Сценарій "Випускний вечір"

Про матеріал

Сценарій випускного вечора повністю (офіційна частина та слова випускників). На авторство всіх віршів не претендую, але ідеї та значну частину віршів дарую колегам. Сценарій повністю вичитаний на предмет рифми, ритму.

Перегляд файлу

Випускний

 

1.В шкільній оселі свят завжди багато,
Де музика лунає, чути спів.
Але  сьогодні надзвичайне свято -
Ми проводжаємо своїх випускників.

2.Летять роки, і час нам не вблагати,
Та у серці кожного минулі ті роки.
Прийшла пора вручати атестати,
Вже підросли вчорашні малюки.

1.Тепер належить їм майбутнє України
І їм долати сходинки життя.
Вони - надія наша, наша зміна,
Вони – це наше світле майбуття.

2. Останній дзвоник продзвенів завзято
Державна атестація здана.
Випускників запрошуєм на свято,
Хай пролунають їхні імена.

1. Вважається, що коли батьки дають дитині ім’я, то в певній мірі прогнозують її долю.

2. Наші випускники мають прекрасні імена, і віримо, що і доля їх чекає прекрасна! 

Вихід випускників

2. На свято запрошується Валерія Бабич!

  1. Ім’я Валерія означає – життєрадісна! Саме такою і є наша Лєра! Маленька Валерія має непередбачуваний характер. Це і зумовило розвиток різнобічних захоплень Лєри: квіти, танці, художня фотографія, поезія. З нею завжди не сумно! Наша Лєра любить читати, з нею завжди є про що поспілкуватися! Мріє стати журналістом.
  1. На свято запрошується Олександр Батієнко
  2. Ім'я Олександр походить з грецької мови і означає «захисник ».  А наш Сашко – центральний півзахисник шкільної футбольної команди, і не раз захищав честь Ромодану в її складі. А ще наш Олександр дуже весела і творча особистість, що особливо яскраво проявилося під час виконання його власних частушок на уроці художньої культури.

2. Вітаємо на святі Юлію Березняк.

1. Ім’я Юлія походить від латинського слова "юліус" - "кучерявий". У дитинстві Юлія - дуже ранима й уразлива дитина. Ці якості значною мірою зумовлюють розвиток творчих здібностей Юлі в подальшому. Наша Юлія захоплюється дизайном манікюру, створює красу.

1. Запрошуємо на свято Євгенія Бибика.

2. Ім’я Євгеній походить від давньогрецького слова, що означає "благородний".  Маленький Євгеній рано почне читати й писати.  Він добре буде вирішувати завдання, що вимагають певної кмітливості. Євгеній трудолюбивий, найбільшого успіху може домогтися а техніці й точних науках. Наш Євгеній мріє вивчати геологію і стати буровиком.

2. Вітаємо на святі Яну Бугаєнко.

1. Самостійність, енергійність імені «Яна» повністю відповідає нашій Яні Бугаєнко. Ім’я Яна  виникло, можливо, від латинського Янус (давньоіталійське божество, бог сонця і світла). Характерні для нашої Яни щирість, відвертість, емоційність дозволяють майже завжди домагатися свого. Яна захоплюється танцями. У подальшому мріє стати фінансистом.

 

 2. Вітаємо Анастасію Гусаренко

1. Анастасія -  означає "повернення до життя". Дівчині з таким іменем на роду написано бути найкрасивішою, самої розумною, самою ніжною. Вона загальна улюблениця й ніколи не обдурить хороших очікувань. Анастасія зростає мрійливою, у неї добре розвинена уява, що і допомагає нашій Насті створювати прекрасні та незвичайні зачіски. Її тонка щиросердечність   допомагає швидко встановлювати відверті стосунки з людьми.

 

2. Запрошуємо на свято Аліну Дворську.

1.Аліна в перекладі з грецької – ніжна, тендітна, чуттєва, але цілеспрямована і горда.

Саме такою і є наша Аліна Дворська. Характер вона успадкувала від батька, та і зовні схожа на нього. Аліни - здібні люди. Працюють вони в різних галузях, є серед них інженери і художники, лікарі і продавці, журналісти і архітектори, музиканти і педагоги. Наша Аліна мріє стати геологом.

2. Вітаємо на святі Юлію Єндоренко

1. Інше тлумачення імені  Юлія - пухнаста. Може саме тому вона любить маленьких, пухнастих собачок, яких у Юлинки аж дві. Вона має здатність сама відновлювати свій гарний настрій. Наша Юля – особистість різнобічна: захоплюється танцями, спортом. Мріє у майбутньому стати хореографом або дизайнером.

2. Запрошуємо Анну Карпенко

1.  Ім'я Анна має давньоєврейське походження й означає "благодать".  У Анні з раннього дитинства проявляється її головна якість - доброта. Вона з радістю доглядає за кошенятами, щенятами, пташками. У більш старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, які потрапили в скрутне становище. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами. Навколишні нерідко цим зловживають, але Анна не ображається.

1. Вітаємо на святі В’ячеслава Кириченка

2. Значення  імені В'ячеслав: "найславніший". Ім'я В'ячеслав дуже звучне, воно кличе до лідерства, першості. Наш В’ячеслав звик всього досягати власною працею, не чекаючи допомоги ні від кого. Захоплюється силовими видами спорту, сам ремонтує і створює спортивні снаряди. У майбутньому мріє стати лікарем.

2. Вітаємо на святі Олену Кухту

1. Олена  означає "обрана, світла". Маленька Оленка любить казки, живе своїм внутрішнім світом. Легко захоплюється якою-небудь справою, має емоційну натуру з багатою фантазією. Їй подобається краса в речах. Характером більше схожа на батька.  Найбільших успіхів Олена домагається в професіях, де потрібне вміння спілкуватися з людьми. Наша Лєна вмілий організатор. Майбутнє мріє зв’язати з вивченням геології чи медицини.

1. На свято запрошується Іван Литвиненко

2. Іван - це українська форма біблійного імені Іоанн і означає "Милість Божа"

Це ім'я далеко не так однозначне, як може здатися, - занадто багато пройшло по Русі Іванів і навіть у казках він буває зовсім різним. Схоже, що народ вирішив вкласти в це ім'я все своє уявлення про себе самого, з усіма протиріччями, шуканнями й мріями. По енергетиці це ім'я досить урівноважене, у ньому відчувається внутрішня сила, незлобивість і ґрунтовність. Саме таким і є наш Ваня.

1. Вітаємо на святі Сергія Макайду.

2. Сергій – означає «великий». Наш Сергійко теж не маленький! Найважливіші якості, які проявляються в імені Сергій - це внутрішня жилка, урівноваженість між твердістю й м'якістю. Сергій захоплюється технікою, мріє стати будівельником. Надіємося, що зовсім скоро Серьожа відкриє свою будівельну фірму і збудує великий спортзал у рідній школі.

2. Запрошуємо на свято Віру Мельнік.

1.Це російське ім'я, воно має те ж значення, що й слово "віра".   Віра в дитинстві врівноважена дівчинка, з логічним складом розуму. Уникає гучних компаній, капризів за нею не водиться. У Віри є музичні здібності. Вона здатна навчитися добре грати на якому-небудь музичному інструменті. Наша Віра, крім того, що відмінниця, співачка і музикант, ще захоплюється спортом.

2. Вітаємо на святі Олександру Огієнко

1. Олександра – захисниця, завжди готова прийти на допомогу. В душі вона відверта і щира і чекає такої ж щирості і справедливості від інших. Не прощає  обману - можна назавжди позбутися її довіри. Наша  Саша любить читати, захоплюється спортом, гарно співає. В майбутньому хоче стати вчителем музики.

2. Запрошуємо на свято Вікторію Панченко.

1. Вікторія.  Це ім'я в перекладі з латинської означає "перемога". Енергетика імені зумовлює такі якості, як достатня твердість, і здатність до прояву наполегливості. Зовні спокійна, врівноважена. Креативність і нестандартність внутрішнього світу наша Віка виражає прекрасними віршами. Майбутнє планує зв’язати з педагогікою.

1. Вітаємо на святі Максима Передерія

2. Ім’я  Максим перекладається з латини як "Найвеличніший". Енергетика цього імені буквально просочена честолюбними устремліннями. Наш Максим дуже цілеспрямований, впевнено йде до своєї мети – стати програмістом. Захоплюється створенням бізнес-проектів, що дуже добре йому вдається. В майбутньому віримо, що Максим створить багато потрібних програм, але, знаючи його веселий та іронічний характер, не обійдеться і без вірусів.

1. На свято запрошується Євген Привалов.

2. Євген – означає «шляхетний». В цілому енергетика імені досить спокійна, в ній добре простежується схильність до добродушності і врівноваженої рухливості. Наш Женя серйозно займається спортом. Якщо зібрати всі грамоти, які отримав Євген за спортивні досягнення, то можна обклеїти ними всі стіни його кімнати. Спорт – це його життя. Мрія у Євгена теж шляхетна – стати вчителем фізичної культури.

1. Вітаємо на святі Сергія Рудаса.

2. Дослідники вважають, що ім’я Сергій має етруське походження й означає "Високоповажний". У нашого Сергія є всі шанси, щоб у майбутньому його саме так і називали. Він хороший спортсмен, гарно співає і танцює. Сергій – цілеспрямований, сумлінний і організований, що в подальшому допоможе йому здобути хорошу професію і зробити успішну кар’єру.

2. Запрошуємо на свято Анну Ткалун.

1. Ім’я Анна означає "Благодать, милість". В енергетиці імені Анна терплячість і відкритість межують зі здатністю до самовіддачі. Часто ці риси, відбиваючись у характері Ані, роблять її дуже м'якою і доброю людиною, що привертає до неї людей, але, на жаль, далеко не завжди це сприятливо для неї самої. Втім, як не дивно, вона знаходить задоволення в співчутті і допомозі людям. Наша Аня мріє стати вчителем або соціальним працівником.

1. На свято запрошується Віталій Токмиленко.

2.За словами класного керівника, Василя Федоровича, наш Віталій – найправдивіша  людина в класі, Коли йому треба піти з уроку, він так і казав :«Мені треба». Хоча ім’я Віталій означає «Здоровий», треба було чомусь найчастіше в лікарню. Мріє наш Віталій стати міліціонером.

2. Вітаємо на святі Юлію Турко.

1.Ім’я Юлія має багато тлумачень. Одне з яких «Та, що співчуває».  Дуже чутлива- погано переносить чужі страждання. Завжди  дасть можливість другу виговоритися. Вона радіє успіхам друзів і не заздрить. У Юлії серед захоплень головне - це книги. Наша Юля також захоплюється східною культурою, мріє стати юристом. 

2. У вашому житті – вагома нині дата,
І це сьогодні вже незаперечний факт;
У цей чарівний літній вечір вам вручають
На зрілість перший, власний атестат.

1.Промайнули літа, мов хмаринка за обрій далекий,
І до школи стежина протоптана вся вже вкінець,
У руках – атестат – твоя праця сумлінна й нелегка.
Атестат у руках – твоїй праці лавровий вінець.
 

Я. Ось і настала довгождана, хвилююча мить. За кілька хвилин наші випускники отримають атестати ,  свій перший документ про освіту. Скільки їх ще буде – залежить від самих випускників, але сьогоднішній – найдорожчий, бо перший. Урочисте засідання педагогічної ради Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, присвячене врученню атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 201  року оголошується відкритим.

ГІМН.

Святкова президія урочистого засідання педагогічної ради Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів: Тамара Вікторівна Чепурко – директор школи, Надія Владиславівна Коваленко – заступник директора школи з навчально-виховної роботи, Лариса Віталіївна Бабаджанова, Ольга Миколаївна Качура – перші вчительки наших випускників, почесні гості ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Я. Нема щасливіших на світі,

 Ніж оті, кому сімнадцять літ.

 І слова, любов’ю обігріті,

 Вам директор промовляє вслід.

Слово директору школи.

Право зачитати наказ про випуск учнів 11 класу Ромоданівської школи 201  року надається заступнику директора школи  з навчально-виховної роботи Надії Владиславівні Коваленко.

Заступник зачитує наказ.

ФАНФАРИ

Я. А зараз – урочиста мить, яку ми так довго чекали – вручення атестатів. Почесне право вручити атестати про повну загальну середню освіту випускникам 201  року надається директору школи Тамарі Вікторівні Чепурко та заступнику директора школи  з навчально-виховної роботи Надії Владиславівні Коваленко.

Вручення атестатів та грамот

Туш для кожного

 Я. Очікуванням кожне серце б’ється

 Надії вогник ще в очах не згас.

 Гостям почесним слово надається

 Вони сьогодні з радістю вітають вас .

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.У школі зміні поколінь нема зупинки.

І кожна паралель склада свою сторінку

 

2. Була ця подорож цікава й нелегка,

 А починалося усе із дитсадка

Виступ дитсадка

Привіт! Невже це правда,

 Що кілька років тому

 Оці ось дяді й тьоті

 В садок ішли із дому?

 

 Невже ці гарні тьоті

 Бавились ляльками?

 А ці великі дяді

 Сиділи над горшками?

 

 Сьогодні ми прийшли,

 Щоб щиро вас вітати,

 І успіхів та щастя,

 Удачі побажати

 І пісеньку веселу

 На згадку заспівати.

Пісня дитсадка

1.Перша вчителька – добра й терпляча

Наче мама була вам малим.

А любов її щира, гаряча

Зігрівала сердечка усім.

2.Немов фея, і добра, і мила,

Усміхається лагідно вам.

Як же щиро вас всіх любила,

Як же завжди хвалила батькам!

1.Слово надається першим вчителькам наших випускників Ларисі Віталіївні Бабаджановій, Ользі Миколаївні Качурі

(виступ першої вчительки)

 

Вчтельський вальс

 

1.Чому ж, Учителю, ти посмутнів?

Ховаєш сльози, щоб ніхто не бачив?

Ти ж нас терпляче в цей день привів,

Шляхи в майбутнє зорями позначив.

 

2. Така вже доля, Вчителю, твоя -

Зустрітись, аби згодом попрощатись,

Із серця в серце перелить добро,

Й учителем навіки залишатись.

 1. Цього їм не забути вже ніколи.

Та й Вам їх, мабуть, також  не забуть

Скажіть же їм своє останнє слово,

Благословіть у самостійну путь.

 

2.Слово для виступу надається класним керівникам наших випускників Василю Федоровичу Ріпенку та Віктору Миколайовичу Лошуку.

 

Виступ класних керівників

1.Сьогодні у батьків хвилюючий дебют,

 

 Бо їхні первістки в життя доросле  йдуть.

 

2. Отож прийшли сьогодні проводжати

 

 Їх братики й сестрички, мами й тата.

 

 

 Нелегким для нас був рік, є про що згадати,

 

 Як учила вся сім’я тести разом з братом.

 

 Добре, що вже все позаду – час відпочивати,

 Та у мами новий клопіт – треба ж поступати!

 

 

Сюди прийшов я друзі недарма.

 

 Одна проблема вже давно мій мозок обійма.

 

 Моя сестричка нині школу закінчила

 

 І всі фінанси в свої руки захопила.

 

 Модняча сукня, туфлі, зачіска хіпова,

 

 Духи французькі і каблучка нова.

 

 Ой, плакали всі грошики, які ми так збирали,

 

 Мені з них на морозиво лиш тільки перепало.

 

 

 Не лише сестрички можуть бути гарні.

 

 Й зайві клопоти тут, друзі, марні.

 

 Бо в мене брат, як Клод Ван Дам.

 

 І знецінити братика нікому я не дам!

 

 

І мій недешево сім’ї всій обійшовся,

 

 Бо по крамницях походити нам прийшлося!

 

 Та хоч із зачіскою клопотів не маєм,

 

 Бо чуприну брату вчасно підстригаєм.

 

 

В мене брат - найкращий в світі! Нехай заздрять люди,

 

 Бо не соромно з таким прогулятись всюди.

 

 Та шкода, на мене в брата часу небагато,

 

 Бо у нього в голові інші вже дівчата!

 

 

 

 Я теж похвалюся: моя сестра Віра

 

  Красива, розумна, весела і щира.

 

 Срібна медалістка – це вам не жарти!

 

 Сестрою такою пишатися варто!

 

 

Сьогодні в цей святковий день ми хочем привітати

 

 Своїх сестричок і братів і щиро побажати:

 

 Щоб все, що ви задумали, вам у житті збулося

 

 Й сім’ю свою прославити іще не раз вдалося!

 

  1. А зараз наші молодші друзі дарують випускникам запальний іспанський танець

 

ФОНОГРАМА

 

1.Сьогодні отримали ви атестати,
Із рідної школи пора відлітати,

 

  1. Зірки і планети свої відкривайте,
    І власну космічну орбіту шукайте.

 

  1. А допоможуть вам у цьому ваші колишні однокласники, які прийшли сьогодні привітати вас.
  2. Слово надається колишнім однокласникам наших випускників.

Фонограма

Виступ колишніх однокласників випускників

 

 

1. Наша рідна школо! Ми тут – як удома,

 

 Ми назавжди будем часткою тебе.

 

 Хоч і вийшли звідси вже два роки тому,

 

 Та про тебе спогад у серцях живе.

 

 

2. Уроки, перерви, екскурсії, свята –

 

 Як можна забуть ті щасливі роки?

 

 Знайшли у цій школі ми друзів багато

 

 І знаєм, що дружба оця – назавжди.

 

 

3.Ми вдячні долі за ті перші кроки,

 

 Що ми зробили серед цих людей,

 

 За незабутніх 9 шкільних років

 

 І що ми знову разом у цей день.

 

 

4. Країни, континенти і кордони

 

 Надовго розлучили з вами нас,

 

 Але сьогодні стежкою до школи

 

 Ми знов прийшли у свій знайомий клас.

 

 

5. Ми знаєм: наша зустріч не остання

 

 І хай пролине не один ще рік,

 

 Нас поведе в життя дорога дальня -

 

 Та ми вертатимемось знов на цей поріг.

 

 Пісня у виконанні Дарини Чех

Виступ Тютюнника Володимира, вручення шаржів

ФОНОГРАМА

 

 

1. Сьогодні вам цвітуть дороги дальні,

Цвітуть зірки і вабить висота

У школі вальс одлунює прощальний,

Над школою окрилено зліта.

 

2.Сьогодні ви із світлою печаллю

Враз ступите через шкільний поріг

Хай буде вам бентежний вальс прощальний

Провісником незвіданих доріг…

Запрошуємо випускників на вальс

ВАЛЬС

2. Цей прекрасний вальс поставила керівник хореографічного ансамблю «Хамелеон» Ольга Володимирівна Опришко. Але наші випускники не лише добре танцюють, але і мають безліч інших талантів, які успішно розвивали в різноманітних гуртках, спортивних секціях. А наші випускниці Віра Мельнік та Олександра Огієнко в цьому році успішно закінчили музичну школу. Слово для привітання випускників надається директору Ромоданівської музичної школи Анні Володимирівні Труш.

Виступ Анни Володимирівни Труш.

Я. Ось і пролунали напутні слова нашим випускникам. А зараз слово для благословення надається настоятелю Святодмитрівської церкви отцю Володимиру.

ВИСТУП БАТЮШКИ  

 Я. Урочисте засідання педагогічної ради Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, присвячене врученню атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 201  року оголошується закритим.

ГІМН

1.Ну от і все. Уже перегорнули

Підручників останні сторінки,

Й на випускних екзаменах відчули,

Що плине час скоріше від ріки.

 

2.Здавався недосяжним горизонт,

А світ – казковим! За шкільним порогом.

Чекали вас уроки і книжки,

В світ пізнання несходжені дороги.

 

2.Дитинство ваше, мов вчорашній день,

Ось-ось майне крильми у темінь ночі,

Аби світанок від дзвінких пісень

Прокинувся і вам заглянув в очі.

ФОНОГРАМА

  1. Хто ж це прийшов до нас на свято?
  2. Та це ж Гаррі Поттер!

Гаррі Поттер

 До Ромодану з Хогвартса я в гості завітав

Наш легендарний капелюх я із собою взяв,

Щоб капелюх на святі вам сьогодні розповів,

А чим же зайняті думки оцих випускників.

ФОНОГРАМА

Не ображайтеся, бо все це – жарти !

Іще не раз ви сядете за парти,

Хтось у технічнім, хтось в педагогічнім,

Хтось у медичнім, хтось в економічнім,

В авіаційнім хтось, а хтось в аграрнім

Здобудете знання й освіту гарну!

ФОНОГРАМА Гаррі виходить.

1. Рідний наш 11 клас! 

Ті, що першим колись називали

Що ж тепер побажати в цей час

Ніби все, що могли вже сказали?

 

2. Ви рушайте в довге життя 

Із новим XXI століттям

Побажаємо щастя й добра

Вам, тепер вже дорослішим дітям.

 

1. Бережіть свою вірність і честь 

Те святе, тому школа навчила

I щоб кожний, хто знав вас в лице,

Міг сказати: «Це добра людина».

 

2. Хай не згасне вогонь у серцях 

Хай буяє наснага і сила

Хай вам буде завжди вороття

До землі, що так любо зростила.

 

1. Хай таланить рукам молодим і 

Не впадіть на життєвому полі,

Хай завжди для вас буде святим

Той вогонь, що у батьківськім домі.

2.Щоб життя датувало добро 

Йдіть твердим І упевненим кроком

Щоб не соромно потім було

Перед совістю і перед Богом.

 

1. Не чекайте під камінь води, й 

Прокладаючи щастю дорогу

Ви приходьте частіше сюди

До оцього шкільного порогу.

 

2. Бережіть вірних друзів своїх

I вшановуйте батьківське слово

Не забудьте порад цих простих

їх дотримуйтесь обов'язково.

Я. Ви підійшли до першої межі –

Шкільним порогом звуть її в народі.

І сльози, й пісня, й радість – все в душі,

А чого більше – перемірять годі.

 Хай в домі вашім завжди буде світло,

 Хай люди усміхаються привітно,

 Нехай земля квітчає шлях до школи!

Здоров´я вам, надії та любові!

 А ще – вам довгих літ і море квітів,

 Нехай вас кличуть осяйні дороги.

Сміливо йдіть, дорослі наші діти

В шляхи життєві від шкільних порогів!

СЛОВА ВИПУСКНИКІВ.

Червневий день відлунює святково,

І сміх, і квіти, й гомін голосний…

Зібрало нині свято нас чудове –

Прощальний вечір, вечір випускний.

 

Ось і скінчилось дитинство –     

Прекрасна, щаслива пора.

Ще полум’я б’є променисто,

Та ніч випускна дорога.

 

Сьогодні останній день разом.

Кружляє зажурливий вальс.

Майбутнє блакитним топазом

Стріча одинадцятий клас.

 

 Так хочеться крикнуть в минуле,

Затримать дитинство на мить.

Воно ж іще тут, не забулось,

Та час так невпинно летить.

 

Ми підем стрічати світанок,

Призначимо зустрічі час.

І вийде учитель на ганок,

Залишивши в пам’яті нас.

 

Добрі, сердечні, хороші,

Милі мої вчителі,

Юність стоїть на порозі –

З вами прощатися слід.

 

Прощайте дитинство і школо,

Прощайте мої вчителі.

Ми вас не забудем ніколи,

Полинувши в далі нові.

 

 Нам простяглися дороги

Килимом у майбуття,

Вернутись не маємо змоги,

Дитинству нема вороття…

 

Ми для вас, дорогі вчителі,

Будем вічними учнями в школі,

Хоч підемо по цілій землі

І своєї шукатимеш долі.

 

 

Хтось садитиме сад і гаї,

Хліб, як золото, сіяти буде.

Всі розкриють таланти свої,

Але школи ніхто не забуде.

 

Для вас, дорогі гості ВІРА Мельнік та Олександра Огієнко дарують пісню_____________________________________________________

   

 

 

 Болять майбутнім, школо, твої груди –

Нехай святиться твій простий поріг!

Це вчителі, найкращі наші люди,

Готують старт для всіх крутих доріг.

 

 Це вчителі, найкращі наші люди, 

Плекають нас для всіх крутих доріг.

Болять майбутнім, школо, твої груди —

Нехай святиться твій простий поріг!

Позаду залишилися уроки,

 Щоденники, екзамени, дзвінки,

 Ми були разом цілих 11 років!

 Усе скінчилось. Ми – випускники.

 

        Прощай же, рідна Ромоданська школо,

            І рідний наш географічний клас

            Тебе ми не забудемо ніколи,

    А ти ніколи не забудеш нас.

   

    Тут ми росли, раділи і страждали,

    Знання черпали із науки надр.

    Одного разу – парту поламали,

    На вечорі вловивши вдалий кадр… 

 

 

 Здавалось, 11 літ – це так багато,

 Ніхто й не думав, що так швидко промайнуть.

 Тепер нам хочеться, щоб перенесли свято,

 Хоча би тиждень в школі ще побуть.

 

Послухайте!Якщо в школі є адміністрація, значить це комусь потрібно? Значить, просто необхідно, щоб вона слідкувала за навчально-виховним процесом.

Значить просто необхідно, щоб ми щопонеділка бігли на лінійку, по дзвінку сідали за парти, всі виходили на суботники і не пропускали уроків.

Тільки подорослішавши, ми зрозуміли, що нелегко бути керівниками школи, де ми зі своїми щоденними клопотами – це ще не всі проблеми …

Як у безвиході вихід шукати,

Де б то автобус для нас всіх дістати,

Де б на побілку вапна роздобути,

Енну комісію як би відбути,

Як від начальства бігом відчепитись,

Як із ким-небудь не посваритись

Як, попри всі негаразди й мороки,

Підготувати й провести уроки?

Не відійти  від шкільних всіх програм,

Від збірників наказів – ані кроку

А ми ж були так дуже вдячні вам

Коли не мали сьомого уроку.

До конкурсів дітей як залучити,

І дискотеку, й вечір провести

І мікрофони вчасно підключити,

Дипломи на лінійку принести…

ВСІ

І дай Вам усім, Боже, сили і волі

Отак працювати в ріднесенькій школі.

 

Шановні Тамара Вікторівна, Надія Владиславівна,  Ірина Володимирівна, прийміть від нас сьогодні найщиріші слова подяки.

 

Вже схилились утомлені віти,

  Усміхається сонце ясне -

  Ніби знову букетами квітів

  Зустрічає дитинство мене.

  Тут шуміли ociннi печалі

  Ми до школи ішли малюки,

  Де нас вчителька перша стрічала.

  Промайнули так швидко роки..

  Знов кленові пройшли заметілі,

  Сяють золотом рідні поля.

  Нехай скроні твої вже біліють.

  Ти в серцях сяєш, наче зоря.

  Вже схиляються втомлено віти,

  Ти заходиш з усмішкою в клас.

  Назавжди ми yci - ТВОЇ ДІТИ,

Ти єдина, як мама, у нас.

АБО

Baші серця i руки кличуть нас із розлуки,

  Повертають у школу, повертають у клас

  Ви нас, вчителько мила, тільки доброго вчили,

  Як ставати людьми нас навчали весь час.

  Ми зростали невпинно, лиш життя в цьому винне.

  Не хотілось лишати рідну школу i клас.

  В наших душах, повірте, від батьків - половина.

  Ну, а друга, ще краща, - це, звичайно, від Вас!

 

Ми, випускники 2013 року назавжди запам’ятаємо наших перших вчителів: Ольгу Миколаївну Качуру та Ларису Віталіївну Бабаджанову. Для вас, наші другі мами, лине  Пісня_______________________________________________ у виконанні Віри Мельнік та Олександри Огієнко

 

Хто був зачинщиком цікавих справ?

 Хто нам завжди допомагав?

 Хто лаяв нас і веселив?

 Хто підбадьорити умів?

 Хто захищав нас завжди всіх?

 Звичайно ж, – класний керівник

 І хоча клопотів море приносив наш клас

 Тільки все рівно, любили ви нас

 Тож ви пам’ятайте, що ми ваші діти

 Ніколи в житті не забудемо Вас.

 

Наша щира шана і подяка сьогодні нашим шановним класним керівникам Василю Федоровичу Ріпенку та Віктору Миколайовичу Лошуку. Для вас звучить пісня у подарунок.

 

Як довго ми чекали цього свята,
Здавалось, радості не буде меж,
І ось прийшло воно, останнє в школі свято,
Та радості нема, і сміху теж.

Нам хочеться дуже багато сказати,
І кожному щастя в житті побажати.
Але найпалкіші слова нині вам,
Рідним, улюбленим учителям.

Рідні наші, любі й милі,
Людьми нас бути ви навчили,
Батьків шанувати, і допомагати.
В школі були ви нам і мамою і татом.

Хай весни летять до вас журавлями,
А ви не старійте ніколи з роками.
Достатку і щастя ми зичим без ліку,
І довгого, довгого, довгого віку.



Ми не прощаємось сьогодні з вами,
Хіба прощаються діти з батьками.
Ми "До побачення" скажемо разом.
Всілякого щастя вам, всіляких гараздів.

Здоров’я –  море. Грошей – гори.
Поваги від людей, любові від дітей.

Спасибі тим, хто доглядав за нами,

Склив вікна і підлогу мив,

Хто прибирав невтомними руками

Все те, що учень в школі насмітив.

  Хто школу нам охороняв,

  Доріжки взимку прочищав,

  Хто бур’яни в дворі косив,

  Хто нам смачний обід варив.

 

  Спасибі щире скажем вам

  Невтомним техпрацівникам.

 



Спасибі вам, що з нас людей робили,
Ночей не спали, і добра учили.
Спасибі, рідні, вам за все на світі,
Прийміть від нас в дарунок ніжні квіти.

 

Подяка сьогодні від нас всім учителям, працівникам психологічної служби, медпрацівнику,секретарю, кухарям, сторожу, двірнику, техпрацівницям. Для вас, шановні, ми даруємо танець.

 

ФЛЕШ-МОБ

 

Ми до батьків сказати хочем слово,
Сповнене ніжності й любові,
Бо без батьків, чого ми в світі варті?
Без маминої ласки і добра,
Без батьківських суворості і жарту,
Без нашого родинного тепла?

До побачення, мамо!
Вже час вирушати в дорогу.
Десь моя не протоптана стежка згубилась в житах,
Десь чекає кохання, десь чатує тривога.
Все то – доля моя, мій ніким не торований шлях.

Мій рідний тату, добрий наш господар,
Мені ти дав і силу, і снагу.
До тебе йтиму в сонячні обнови,
За все я в неоплатному боргу.

СЛОВО БАТЬКІВ

 

( виходять батьки з короваєм )

 

Батько.                               Дорогі наші діти, найкращі для нас.

                                            Ми бажаєм вам щастя і долі.

                                            Вам сьогодні з дитинством прощатися час,

                                            А життя – не стежина у полі.

                                                     А життя – це дороги тернисті не раз,

                                                     А життя – це не сміх і не жарти,

                                                     Та не бійтесь нічого, у добрий вам час.

                                                     В світ чарівний і жити в нім варто.

                                            Все здолати вам буде потрібно не раз,

                                            Не впадайте у відчай, боріться,

                                            У добрий же, дітоньки, час,

                                            Мрія кожного з вас хай здійсниться.

 

Мати.                                  Донечки любі, рідний мій сину,

                                            Вибери чисту життєву стежину.

                                            Юності вашої кличе розмай.

                                            Ми вам пахучий спекли коровай.

 

                                            Лагідні руки те тісто місили,

                                            Щоб не забракло вам злагоди й сили,

                                            Любляче серце його зігрівало,

                                            Щоб у житті вам добро квітувало.

                                                       Впала на тісто солона сльоза,

                                                       Хай обмине вас життєва гроза,

                                                       Квітне калина на хлібові тім,

                                                       Не забувайте ваш батьківський дім.

 

( вручають коровай дітям)

Для вас, любі наші діти, Олександр Дворський виконає пісню ______________________________________________________________
 

Батьківський вальс

 

 

Якщо син у справах всюди перший,             

Зірки з неба запросто хапає...

Це усе батьків залізні нерви

Небеса до нього присувають.

 

Як дочка росте усім на радість

І розумниця, й спортсменка і артистка —

Це матуся люба постаралась,

І наставником була і другом близьким.

 

 

Хто дітей ростив, кохав, 

Ніченьки не досипав

Помагав учителям...

Дякуєм кому?

Разом: БАТЬКАМ.

 

БАБУСЯ

Люди добрі, ви це чули?

Дякують вони батькам……

 

 А зозуля кує і рахує вам роки,
Я рахую їх теж, як стою в самоті.
Я цілую, бабусю, твої стомлені руки,
Я вклоняюся низько твоїх доброті.

Сивочолий дідусь , глава нашого роду!
Ти навчив розуміти і зло, і добро.
Де не буду – до тебе прийду на пораду,
Знайду вірну стежину, як би там не було.

 

 

Дитинство моє – світанкова пора,

 Над шляхом - як мрії – тополі.

 Зростала й мужніла отут дітвора,

 В крутій Ромоданівській школі.

 

 

 Ми вчилися множити тут і ділить

 Із друзями радощі й болі,

 Озброїлись мудрістю сивих століть

 В крутій Ромоданівській школі.

 

 Три тисячі днів, двадцять тисяч дзвінків -

 Проста арифметика долі…

 Я перше і світле кохання зуcтрів

 В крутій Ромоданівській школі.

 

Дорога

 

Завантаження...
docx
Додано
6 березня 2018
Переглядів
12824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку