Сценарій виступу екологічного театру

Про матеріал
Екологічний театр - це цікава інтерпретація і розкриття екологічних проблем. Стане в нагоді керівникам екологічних гуртків.
Перегляд файлу

Сценарій виступу екологічного театру Здолбунівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4

Назва команди - «ЛІСОВА ПІСНЯ»

Керівник команди – КОСТЮК Світлана Володимирівна

МЕТА:

  • розвивати екологічну культуру, екологічну компетентність;
  • формувати екоцентричну екологічну свідомість;
  • збільшити «зону відповідальності» людини за навколишнє середовище;
  • виховувати любов до природи як найціннішого скарбу на землі.
  1. Я – дівчина – ОСІНЬ.

І я закликаю тебе людино не палити листя і суху траву, бо планета задихається від ядучого диму. Компостуй, здавай листя на переробку, турбуйся про чистоту нашого повітря. Якщо ти не зупинишся, то шкода від твоєї діяльності не буде мати меж. І я не зможу прийти в твоє життя, я не дам врожаю, ти залишишся без осені та хлібу.

  1. Я- дівчина-ялинка.

Я закликаю тебе, людино, перестань шукати мене в лісі і позбавляти мене дому та життя. Не ріж мене, не купуй мене. Зроби ялиночку на свято своїми власними руками, придбай штучну лісову красуню. Якщо ти цього не зробиш, ти знищиш легені світу. Ти задихнешся людино і своїми діями зміниш пори року місцями: зимою буде літо, а літом – зима. 

  1. Я – дівчина – ПАСХА.

Людино, закликаю тебе не робити з їжі культ, а потім викидати тони зіпсованих продуктів. Життя не закінчується після свята. Українці славляться своїми кулінарними здібностями і бажанням накривати святковий стіл з рекордною кількістю їжі. Зупинися людино, бережи природні ресурси, збільшуй свою «зону відповідальності», створюй нове екологічне мислення. Свято вшановуй молитвою.

  1. Я – дівчина –ВЕСНА.

Людино, закликаю тебе не смітити і не забруднювати землю, тому що скоро я не зможу звеселити тебе співом пташок і звуком лісу. Своєю діяльністю ти вбиваєш мене…схаменися, дотримуйся елементарних правил екологічної культури. Тому що коли я прокидаюсь, то бачу пластикові пляшки, пакетики, сміття і не можу вже відновитись. Настав час зупинитись, бо птахи з теплих країв не прилетять…сонце не засвітить, квіти не забуяють.

  1. Я – дівчина -УКРАЇНА

Людино, Україна починається з тебе. Якщо ти будеш дотримуватись правил екологічної культури, то клімат не буде так різко змінюватись. Лише своїми щоденними діями ти можеш врятувати планету, яка задихається. Невже ти не любиш мене, невже ти не патріот своє країни? Турбуйся про мене, я ж у тебе одна. Люби мене, шануй мене, бо коли не стане мене, то і не буде тебе.

РАЗОМ: А поки ми всі йдемо, і лише від тебе залежить, чи ми повернемось. Беруться за руки, розвертаються і йдуть.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Екологія, Сценарії
Додано
15 березня 2022
Переглядів
687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку