Сценарій вистави "Новорічна подорож країнами світу"

Про матеріал
Вистава для учнів 5 – 11 класів «Новорічна подорож країнами світу» подана так, що діти у веселій невимушеній формі дізнаються про новорічні традиції різних країн світу.
Перегляд файлу

Сценарій  новорічної вистави

для учнів 5 – 10 класів

«Новорічна подорож країнами світу»

Звучить мелодія з телепередачі ТСН каналу «1+1». За столом сидять ведучи програми.

Ведучий. Добрий день, друзі! На порозі 21 рік третього тисячоріччя.

Ведуча. І найголовніша подія на цьому тижні - зустріч Нового року. В ефірі спеціальний випуск ТСН.

Ведучий. А почнемо ми його зі святкових побажань. Сьогодні в студію ми запросили людину, яка зробить це найкраще.  Валентино Іванівно,вам слово.

Виступ директора.

Ведучий. Зараз наші кореспонденти перебувають у різних куточках планети і розкажуть про неповторні відчуття людей напередодні Нового 2021 року.

Ведуча. І перший на зв'язку у нас Рим - столиця Італії.

(На екрані з'являється зображення зустрічі Нового року в Італії. На сцену виходить кореспондент).

Кореспондент. Ciao, Україно. Вітаємо вас зі столиці Італії - Риму. Ірина, як ви сьогодні дійшли до школи? Чи нічого вам не впало на голову?

Ведуча. Ні, у нас усе спокійно.

Кореспондент 1. У Римі спокійно теж, але як на мене, це дуже незвично, тому що напередодні Нового року італійці викидають із вікон непотрібні старі речі. Вони переконані, що нові речі принесуть щастя.

Кореспондент 2. Всі італійці чекають добру фею Бефану. Вона прилітає вночі на мітлі, відкриває золотим ключиком двері і, заходячи до кімнати, де сплять діти, наповнює подарунками дитячі панчохи. А неслухняних діток вона нагороджує згаслими вуглинками. До речі, італійські кондитери випускають цукерки у вигляді вуглинок. А італійського Діда Мороза звуть Баббо Натале.

Кореспондент 1. Тільки що за мною на асфальт упав старий кухлик, а переді мною - величезне старе піаніно! Я закінчую репортаж, тому що перебувати на вулиці зараз досить небезпечно.

Ведучий. Дякуємо за цікаві новини. А зараз з нами на зв’язку  наш кореспондент із Бразилії.

(На екрані з'являється зображення зустрічі Нового року в Бразилії. Виходить «кореспондент» у літньому одязі).

Кореспондент. Boa tarde ( боа тардэ)! Роман, яка у вас була температура повітря вранці?

Ведучий. 7 градусів морозу.

Кореспондент. А у нас спека - 35 вище нуля. У Бразилії для зустрічі Нового року прийнято їхати до океану, на пляжі, де можна танцювати, веселитись та подивитись грандіозний феєрверк.  ( танец – карнавал) А вулицями міста ходить Дід Мороз- Папай Ноєль- у шубі й валянках. Думаю, що від спеки його може врятувати лише більша порція морозива й широкий пальмовий листок. Думаю, що він почував  би себе  набагато краще, якби потрапив до Англії.

Ведуча. Дякуємо. Отже ми, дорогі друзі, виходимо на зв'язок з кореспондентом із Англії.

Кореспондент. Hello, студіє. First off, Happy New Year!  Вітаю вас зі столиці Англії – Лондона! Перед тим, як сісти за святковий стіл, англійська родина йде до церкви. Там діти замовляють подарунки Батьку Різдву – пишуть лист-прохання, якого потім приносять додому і вкидають у камін. Дим з димаря неодмінно доправить список бажань за призначенням.

А  Діда Мороза тут звуть Санта Клаус! До речі, саме в Англії виник звичай обмінюватися новорічними вітальними листівками. Найперша листівка із зимовим пейзажем була намальована у 1794 році.

Кліп – пісня.

Ведучий.  Дякуємо! Дорогі друзі, ми продовжуємо наш огляд новин і чекаємо на зустріч із кореспондентом, який перебуває у Німеччині.

Кореспондент. Guten Tag , студіє! А от як зустрічають Новий рік  у Німеччині. Різдвяний дідусь – Вайнахцмєн –приїздить до дітей на віслюкові. Німецькі діти кладуть у новорічну ніч у черевики сіно, щоб віслючок підкріпився, поки Вайнахтсман розкладе подарунки.

Відомо, шо саме у Німеччині вперше з’явилися скляні ялинкові новорічні іграшки.

(Діти  у костюмах ялинкових іграшок)

Скляні іграшки. Століттями люди вішали на ялинку лише їстівні прикраси: фрукти, цукерки, горіхи, печиво. Доки в Німеччині не стався неврожай. Тому і  з’явилися іграшки з паперу, ще згодом - із воску. Але вони були не яскраві, ось нас і створили.

Пісня новорічна.

Ведуча. Дякуємо. Наступна наша мандрівка до Китаю.

Кореспондент. Nǐ hǎo, друзі! У країнах Далекого Сходу – Китаї та Японії здавна прийнятий дванадцятирічний цикл відліку років. За легендою , колись дуже давно Будда вирішив кожному року дати ім’я якоїсь тваринки. Скликав він усіх тварин світу, але лише ті дванадцять,що прийшли, були взяті ним до уваги. І саме в тому порядку, в якому вони з’явилися, були названі роки і складенні гороскопи за роками народження.

Тож 2020 рік за східним календарем називається роком білого металевого Щура, а 2021 рік  білого металевого Бика. Символами Нового року в Китаї є дракон, кольорові ліхтарики та віяло.

Номер – із символами Нового року.

Білий сніг іде, мороз кришталем дихає -зима…..

Новий рік наближається, Шань Дань Лаожен  роздав подарунки -канікули!

Символ країни - бамбук, столиця – Пекін - Китай.

Гарячий чай з друзями, тепла домівка – щастя!

Білосніжна усмішка, міцні м’язи –здоров’я!

Дарує свіже повітря, в руках – крила птаха – віяло.

Легше подиху, летять до зірок – ліхтарики.

Сміливий  та незламний, вогнем захищає – дракон.

Ведучий.  Дякуємо за цікаву розповідь! А ми рухаємось далі. Отже для вас - репортаж про зустріч Нового року в Україні.

Кореспондент. Вітаю вас, студіє! Українці дуже полюбляють зимові свята,  серед яких  25 грудня(Католічне Різдво), 1 січня (Новий рік), 6 січня(Різдво),14 січня(Старий новий рік),19 січня (Водохреща). А ще в Україні  на Новий рік ми бажаємо рідним, друзям, знайомим щастя й здоров'я, як це роблять у нас колядники, щедрівники й сівачі.

Номер- щедрівка.

Ведуча. Цим чудовим репортажем ми завершуємо нашу передачу. Дякуємо всім нашим кореспондентам за яскраві сюжети!

Ведучий. Вітаємо всіх вас, друзі, з Новим роком!  Нехай він стане кращим, ніж попередній!

Ведуча. Бажаємо, щоб 2021-й подарував багато приводів для радості. Нехай збудуться найзаповітніші бажання, а всі люди планети Земля будуть здорові і щасливі.

Разом. З Новим роком!

 

 

 

 

docx
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
807
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку