  «Тракторист–машиніст с-г виробництва».

На превеликий жаль, випускник нашого закладу – Кирилюк Олександр Георгійович під час операції із захоплення стратегічної висоти в околицях Новолуганського, потрапив у засідку та був взятий у полон, з якого не повернувся. На його честь на фасаді Центру встановлено меморіальну дошку.

 

Роман Ріта:

Так, немає війни без убитих…

Загиблих душі приходять назад…

Сліз дружин, матерів не спинити…

Ти – герой, український солдат!

Класний керівник: Ми просимо хвилиною мовчання вшанувати всіх солдатів, які загинули в антитерористичній операції, захищаючи нас, і які назавжди в нашій пам’яті залишаться героями.

Хвилина мовчання

Костюк Ірина:

А знаєте, війна колись закінчиться…

І з часом відбудуються міста…

Але ніколи більше не повернуться

Всі ті, кого забрали небеса…

Класний керівник: День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає чи захищав територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

ІІІ. Слова вдячності та привітання з Днем Збройних сил України.

Майстер в/н: Тож, у цей день щиро вітаємо всіх військовослужбовців, воїнів, героїв з Днем Збройних Сил України та бажаємо Вам усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх ваших мрій і побажань.

Класний керівник: Це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, тобто тих якостей, які асоціюються у нас зі справжніми чоловіками.

Майстер в/н: Це свято сильної, відкритої , безкорисної і непідкупної дружби, яка проходить перевірку небезпекою і ризиком. І разом з тим – це  свято  всіх нас, бо всі ми, українці,   є причетними до наших збройних сил.  Адже всі ми    не лише любимо Вітчизну, а й пишаємося нею, отже,  вважаємо себе зобов’язаними її захищати.  

Відеоролик «Кожен з нас – Збройні сили України»

Класний керівник: До нашого заходу долучилися мужні, надійні, вірні чоловіки – працівники Хорольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки: заступник військового комісара, начальник відділення рекрутингу та комплектування майор Крутько Анатолій Іванович та старший інспектор відділення рекрутингу та комплектування сержант Радченко Сергій Іванович, які з власного досвіду розкажуть, який він, український солдат, що значить військовий обов’язок та військове братство, як треба любити і захищати свою Батьківщину.

Відеокліп «Коли закінчиться війна»

Майстер в/н: Яке майбутнє чекає нашу країну?

Класний керівник: Кожний по різному бачить це майбутнє. Для одних – це Європейська країна з європейським рівнем життя, для інших просто щаслива країна з щасливими людьми, але обов’язково мирна… 

Майстер в/н: Весь український народ і світова спільнота сподіваються на мирне завершення конфлікту на сході України, відновлення територіальної цілісності держави та її процвітання. І щоб наші військові підіймали зброю до бою лише на тренуваннях, щоб перестали плакати матері і дружини,  щоб діти перестали проводжати на війну своїх батьків, і щоб українська земля  очистилася від болю, втрат  та наруги.

Класний керівник: Весь український народ  схиляє  голови перед мужніми захисниками України і молиться за мир, за повернення додому живими наших героїв.

Майстер в/н: Дякуємо кожному захиснику, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов'язок, мужньо протистоїть агресорам. Ми - Українці, ми - підтримуємо українське військо, підтримуємо свою власну країну - своє майбутнє. Ми віримо в мирне майбутнє України!

Кондратенко Аліна:

Я помолюсь за тебе, мій солдате,

Хай Бог оберігає вас в біді,

Бо на війні таких, як ти багато

І всі вони герої молоді.

Тобі, солдате, я завдячую життям.

Настане мир, ви цього дочекайтесь!

Одного лиш ми просимо усі:

«Додому, рідні, ви живими повертайтесь».

 

Класний керівник: Наша зустріч добігає кінця. Якщо ми, ніби за цеглинкою цеглинку, будуватимемо наш храм людської душі, не будемо байдужими та черствими, будемо патріотами своєї Батьківщини, то будемо гідними називатися українцями! Бажаємо Вам мужності, сил і здоров’я. Миру і спокою на всій українській землі. Слава Вам і слава Україні!!!

Лазорська Аліна:

Моя Україно, народ мій коханий,

Брати-українці, мої земляки!

Здоров'я і щастя вам, рідні краяни,

Добробуту, миру на довгі роки!

Єднаймося, браття! Хай чиста іскрина

Запалить любов’ю гарячі серця,

Й піснями наповниться вся Україна

Від щастя, якому не буде кінця!

 Пісню «Солдат України» виконує Уйбарі Маргарита

 

docx
Додано
8 вересня 2021
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку