Сценарій. Випускний бал зіркового класу.

Про матеріал

Сценарій. Випускний бал зіркового класу. Музичний супровід завантажу додатково.

Мета: створити атмосферу свята; сприяти формуванню ціннісного ставлення до традицій навчального закладу; виховувати почуття поваги до вчителів; підсумувати події, які відбулися з випускниками за роки навчання; вручити атестати.

Перегляд файлу
  1. Інна,  2 – Сірьожа

/Музика 1.Поля Моріа/

В. 1. Доброго дня, шановні вчителі, батьки, гості!

В.2. Який сьогодні чудовий, радісний день, адже в школі сьогодні випускний бал!

В.1. Як швидко, Сергію, летить час. Здається, зовсім недавно в 2010 році і ми були випускниками.

В.2.Пригадую, як хвилювалися, з яким нетерпінням і надією чекали цього дня .

В.1. Пам’ятаю сьогоднішніх випускників, які заздрили нам, що ми закінчили школу і маємо повне право відвідувати дискотеки та кафе, носити спіднички бажаної довжини, можемо одружуватися, фарбувати волосся, проколювати не тільки вуха, а й ніс і інші частини тіла, а вони таких прав ще не мали.

В.2. Пригадую, як вони обіцяли  гордитися тим, що є учнями Тарасівської школи, гордитися тим, що навчалися в тій школі, що і ми.

          - обіцяли бути такими ж  талановитими акторами,  як Квасніцький Тарас і  ти,  Інночко;

        - такими ж працьовитими, трудолюбивими, як Євтухівський Саша і Стоян Саша ;

       - такими ж веселими, життєрадісними і не втрачати почуття гумору навіть у найскладніших ситуаціях,  як Сенько Рома і Юрлов Коля;

         В.1. так любити спорт, а особливо волейбол, як Парандій Саша;

        - обіцяли слідкувати за всіма віянями моди,  як всі наші дівчата;

        -  обіцяли бути такими ж добрими, відповідальними і серйозними,  як ти, Сірьожа  і Панасюк Володя;

       - уміти так дружити, як Сердечнюк Оля і Причепа Оля, Кубик Аліна і Диня Наташа;

         - обіцяли так морочити хлопцям голову, як Трембовецька Наташа;

       - вірити в справжнє кохання, як Музаєв Ігор і Квасніцький Тарас;

       -  розмовляти такою гарною українською мовою, як Павлик Стецюк;

        В.2. Повірте, ваш геройський  клас не підкачав, випускники, нас.

Музика 2.

Ведучий 1
Чи задумувався хтось над тим, що сниться в переддень свята юнакам і дівчатам, котрі сьогодні запросили нас на випускний вечір: може мрія, може щастя, а може…

Ведучий 2
Не будемо гадати, бо скільки випускників – стільки мрій і задумів, планів і бажань. А що сьогодні нам розкажуть зорі ? Вони  привідкриють нам таємницю.


Ведучий 1
Сьогодні випускників на побачення запросила юність – палка, безмежна, закохана в майбутнє.

Ведучий 2
Під теплим спалахом зір вони зустрінуться сьогодні, провівши своє ласкаве дитинство.

Ведучий 1
Нас сьогодні зігріватимуть не недосяжні небесні світила, а юні, променисті, грайливі зорі-випускники. Їх перші спалахи заясніли на шкільному небозводі 9 років тому , в далекому 2007 році .

В.2.  У кожної людини свої зорі. Для одних- вони дороговказ, для інших -— наукова загадка, а для когось - просто маленькі вогники. 6 яскравих зірок запалали на небосхилі. Тож нехай їхнє світло буде чистим і немеркнучим.
 

В.1. Увага! В святковий зал 
Ми запрошуємо наш зірковий клас.

 

В.2. Шановні присутні, спробуйте відгадати, чию душу розкриває, чий характер з випускників відтворює музика, що зараз прозвучить. І так,  увага! Слухаємо  і голосно гукаємо  та оплесками зустрічаємо випускника. А кого підкаже музика.

 /Охота Г.В./ №3

 

 


1.Некрасова Марія. Її зірка сяє вогнем натхнення. Вона запалила її бажанням все знати. Порядність і чесність притаманні цій мрійливій і відкритій дівчині. На таких як вона тримається світ. Вона досягне своєї вершини. Золота вершина підкорилась їй.
                       №4

10. Коваль Коля. Йому світить зірочка «Діловитості».. Надійний і добродушний, поміркований і поважний, сміливим і з впевненістю дивиться у майбутнє. Себе він поважає і думку класу цінить.

                        №5
3. Деревяга Настя. Ніжна і тендітна зірка , сяюча промінням доброти. Своїх вершин вона обов’язково досягне.. Творча і талановита. Справжня вірна подруга. Промінням доброти огортала навколо себе всіх. Добра, милосердна і співчутлива. ЇЇ бажання віддати частинку свого серця для блага інших зачаровує. 
.                      №6                  
7. Мальгота Слава.  Зірка- прагматик світить йому по особливому.  Йому вистачить сил і працездатності, бо у нього є мета. Хазяйновитість і працьовитість основні риси його характеру. Подекуди колючий на небозводі виживання ,та щирий і привітний під подихом добра

№7
15. Слободянюк Богдан. Щирий і добрий, працьовитий і вірний товариш. Він вірить у майбутнє Хороший і ввічливий, до всіх привітний. Скромність - основна його харизми. Богдан - порядний і чесний. Його зірка  посміхається йому із високості, закликаючи добру долю.

 

      № 8                

6. Некрасова Настя.  Зірочка творчості підморгнула до неї з високості. Вона подарувала їй чудовий, мелодійний голос і творчу наснагу. Світи, зірочко, сяйвом натхнення, освічуй шлях творчості.
 


 

Ведучий 2.
Яскраве сузір’я випускників готове вирушити в путь.
Урочистий вечір присвячений випуску учнів 2015 року, оголошується відкритим.
      /звучить Гімн   № 9 /

В.1. Дозвольте зачитати наказ по школі від 13.06.2015 року. Увага!Всім1 Всім! Всім! /фанфари/

В.2. Тим, хто закінчив 9 класів Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІст. Наказую всім дорослими стати.

В.1. Дитинства пору золоту потроху забувати.

В.2. Щасливими також наказую вам стати і за рідну школу ніколи не забувати.

В.1. Сьогодні 13 червня 2015 року всі учні виконали наказ, успішно склали державну підсумкову атестацію і всі з’явилися на свято.

В.2. Дорогі випускники, запам’ятайте цей день, запам’ятайте цей час, бо настає хвилююча хвилина

 

                      В.1.       У вашому житті вагома дата 

                                   І це сьогодні вже не   заперечний факт

Сьогодні вам урочисто вручать

На зрілість – перший, власний атестат.

 

В.2. До вас, шановні випускники , директор має слово.

        Хвилина урочиста все ближче наступає, /фанфари №10./

        Григорій Дмитрович саме в цю хвилину свято розпочинає.

 

 

/Директор вручення атестатів/  Туш  №11,12,13

 

Спасибі учителі, гості, за всі сердечні, щирі привітання,

Схиляємось уклінно до землі вам за ласку й теплі побажання.

 

В.1.Батькам випускників спасибі скажем нині

Багато ви доклали сили,

Щоб ваші діти школу закінчили.

 

В.2. Ви, батьки, до дітей своїх підійдіть,

Поцілуйте їх, обніміть, привітайте,

Успіхів, долі і щастя ви їм побажайте.

                    /Музика № 14/

 

Вітання і вручення рушників після отримання атестатів

Шановні випускники! Оскільки атестати у вас на руках, до вас завітали представнити навчальних закладів, які із великим задоволенням приймуть вас на навчання.

 

Я. Шановні мої випускники! ! Вас щиро вітають представники вищих навчальних закладів України 3-4 рівня акредитації.!

Ми вирішили провести день відкритих дверей на вашому святі, щоб загітувати вас, шановні ,   до вступу в наші навчальні заклади! Дорогі випускники, вступайте до педагогічного вищого! З цією професією ви знайомі найкраще, добре знаєте всі її плюси. Матиме зіпсовані нерви, поганий зір,мозолі на язиці та на пальцях. А ще якщо ви багато говорите, і самі не знаєте що, вам одна дорога – в учителі. Ааааа, ще матимете якнайвищу нагороду – склероз ще не зовсім у пізньому віці! (музична заставка)

Дорогі випускники Тарасівської ЗШ І-ІІ ст.. Вступайте до медичного училища! Матиме всі шанси отримати алергію від формаліну, легкі тілесні ушкодження від пацієнтів. Під час епідемії всі інфекційні хвороби – ваші. Плюс невеличка заробітна плата. (музична заставка)

Нікого не слухайте,вступайте до аграрного ! Матиме свою гусочку, курочку, своє молочко, власну картоплю, моркву, горох і квасолю, а також власні мозолі та власний радикуліт! (музична заставка)

 Шановні, я раджу  - юридичний коледж! Матиме всі шанси отримати персональний сотовий телефон, персональний лімузин та персонально по шиї. Запрошую Вас на навчання Наші двері відкриті для всіх. І навіть, якщо при вступі у вас знайдуться  нещасні 30 тис. Та ще якихось 40-50 тис. за курс навчання – ви вийдете з нашого вищого справжнім спеціалістом «своєї» справи. (музична заставка)

Любі друзі! Шановні панове колишні учні й учениці, випускники й випускниці! Від вашого імені вношу проект закону 1306 2015  про прийняття випускників Тарасівської загальноосвітньої школи  до депутатського корпусу Верховної Ради. ОБГРУНТУВАННЯ:  Вам  по закінченню школи  не треба нічого робити.  Якщо вам все – таки знайдеться що робити, то по Закону про депутатську недоторканність, ми заборонимо вам цю діяльність,   ми заблокуємо трибуну і кабіну суфлера.   Прохаємо підтримати мою депутатську ініціативу.                         (музична заставка)

 

 

Юля Тимошенко

Любі мої! Що б Вам не гаворили папередні «балтуни», «бездельнікі» не слухайте їх. Ідіть прямо в Кабмін. Гаряча лінія 123-45 – 678910.Вам буде важко. Бо доведеться за мізерну зарплату всього у 20 (а на декілька місяців, навіть 30!тис.гр. Виводити всю економіку України (всі 2 заводи і три АЗС, що лишилися) з кризи. Ви спіткнетеся з багатомісячною невиплатою заробітної плати (але не вам), злиденною долею пенсіонерів (але не вашою),занепадом медицини і освіти (але не для ваших діточок). І за все це доведеться відповідати (але не вам). Ми отримали кредити від МВФ, ЄБРР, Світового Банку, Японії, загалом на суму 40 млрд. доларів, що дасть нам можливість подолати кризу і жити краще. Уже до кінця поточного року кожен пенсіонер і робітник отримає свою « прибавку» до пенсії і зарплати (2 грн 33 коп). Наша команда вірить: будемо жити краще.  (музична заставка)    Тож, дай вам, доле, світлий шлях широкий, випуск 2015року!  Хай кожний  своє щастя знайде сам.
 

Дякуємо, ми подумаємо, який заклад ощасливити!!!

 

 

На фоні музики ведучі читають слова: №15

1.З давніх- давен люди піднімали голову, спрямовуючи свій погляд на зоряне небо. Он Велика Ведмедиця, он Чумацький шлях, а он полетіла в небесній глибині комета, вітаючи нас вогненним хвостом. 

2.А он загорілася нова зірочка. Вона така маленька, не смілива ще… 

1.В народі кажуть: Загорілись на небі зірочки, то в родинах з’явились діточки 

2.Так-так ! Саме народження дитини віщують зорі. 

1.Рік 2002…В родинах щасливих тарасівчан з’явилися маленькі яскраві зірочки – сини й донечки.

В.2. Шановні батьки,  полиньте у спогади .
15 років назад на ваших руках лежали рожеві чи блакитні згорточки, кліпали оченятами, а ви - молоді та вродливі, торкалися теплої дитячої щічки

/Плач дитини  №16
 

Медсестра (зав’язує маску, в халаті). А, татко Володимир прийшов! Вітаю, у вас — дівчинка! /Дає дитину/
Б а т ь к о . Як дівчинка?
Медсестра. Ну, дівчинка, донечка у вас народилась.
Б а т ь к о. А що, хлопчиків уже не було?
Медсестра (сміється). Не було, за ними треба раніше приходити.
Батько. Так я ж іще вчора приїжджав!
Медсестра. Чоловіче, не смішіть людей! Ви маєте доньку. Помічниця вам росте.

Батько. Так… Я знаю… А завідуючого побачити можна?
М е д с е с т р а. Навіщо?
Батько. Обміняти б…
Медсестра. Та що ви кажете? Хто ж це свою дитину на чужу міняє?
Батько. То це вже остаточно?
Медсестра. Цілком. /Виходиш/
Батько. І тут по блату! Ну, нічого. Буду виховувати, як хлопчика.

  • А, Василь, Сашко, Василь, привіт!  Вітаю з народженням синів! А в мене донечка – красунечка, така розумна-розумна, вихована-вихована.
  • Тож вона тільки народилася, коли ж ти встиг її вже виховати?
  • Е, що ти розумієш! По оченятках видно.
  • А нам простіше з вихованням хлопчиків. Посадив на велосипед – хай катається, поїде в магазин цигарки купить, дав вудку в руки – хай ловить рибу, таранька до пива буде.. А щось не так- дав під затильник,  от і все виховання.

/Входиш, несеш дитину/

  • Доброго дня , татусю Олексію …Вітаю!
  • Чекайте – не кажіть, я сам вгадаю. Хлопчик.
  • Ні , не вгадали?
  • Що ще не народила? Бо другого варіанту нема: або хлопчик, або ще не народила!
  • Це хто?
  • Дівчинка!
  • Дівчинка! Ну, до побачення!
  • Татусю, чекайте!
  • А це хто?
  • Теж дівчинка!
  • А друга чия дівчинка?
  • Ваша, ваша, Некрасов!!! Вітаю!
  • Ой, Боженьку, дякую, що так мене любиш!  Це ж скільки треба мені мурувати, шпаклювати, щоб заробити на помаду, туш, парфуми, спідниці, кофтини, курточки, чобітка,  ойойой!   Це тако – в одній руці – шпатель, в другій – молоток, а в зубах – щітка!
  • Приходьте ще за хлопчиком! І запам’ятайте, якщо у вас народився  хлопчик - то ви стали батьком, а якщо дівчинка – татусем.

 

В.2.Як, мабуть, чекали наші татусі сина, але як раділи  донечкам.

 

  • В.1.Подивіться, які тати сьогодні щасливі, у них на очах блищать сльози радості, що мають таких красунь.

 

 

Пісня «Не плач, тату» №17
 

 

Тато. Наші улюблені донечки, ми надзвичайно щасливі, що  ви у нас є.

 

Пісня «Мамо, мамочко» №18
 

2.  Долоні мамині до щік я притулю,
I поцілунками їx вкрию дрібно-дрібно.
Моя рідненька, я тебе люблю! 
Матусю, матінко, ти так мені потрібна!

За все що маю, мамо, дякую Тобі.
За все що маю і що буду мати!

Турботи, клопоти, робота, діти —
Усе встигали Ви зробити,
А ми, чого гріха таїти,
Не вміли все це оцінити.

І ось сьогодні, в день цей урочистий,
Ми просим Вас за це нас всіх простити,
Хоч знаємо, що слів цих буде мало

Пробачте, пробачте, пробачте нам, мамо.

Уклін тобі, мій рідненький тату, 
За те, що нас ти бережеш 
За те, що вмієш нас любити 
То ж будь щасливим ти без меж 

Пісня «Батьки мої» №19
 

 

В.2.Напевно і тато і мама ще пам’ятають свій випускний. А тут як несподіванка – красуня донька на високих підборах, ну і коли вона виросла, і серйозний син, вищий за тата.

В.1.А тепер, діти, до батьків своїх підійдіть
І до пояса рідним вклоніться,
Бо завжди так робити годиться,
Бо хто вміє батька й матір шанувати
Тому в добрі і щасті вік вікувати
 

             Батьки не плачте…

 

Наші батьки, у день цей святковий

Прийміть наш уклін із пошани й любові

/Охота/

ВСІ БАТЬКИ СЬОГОДНІ ХВИЛЮЮТЬСЯ І РАДІЮТЬ ЗА СВОЇХ ДІТЕЙ, АЛЕ У ДЕЯКИХ БАТЬКІВ ЦІ ПОЧУТТЯ ОСОБЛИВІ, БО У НИХ НАЙМЕНША ДИТИНА ЗАКІНЧУЄ ШКОЛУ, І ВОНИ ПРИСУТНІ НА ТАКОМУ СВЯТІ ВОСТАННЄ. БІЛЬШЕ НЕ БУДУТЬ ВОНИ ШОРАНКУ ПРОВОДЖАТИ СВОЇХ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ, ХОДИТИ НА ЬАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ, ПЕРЕВІРЯТИ ЩОДЕННИКИ, НЕ БУДУТЬ ПРИХОДИТИ НА ЧУДОВІ ШКІЛЬНІ СВЯТА. За добрим і давнім українським народним звичаєм цим батькам директор школи вручить вінки. НЕХАЙ ЦІ ВІНКИ НАГАДУЮТЬ ВАШІЙ РОДИНІ ПРО ШКІЛЬНІ РОКИ ВАШОЇ ДИТИНИ. НЕХАЙ ВОНИ БУДУТЬ ОБЕРЕГАМИ ВАШИМ ДІТЯМ.

 

20.
 

Обжинковим вінком-оберегом нагороджується cімя Некрасових – Олексій.. та Ніна Сергіївна. Вітаємо і аплодуємо родині Некрасових.

 

Обжинковим вінком-оберегом нагороджується  Володимир Анатолійович та Олена . Родина Деревягів.

 

Обжинковим вінком-оберегом нагороджується  Коваль Василь … та Катерина… Вітаю!

 

 

  1. Лебединою піснею пролетіло 9 років шкільного життя. Це найкращі роки нашого дитинства і юності. Та де б ми не були, завжди у нашій пам’яті залишаться спогади про школу, про вчителів, а особливі спогади про першу вчительку.

 

                     . Ведуча.
У кожного в житті єдиний раз
Буває свій перший, свій пам’ятний клас.
І перший підручник, і перший урок.
І перший гучний шкільний дзвоник.
двері відкрила нам в країну знань перша вчителька

 Неначе вчора це було, а скільки років вже минуло!

 

Ведуча 
Віком наша перша вчителька Л.Б., як наші мами.
Зростом вона, як наші мами
І очі щирі, як у мами.
Руки лагідні, наче у мами..
І до порядку, як мама привчала,
І наче мама вам все прощала.

15-й: Якими смішними і безтолковими ми були! Скільки безглуздих запитань сипалось на голову нашої  першої вчительки!


16-й: І для всіх у неї була щира посмішка, добре слово.

 

Сценка

Учитель: Здрастуйте, першокласники! Починаємо наш перший урок!

Учень 1:Любов Григорівно , а в нас екзамени будуть?

Учитель: Будуть, будуть.

Учень 2: А тести й контрольні будуть?

Учитель: Будуть, будуть.

Учень 3:, Любов Григорівно , а як правильно: у рибей немає зубей...

Учень 4: У рибов немає зубов...

Учень 5: Або в риб немає зуб?

Учень: Любов Григорівно, а що в нас сьогодні на обід? Бо я каші не люблю.

А я не люблю гречаного супу.

А я їм все !!!

Учень 7 Любов Григорівно:, а можна мені вийти?

Учень 8 Любов Григорівно:, а нам за гарне навчання орден дадуть?

(Учитель не встигає відповідати, повертаючи голову те до одному, то до іншого учня.)

 Учитель: Ну, не орден, але медаль точно дадуть. Тільки спочатку треба навчитися малювати палички: 20 паличок з нахилом уліво й 20 паличок з нахилом вправо.

Учень 1: Ой, а я не знаю, де ліво, а де право!

Учень 2: А я не вмію рахувати до 20!

Учень 3: А в мене немає ручки!

Учень 4: А я забув зошит!

Учень 5: Ну що ви до вчительки пристали? Вона в нас зараз у непритомність упаде!

Учитель: Так, діти, сьогодні ми будемо здавати техніку читання Богданчику, іди, здавай!

Учень 1 (піднімає з підлоги машинку, простягає вчителеві): А можна я вам спочатку техніку здам, а потім читання?

Учень. Палять

Учитель: Так, слухайте умову завдання: у Маші було дві цукерки, а в Насті три цукерки...

Учень 1: Ой, отут потрібно додавати: дві дівчинки плюс п'ять цукерок, вийде сім.

Учитель: Питання: скільки цукерок у них відняв Славік?

Учень 2: А, тоді треба віднімати: дві дівчинки мінус п'ять цукерок вийде п'ять цукерок у Васі!

Учень 3: Ой, а в мене Славі дістався нуль цукерок і три синяки! (Позаду визирає Вася із синцями під оком.)

 Учитель: От бачите, скільки різних рішень має найпростіша задачка. Усі працювали творчо, а виходить, усі одержали...

Усі: По 12 балів.

  1. Дорога Л.Г.! Пробачте, може, ми образили вас необдуманим вчинком, різким словом, інколи своєю байдужістю, інколи невивченим уроком та невиконаним домашнім завданням, може, ображали вас своїми пустощами,

Але, повірте, в душі завжди розуміли, яка дивовижна учителька нас навчаює, таких вже не зустрінеш.

  1. Дякуємо, що ви прийшли сьогодні на наше свято.

 

                                          Пісня «Останній раз/ №   21.       

 

 

  1. Л.Г. навчила нас читати, а ось який алфавіт ми вчили у старших класах.   

 

А — Ах! Подивися, хто прийшов, явився, не запилився.

 Б — Боже, виплюнь ту жуйку, ремигаєш, як теля.

 В — Ви колись заспокоїтесь?

Г — Горе моє, де твій зошит, де твій підручник, де циркуль?

Д — Давай щоденник, двієчнику!

Е — Екзамени на носі, а їм гульки в голові, дівулі!

Є — Є в тебе совість, скільки можна розмов­ляти?

Ж — Жаль, що ви не вчитеся за часів І.Франка, коли різками шмагали таких учнів, як ви..

3 — Запам'ятайте! Знання — сила!

І - І звідки ти взявся на мою голову?

Ї — їхали-їхали та й приїхали!

К — Коли все це закінчиться?

Л — Люди ви взагалі чи не люди?

М — Мене послухайте!

Н — Не треба мене заспокоювати.

О —.О, Боже мій!

П — Просто геніально, що ти прийшов на мій урок.

Р — Розвернись, дошка праворуч.

С — Сядь і не нервуй мене!

Т — Ти ще палиш, а на цигарки собі заробив?

У — У кого дзвонить мобільник, прочитайте оголошення на дверях, якщо грамотні.

Ф — Феноменальна відповідь, два рядки вірша вивчив, 6 разів збився.

X — Хто забрав крейду, будемо нігтями шкребти по дошці?

Ц — Це такий твір, аж цілих 8 речень!

Ч — Чия шпаргалка валяється?

Ш — Шикарний манікюр, Маріє, чорні нігті з червоними цятками, то кров?

Щ — Щоденники на стіл!

Ь — погрожує кулаком.

Ю — Юначе, не заважай мені вести урок, вийти провітри голову.

Я — Я пішла за директором! 

 

Мені не раз снився сон, що  я– учитель, а вчителі – це учні.

Урок
Дзвенить дзвінок.  № 22. Входить учень, який представляє себе вчителем.
Учень. Ну, хто готовий відповідати?
Учень (здивовано)..

 1.Фізрук? Вивчили домашнє? Ігоре Сергійовичу, чого так несміло тягнете руку? Ах вийти хочете.

 


Сидіти! Надумалися – вийти! Ще чого! Дітей не можна на уроці випускати з кабінету!

 

2.Так хто відповідатиме? Так, як завжди добровольців немає. Нулі! Тоді нам відповість, нам відпові-і-сть (дивиться в журнал)… Учитель географії, Г.Д..  Ну, розповідайте нам, куди впадає Чорне море.  Не знаєте? Соромно! Знову двійка! Ні! Це забагато! Одиниця! Третя поспіль! Дуже погано. Ай-яй!

Що ви там мимрите,  ? Щось на вушко мені хочете сказати! Не треба! Я і так знаю, що хочете на перерву. Знову ухиляєтесь  від уроків? Знаю я вашу породу. Чи може вуха пухнуть, га? Перекур? Та я вас наскрізь бачу!

 

3 А табличка множення, га? А 7 на 8, га? Мовчимо? Не вийде ,Т.І. ,Математика – цариця полів.
Що ви там кажете, Т.М. Не полів, а наук… Смію замітити….
що вас , Т.М., ніхто не питав! Ясно? Мені краще знати! Відповідайте, Т.М., чому дорівнює сума квадратних катетів?
Чого ви перепитуєте: Яких-яких катетів?
Не знаєте? Може, ви й про квадратну гіпотенузу нічого не чули?

 А контрольну ви здерли, копір, так і поясните батькам, що влаштувалися тут у школі ксероксом!

 Два,  Т.М., два! Несіть щоденника! Прийдете завтра з батьками!

А ви,  Г.Д. , чому сяєте, з хімією у вас все в порядку? Не повірю! Відповідайте, при якій температурі кипить прямий кут? Що, повний нуль? Абзац? Не знаєте? Ваша вчорашня виплакана трійка наказала довго жити!  І з лугами у вас теж… Не краще. Зовсім погано. Тупо один бал. Так що ваша карта бита. На другий рік! Хай батьки порадіють, якого ледацюгу виростили на мою голову.


4. А це що за сторонні звуки? Учителі літератури! Хто би подумав! Сидять і базікають. Падруги! Ха!.. А ось хай Г.В.  нам розповість, в якому році Шевченко написав свою «Лісову пісню». А О.М. яку музикук написав Бальзак?
Вона  забула…  А-а-а-а!.. Вчила вона! Я знаю, як вона вчила! Через пень-колоду! Переучила!.. Книжки в сумці, а хлопці в думці! Називається, приїхали! Добре, хоч про Шеву чула. Великий футболіст! Хоч за це «три» втулю. Слабеньке…

5. А це що за безобразіє! Люди добрі! «Бурду» гортає! Встати, Л.С.! Вирядилась, як на дискотеку! І губи нафарбувала! Скромнішою треба бути! Тут вам не гульки! Не гульки, я сказала!.. Щоденник! Бігом!
Як  забула?
А голову ви вдома не забули?! Пам’ять у неї! Дівоча! Якщо завтра щоденник не принесете, зараз же додому відправлю! За батьком! Хай виховує батьківським вихованням! Ремнем по мякому місці!
 

 

 

6. Хто там стукає? Півурока вже пройшло!
Здрастє, Т.І., явилися-не запилилися! Де це ви пропадали? Знову каву пили? Швиденько до дошки. Відповідати.

Не зрозуміла.На якій мові ви говорите? Ах на французькій,Знаєте що, Олено Павлівно, все одно два.Бо я нічого не зрозуміла.
Та й зараз в нас  не французька мова! Ні, любі мої, так справа не піде. Кінець року на носі. А ви, нехлюї, лобуряки, двійок нахапали! Одиниць! Так ви ніколи зі школи не підете! Завтра батьківські збори!

До побачення

 

  1. Це жарти. Насправді  ми поважаємо і шануємо наших улюблених учителів і

            дуже любимо нашу школу.

  1. Але дорогі учителі, якщо б ви уважно-преуважно подивилися на нас, то б ви побачили, як наші ясні і чесні очі дивляться тільки на вас, дивляться з великою любовю,  вуха слухають тільки вас, душа співчуває тільки вам, серце переповнюють найніжніші почуття вдячності.
  2. Але ми їх вміли так приховати, що учитель про них і не догадувався.
  3. Ви, наші учителі, хороші, талановиті, відповідальні, а хіба у таких учителів можуть бути погані учні?

 

                   Пісня «За вроду .. № 23.

 

 

  • Із року і рік учитель продовжує себе в своїх учнях. Образ улюбленого учителя ми будемо пам’ятати все життя.

 

  • У кожного з нас є улюблений учитель, який підтримував і вселяв віру у власні сили. «Ти зможеш, ти зумієш, ти обдарований», - казав він, і ми вірили.

 

  • Як часто ми згадуємо слова учителя і як рідко дякуємо йому.

 

  • Сьогодні ми хочемо щиро подякувати своїм учителям

 

  • Ми , випускники, схиляємо голови перед вами, дорогі наставники.

Спасибі вам за терпіння, за віру у нас, ваших учнів.

 

 

В 1: В процесі підготовки до свята учнями школи для педагогів була затверджена нагорода "Зірка освіти 2015"

 

 

 В 2: Зірок, які щедро дарують тепло своїх сердець маленьким іскоркам.  Зірок, які несуть світло просвіти майбутнім поколінням.

 

 

 

 В1: Сказати вам, наші зірки, дорогі вчителі, спасибі за все те, що ви  зробили для чвоїх учнів.

 В2: І сьогодні випускники хочуть вручити  нагороди вчителям, як вияв  поваги, любові і подяки.

 

 

 К. А зараз, з вашого дозволу, ми починаємо програму, присвячену врученню нагород "Зірка освіти 2015"

- Прошу простелити червону доріжку.   Музика №24

 

 М: Шановні пані і панове! Нам випала велика честь назвати ім'я 1-го володаря нагороди "Зірка освіти 2015";

 К.: Зіркою освіти нагороджується директор школи М.Г.Д.. Вітаємо оплесками.
(оплески, виходить на сцену, вручають нагороду, квіти)

 

М.: Від імені випускників 2015р. дозвольте подякувати ,Г.Д, що  ви навчили нас любити природу, берегти її красу і чистоту, дякуємо вам за те, що де б ми не опинилися після школи ,ми завжди знайдемо своє село, тільки б карта була  б під рукою. Г.Д. Прошу залишатися на сцені.

 

К. Зіркою освіти нагороджується завідувач навчально- виховним процесом  школи Д.Т.І. . Просимо на червону доріжку.

 

 М. Т.І.ви допомогли нам стати логічними і розвивала у нас  логічне мислення, дуже турбувалася про наші знання з математики, лякаючи нас екзаменами і переконуючи нас, що поганих математиків не прийматимуть ні в який навчальний заклад.

 

К. Зіркою освіти нагороджується П.Л.Г. – наша перша учителька.

М.Найкращі побажання  Вам, Л.Г., наша улюблена перша учителька, найдобріша і найрозумніша, яка знала сама всі відповіді на запитання.

 

К. Зіркою освіти нагороджується Я.В.І. – учитель початкових класів.

М.В.І., ми пам’ятаємо, що ви навчали нас досить тривалий період – 1 вересня по 15 вересня. Вдячні Вам за прекрасні коротні миттєвості .

 

 

К.Зіркою освіти нагороджується уч. анг.м. й історії Д. Т.І.

М. Т.І.ви відкрили нам шлях у майбутнє, адже той, хто не знає минулого свого народу – не має майбутнього, ви не просто навчили

 

 

нас відрізняти обов’язок від права , а й користуватися цими поняттями.

 

К. Зіркою освіти нагороджується Я.О.М. - уч. зар. літ.

 

 

М. О.М., ви розвинули в нашій душі поетичність і красу, любов до прекрасного. Щиро вдячні Вам.

К. Зіркою освіти нагороджується Я.Т.М. - учт. фізики..

М. Т.М., ми вдячні Вам  за доброту і розуміння, закони фізики ми вивчили добре.

 

К. Зіркою освіти нагороджується М.О.М. – учитель образотворчого мистецтва.

М. Шановна О.М., ви вчили нас знаходити відверту розмову наших почуттів із фарбами.  На уроках образотворчого мистецтва ми малювали картини і зрозуміли, що ми самі є власниками наших картин життя  і малювати їх теж будемо ми. Дякуємо Вам.


К. Зіркою освіти нагороджується нагороджуються уч.фізкультури Д.О.В.

К. Зіркою освіти нагороджується нагороджуються уч.фізкультури Я.І.С..

М. Вдячні І.С. за те  робив нас стрункими, красивими, здоровими,  вдячні за те, що завдяки І.С. ми відчули смак перемоги.  Просимо передати цю високу нагороду І.С. і наші найкращі вітання.

К. Зіркою освіти нагороджується уч.  трудового навчання М.Р.І -.

М.Р.І. Ви зміцнили наші руки, зробили їх золотими.
 

К.Зіркою освіти нагороджується бібліотекар Т.О.І.

М.О.І. ми дякуєм Вам за те, що вчили книгу нас любити.

  М.  У мистецтві людину, яка веде творчий клас, називають майстром. У спорті, того, хто керує командою – тренером. На підприємстві його ім’я – начальник. У дитячому садочку – няня.

А ще його можна назвати опікуном, другом, адвокатом, психотерапевтом, бойовим командиром.

Усі  ви , мабуть, здогадалися, що мова йде - про класного керівника.

          Не стане в списках та журналах нас,

Тривог в житті нам випаде чимало,

І вже ніколи Г.В. захищать не буде нас

Турботлива й сурова класна мама

 

                 Більш не буде говорити,

                Що не хочемо ми вчити

                 Що не так ми говорили,

                На перервах, що курили.

 

 

 

К. Зіркою освіти нагороджується наш класний керівник,  учитель укр. мови та літ.О.Г.В. Вітайте!

 

 

Випускниця. А ми на згадку про наш клас залишаємо вам, Г.В. ось цей рушник, на якому вишито наші імена і даруємо підкову на щастя і підкову.

К. І ми здоров’я зичим вам –

       Усім шкільним працівникам!

 

 М.Дорогі наші наставники, просимо вас зробити спільну фотокартку , нехай цей хвилюючий момент залишиться в історії нашого життя назавжди.

                                            Пісня «Вчителі» №25

 

 

Ведуча 1. Шановні випускники, Ви всту­паєте в нове життя, Але повинні завжди пам’ятати  свою маленьку батьківщину – рідне село, куди б вас не закинула доля  - повинні пам’ятати, що ви українці, і батьківщина у вас одна – Україна

Ведучий
Радій, Людино, що ти є

Й твоя держава є на карті!

 

 

Україно! Хай лине у світ твоє слово,

Моя єдиная держава,

Мій рідний край,

Присвячую тобі я кожен день.

 

             Пісня «Моє імя  - Україна» №26

               Танець «Нехай квітує Україна»№27

 

Спогади

А що, згадаємо

Всі 9 років нелегких?

Випускник
О, школа, колиска ти моя,
Любив тебе хтось так, як я?
Твої затоптані всі клумби,
Твої поломані всі двері,
Твої порвані всі мапи,
Як будемо тепер без них?
Як я люблю читать нотатки,
Накреслені в кутках, на партах та стільцях,
Кидать папери і записки на коридорах
Чи залишати їх в столах.
О школа, школа, не забуду
Сміття те, що не чистять  біля входу,
а приносять в клас друзі мої.

 

 

1-й:  Школо  наша! Ти живеш і житимеш завжди в серці як свідок нашої неповторної юності.

2-й: Бентежна мить… Випускний вечір… хочеться помовчати, вгамувати хвилювання, бо відчуваємо мить прощання зі школою.

6-й:   Скільки хвилюючих подій прийшлось пережити!

          Спробуємо згадати…

9-й: Я щасливий, бо мої однокласники дали мені скільки позитиву і щастя.

10- й: Я навчилася всього, що мені потрібно в житті і дуже вдячна за це…

11–й: Я впевнена, що кожен з нас буде сумувати за цим дитячим безтурботним життям…

12- й:  Усі ми  прогуляли  аж 3 уроки і дружно відпочили в лісі, а коли повернулися до школи, нас зустріла  Г.В. з посмішкою на обличчі…

13-й:  Під час навчання в школі я зрозуміла, ким хочу стати…

14-й:  Мені в школі було дуже весело, а особливо коли йшли до лісу чи до джерела.

17-й:  У школі пройшли роки мого дитинства, я дорослішала  

 18- й:  Школа - це другий дім, де за 9років мої однокласники стали для мене рідними людьми…

 

Так, дійсно школу неможливо забути. І доказом цьому є випускники різних років, які дуже часто заходять до нас у гості.

 

Ведуча

І на нашому святі присутні випускник 2010 року. Вони хочуть приєднатися   до всіх побажань, які сьогодні лунали.

 

  Пісня Сірьожі Т. «Вечір випускний» №28

 

  1. Я пропоную перегорнути іще одну сторінку нашого шкільного  альбому, яка присвячена  нашим шкільним друзям.
  1. Це завдяки однокласникам уроки були не такими вже й довгими, а перерви здавалися занадто короткими.
  2. Це завдяки шкільним друзям закінчення канікул не ставало трагедією, а тематичні вдавалося написати більш менш нормально.
  3. Розлучатися з друзями особливо болісно.
  4. А хто сказав, що ми розлучаємося назавжди? Ми будемо зустрічатися, спілкуватися, обмінюватися новинами в «контактах»

 

і заходити іноді сюди, у рідну школу. /Дівчата йдуть
 

: 
2. Навіть не віриться, що це наші однокласниці, з якими ми разом бешкетували, від яких зрідка списували, а у молодших класах тягали за кіски. 
3. Аж згадати соромно. Потрібно якось загладити свої провини. Може шоколадкою ? 
4. Та ні, вони  на дієтах. Давайте щось менш калорійне, наприклад, пісню. 
5. Точно. Отож, присвятимо нашим дівчатам пісню.

 

«Дівчата гарні як ніколи» №29.

 

Випускний.  9 років ми чекали його.

- Девять років нам нагадували, що справжнє життя — там, попереду, а поки ми тільки готуємося до неї.


- Девять років нам обіцяли сто доріг.

- До цього «нас мами водили за ручку сюди» і передавали з рук на руки вчителям. В цей день вперше відпустили руку і сказали: «Іди куди хочеш. Ось твої сто доріг».


- До цього нам розписували щогодини — українська, алгебра, історія, біологія і дві фізкультури.


З цього дня хочеш,не хочеш,  а бери ручку і заповнюй сам свій розклад,  розклад життя.

 


- До цього нас вчили життя, а тепер вирішили подивитися, на що ми здатні.


-  Життя  змушує робити  вибір. І «Випускний вечір» — це нагадування: «Все, милий, лафа скінчилася, ти тепер сам як-небудь».


- Чому ж та печаль охоплює кожного випускника в цей день?


- Навіть хто ненавидів школу і  мріяв вирватися з неї на волю вольну,  сумує десь у глибині душі.


- Сьогодні перший день нового дорослого життя.


- Ми мріяли… Про те, що буде після, про самостійність і незалежність.

 

- Ніч змінить ранок – і дитинство назавжди залишиться в минулому.


- Ось тільки сльозинка навертається на очі.

 

Ведучий:
Господи, які вони ще насправді маленькі! Як хочеться застерегти їх від наших власних помилок, надавати їм в дорогу нашій власній мудрості, вберегти від наших власних страхів! Подати руку, піднести ранець, укутати, укрити парасолькою, запнути ковдру…
Але вони виривають руку, І йдуть від нас своєю дорогою. Ми не можемо повірити, намагаємося наздогнати, піти поруч, але відстаємо, безнадійно відстаємо… Господи, та вони вже дорослі!
Ось мідний дзвіночок дзвенить у руках веселій першокласниці, ятрить душу, і вони відвертаються від нас на урочистій лінійці, щоб ми не бачили їхніх сліз.
Дорослі… Нам ще треба до цього звикнути.А ми думаємо. Як же вони без нас? Зіб’ються з дороги, заблукають, загубляться, забудуть Адже вони такі маленькі!
І все життя — наше життя — будуть маленькими. Буде важко — покличуть, зупиняться на перехресті — запитають нашого ради, буде боляче — поплачуть на нашому плечі. Ми підкажемо, утрем сльози, умовимо надіти шарфик. І в глибині душі порадіємо, що потрібні. Як і раніше, потрібні.
Вони отплачут, отримають пораду і пиріжків на дорогу і знову підуть далі. За першим же поворотом размотают шарфик. І не озирнуться — до наступного перехрестя. Все-таки вони ж дорослі!
Сьогодні їм про це сказали в перший раз. Самі про себе вони це давно знають, хоча ми ніколи і не погоджувалися. Але тепер подітися нікуди. І ми сьогодні урочисто говоримо, дивлячись в очі випускникам: «Ну що ж, тепер ви — дорослі!»
А про себе подумаємо: «Боже, які ж вони ще маленькі…»

 

          Дорогі мої друзі! Палають в небі зірочки – ліхтарики людської долі. Тепер далекою дорогою життя загадайте кожний своє бажання. Сьогодні ці зірки ваша. Я хочу, щоб їх вогонь доброти розгорівся з новою силою і не згасав. Щоб завтра в країні самостійного життя, куди ви відпливаєте він осяяв ваш шлях і зігрівав ваші душі. Дозвольте подарувати вам ці палаючі ліхтарики вашої майбутньої долі з побажанням на майбутнє. Сьогодні ці зірки – ваші. Я хочу, щоб вогонь їх доброти розгорівся у ваших душах і ніколи не згасав.
   Класний керівник: Відзвучали останні оплески, останні акорди музики... Зараз спорожніє зал, згасне світло й опуститься завіса. Так буває в театрі, у житті всі інакше. Театр життя ніколи не кінчається. Дія іде за дією, міняється тільки фабула, з'являються нові герої. Завтра ви почнете писати нову п'єсу. У вас є вибір - кого відіграти і як відіграти. В житті немає простих ролей, але будь-яку роль у будь-якій п'єсі будь те комедія, чи драма - треба відіграти чесно й талановито, не перегравати й не фальшивити. Тільки від вас залежить, чи станете ви справжніми людьми. А справжні  люди можуть зробити багато чого: наше життя комфортним, місто ошатним, будинки затишними, людей щасливими. І це головне! 

Наступає ваш час! Візьміться за руки. Запам'ятаєте тепло рук ваших однокласників, які не раз виручали вас у важку хвилину, від яких ви не раз одержували клацання, які смикали вас за кіски. Адже вже завтра поруч із вами будуть інші люди.

  Отже, у своєму шкільному романі ви поставили останню крапку. У добрий шлях! Удачі вам на цьому шляху!

 

 

Хочемо на прощання дорогим учителям, рідним батькам, всім присутнім подарувати ще пісенний флешмоб.

                               Нарєзка пісень !!!

 

 

 

Ведучий 1.

 Випускний  вечір у нас,
Цей пам’ятний вечір
І зараз запрошує він вас, дорогі випускники,  на вальс…
 

Ведучий 2.
Звучить  вальс надії
Вальс для вас, випускники!


Ведучий 2

 Ну а тепер, хай всі поаплодують:

 Сьогодні вперше нам випускники

 Свій перший вальс в житті своїм танцюють!

 

Ведуча 1
Випускники танцюють вальс
І сумують за рідною школою.
 

 

Рушники /


Жива традиція народу України
вишитими  рушниками
Дорогу у майбутнє вистелять.

(батьки стелять рушники перед випускниками)

 

Дорогі випускники, Сім рушників прослалось перед Вами,
Як барви у веселках, – теж їх сім.

Рушничок здоров’я першим нехай буде !!!

Будьте здорові , дорогі діти,
Хай доля обдаровує вас міцним  здоров”ям!

 

Рушник поваги вгору піднімаєм,


Поважайте батьків Ваших, цінуйте їх любов, клопоти, допомогу.
Вони живуть на цій землі для Вас і ради Вас.
Нехай вони відчують Вашу любов і повагу.
І Вас  нехай поважають люди.

 

Рушник вірності
вгору піднімаєм,

Будьте вірними своїм словам, своїм вчинкам, ідіть по житті на відстані душі, на відстані  сльози, на відстані самого серця.


Рушник вдячності
вгору піднімаєм,

Вмійте бути , добрі наші діти, вдячними, вдячними рідним батькам, вдячними учителям, вмійте дякувати за добро і відповідайте завжди людям тільки добром, щирістю.


Нехай з благословінням тремтить над Вами рушничок любові! Любіть цей світ, любіть своїх батьків, любіть кожну мить свого життя. І нехай Господь Бог пошле Вам справжнє кохання.

Ось вже щастя рушничок перед вами стелиться,
Хай воно у вашому домі на віки поселиться.

 

Сьомий рушник - це є ваше майбутнє.
З вірою в серці до нього ідіть.
Запам’ятайте цю мить незабутню
і сміливо в майбутнє ідіть.

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
11 липня 2018
Переглядів
1604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку