Сценарій випускного вечора для учнів 9 класу

Про матеріал

Даний сценарій стане в нагоді класним керівникам випускного класу. Родзинкою сценарію є опис кожного учня перед врученням свідоцтва про освіту, а також представлення кожного вчителя.

Перегляд файлу

Cценарій випускного вечора

<Виступ класного керівника. Учні з батьками під рушниками йдуть в зал.>

Ведучий. Дорогі друзі! Шановні вчителі, батьки, гості! Сьогодні ми зібралися на незвичайне свято, якого немає в жодному календарі. У цьому святі поєднані біль розставання і світлі надії, радість зустрічі з майбутнім. Сьогодні прощаються зі школою наші випускники. Сьогодні у нас – випускний вечір! 

Ведуча. Я маю честь вітати вас у цей святковий день. Подія, яка зібрала нас всіх, спонукає до теплих слів, щирих зізнань, душевних спогадів. Отже, давайте будемо щедрими на тепло, любов та увагу!
 

Ведучий. Надійшла урочиста хвилина відкриття вечора, присвяченого прощанню зі школою і врученню атестатів випускникам 2012 року. Дозвольте урочисту частину випускного вечора вважати відкритою.

<Вносить прапор. Звучить Гімн України..>

Ведуча. Любі випускники, шановні вчителі, батьки, сьогодні ви всі станете свідками найзнаменнішої шкільної події. Це – ваше свято. І нехай прикрашають його щасливі посмішки та добрі слова.

Ведучий. Сьогодні гостями нашого свята є ­­­­­­_____________________________________ _________________________________________________________________________

Ведуча.  Слово для привітання надається нашим гостям __________________________________________________________________________

Ведучий.
Почуттів переповнює чашу,
Свіжий подих красуні-весни,
Свою любов і прихильність нашу
Адресуєм директору ми!

Ведуча.
Разом з вами схвильований трішки,
Як буває в хвилини розлук,
Проводжа він вас поглядом ніжним,
Добрий, щирий порадник, і друг.

Ведучий. Слово для привітання надається директору школи Кулинич Світлані Андріївні

(Виступ директора школи)

Ведуча.
 А  хочеться сказати про тих, хто прагнув дати вам, любі випускники, міцні знання, виховати порядними та чесними людьми, хто любив вас і поважав, підтримував та оберігав.
Благословенна ж вчительська щедрість! Все від неї, від щедрості думок, сердець і рук! Вітайте вчителів Левківської ЗОШ.

Ведучий. Валентина Василівна та Віра Володимирівна взяла наших випускників із теплих маминих рук і повела на перший урок та чотири роки терпляче навчала їх писати, читати, рахувати.

 

Ведуча. Наталія Олександрівна була їх класною мамою.

 

Ведучий.  Галина Яківна вчила випускників знати і шанувати рідну українську мову.

 

Ведуча.  Зоя Яківна  познайомила їх із шедеврами світової літератури;

 

Ведучий Наталія Степанівна не дала їм потонути в безмежному океані історичних подій і фактів.

 

Ведуча. Наталія Олександрівна відкрила разом з ними закони фізики, навчила комп’ютерної грамотності та вела  темними хащами математики

 

Ведучий Василь Григорович дбав не тільки про їх фізичне здоров’я, а й про духовне

 

Ведуча..  Своїми знаннями з іноземної мови наші випускники завдячують Ларисі Петрівні

 

Ведучий. Віра Володимирівна долучала їх до прекрасного світу художньої культури

 

Ведуча. Світлана Андріївна навчала їх біології та хімії

 

Ведучий.  Олександр Миколайович  прищеплював нашим випускникам любов до природи;

 

Ведуча. Ганна Василівна, Ольга Миколаївна, Тетяна Василівна, Оксана Всеволодівна та Ганна Миколаївна тихенько раділи, що їм не довелося навчати і виховувати цих випускників.

 Ведучий. Настає найурочистіша мить. Випускники отримують свідоцтва про базову середню освіту. Для оголошення наказу по школі про випуск учнів 9 класу слово надається директору школи Кулинич С. А.

Ведуча. Цей хлопець не може похвастатись високими досягненнями у навчанні,  проте він не раз захищав честь школи на  змаганнях із футболу та шахмат. Жвавий і непосидючий, він користується особливою популярністю у прекрасної половини школи. Активний учасник шкільного життя – Савченко Владислав Ігорович!

 

Ведучий. Свідоцтво сьогодні одержує Замолінська Людмила Ігорівна! Наполеглива і старанна у навчанні, приймала активну участь в житті класу і школи, була учасником районних предметних олімпіад. Щира і доброзичлива у стосунках з товаришами, вона є признаним лідером у класі і незаперечним авторитетом для дівчат.

 

Ведуча. У цього хлопця дарування до спорту. Спритний і витривалий, він приймав участь у шкільних спортивних змаганнях і має з фізкультури заслужену «дванадцятку». А от коли б він реалізував хоч половину своїх здібностей до навчання, то ми мали б сьогодні відмінника. Свідоцтво про базову середню освіту отримує Гулий Олександр Миколайович!

Ведучий. Уважна і старанна, дисциплінована і акуратна, чемна і ввічлива, доброзичлива і чуйна, наполеглива і трудолюбива, красива і романтична Малоголовець Людмила Володимирівна!

Ведуча. Жвавий та енергійний, веселий і завзятий, цей хлопець є кумиром для дівчат 7 класу. Випускник 2012 – Кучерявий Артем Юрійович!

Ведучий.  Щира та привітна, доброзичлива і сором’язлива, ця дівчина, зазвичай, тиха на уроках, але галаслива на перервах. Зустрічайте, Год Ганна Сергіївна!

Ведуча Ми раді, що відклавши всі свої невідкладні справи, які частенько заважали йому відвідувати уроки і через які він навіть був змушений пропустити підсумкові контрольні роботи, отримати свідоцтво сьогодні прийшов Барна Олександр Васильович !

Ведучий.. А ці двоє дівчат успішно запроваджували у практику нашої школи заочну форму навчання, адже частенько з’являлись у класі лише тоді, коли потрібно було написати контрольну роботу. Куруц Наталія Іванівна.

Ведучий. Яворська Ірина  Валеріївна.

Ведуча. Старанна учениця і гарна спортсменка, учасниця шкільних заходів, чемна і привітна, приваблива і чарівна Боженкова Лілія Василівна!

Ведучий. Сьогодні якось особливо співали пташки, сонце, спокійне та мирне, не поспішаючи, сідало за обрій, небо було чистим та безмежним. Цей пам’ятний літній вечір ніби пророкує вам, тим, хто вступає в доросле життя, ясну та спокійну долю, чистий та безмежний шлях.

Ведуча. Дорогі випускники, а пам’ятаєте, як все розпочиналося. Одного вересневого ранку ви, дехто з радістю та завзяттям, дехто з острахом та сльозами на очах, прийшли до школи. Вас зустріла усміхнена та красива перша вчителька.
Це вона взяла ваші тендітні рученята і повела за собою у чарівний світ знань, такий складний і незвіданий. Це на неї, добру і лагідну, дивилися ви з надією, у неї шукали захисту. Ловили кожне її слово, пильно вдивлялися в очі, шукаючи там відповіді на всі запитання. Тож яким великим, щедрим, добрим і чуйним має бути серце, яке вмістило біль і радість кожного з вас. Пам’ятайте її завжди. Пам’ятайте завжди першого класного керівника, з яким познайомилися в Левківській школі.

Ведучий.
Перша вчителька – добра й терпляча
Наче мама була вам малим.
А любов її щира, гаряча
Зігрівала сердечка усім.
Немов фея, і добра, і мила,
Усміхається лагідно вам.
Як же щиро вас всіх любила,
Як же завжди хвалила батькам!

(виступ першої вчительки) Галамага В. В. Новачук В. В.

Ведуча.
Скільки літ промайнуло відтоді,
Дві косички злилися в косу.
Ще побачиш ти вперше сьогодні
В чистім погляді чисту сльозу.
Світ багатий на добрих людей,
Та вдивляйтесь ровесникам в лиця –
Може, більше ніколи й ніде
Вам не випаде з ними зустріться.
Все, що здійснилось,
Все, що наснилось,
Вічно вам буде зоріть.
Те, що зоріло, вам серце гріло,
Не розгубіть, не розгубіть.

Ведучий. Так дивовижно складається життя, що сьогодні ви ще разом, наші випускники, однокласники, а завтра - ваші шляхи розійдуться.
Але через якійсь час вас покличуть стіни рідної школи, де завжди чекатимуть вашого приходу вчителі. І можливо, лише тоді ви по-справжньому зрозумієте, що саме вони найбільше про вас думали, захищали і підтримували, дбали і прагнули лише найкращого. А сьогодні востаннє спробуйте прислухатись та запам’ятати напутні слова вашого класного керівника.

(Виступ класного керівника.)

Ведуча.
Ну от і все. Уже перегорнули
Підручників останні сторінки,
Й на випускних екзаменах відчули,
Що плине час скоріше від ріки.
Здавався недосяжним горизонт,
А світ - казковим! За шкільним порогом.

Ведучий.
Чекали вас уроки і книжки,
В світ пізнання несходжені дороги.
Дитинство ваше, мов вчорашній день,
Ось-ось майне крильми у темінь ночі,
Аби світанок від дзвінких пісень
Прокинувся і вам заглянув в очі.
Ви підійшли до першої межі –
Шкільним порогом звуть її в народі.
І сльози, й пісня, й радість – все в душі,
А чого більше – перемірять годі.

Ведуча. Дорогі випускники, це їм, найріднішим, ви завдячуєте своїм життям, своїм сьогоденням. Їхня любов, безмірна і відкрита, надає сили в часи розчарувань, надихає під час негараздів, підіймає і бентежить в часи радості. Скільки щастя випромінюють їхні очі, але десь в глибині душі все ж таки затаїлась тривога, бо попереду ще стільки випробувань. А батьки переживають у кілька разів більше, ніж ви самі, хоча й не показують цього.

Ведучий. Дорогі випускники! Дев’ять років тому вас, несміливих і тендітних, привели до школи найрідніші люди – тато і мама.
Усі мовчать – щось мати каже,
Цвітуть притишено слова.
Вони із веселкових вражень,
З любові, що в душі жива.
Зійшлися діти всі до хати,
Де хліб рум’яний на столі…
Усі мовчать: говорить мати
Вустами неба і землі.
Від імені батьків слово надається ________________________________________

(Виступ мами.)

Ведуча. 

Шкільні роки спливли вже за водою.

Прийшла пора і нам прощатись час.

Сьогодні ви останній день у школі.

Вам слово,випускний девятий клас!

Виступ випускників

Ведучий. А зараз, «мамин вальс». Випускники запрошують на танець батьків.
(Лунає мелодія «Поговори зі мною, мамо»)

Ведуча. Дорогі випускники! 9 років вів вас по життю учитель, віддаючи тепло свого серця. Були хвилини, коли серце втомлювалось. І тоді учитель поспішав до своїх учнів. Їх веселе щебетання вливало нові сили в стомлене серце, дитячі посмішки народжували нову енергію, допитливий погляд пробуджував думки.

Ведучий. І це продовжується вічно, доки здатне битися серце вчителя, віддаючи дітям тепло і любов. Збережіть у серцях маленькі вогники від вогню великої вчительської любові до вас. Нехай спогади про рідну школу світять вам навіть тоді, коли згасає віра в себе. Нехай школа залишиться для вас тим промінчиком любові і добра, котрий вказує, як іти, щоб не спотикнутися.

Ведуча. Не забувайте, що навчилися ви для того, щоб розум і серце віддати людям. Не заплямуйте доброго імені свого роду, честі своєї школи, котра дала вам путівку в життя.
Щасливої дороги, дорогі випускники!

<Виносить прапор. Звучить Гімн України..>

 

doc
Додано
15 липня 2018
Переглядів
612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку