Сценарій "Ювілей школи"

Про матеріал
Представлений сценарій допоможе урочисто та святково відзначити ювілей школи.
Перегляд файлу

Сценарій святкування ювілею школи

 

Музично-хореографічна композиція Черкаського обласного народного хору

 

На фоні презентації під музику ( соло на бандурі) ведучи за сценою розповідають про історію школи

1 ведучий.

Багато епох, формацій та соціальних потрясінь пережила за сто десять років свого існування наша школа. З огляду на такий солідний вік навіть важко уявити, скільки поколінь мешканців міста на Дніпрі навчалося в її стінах: десять, п’ятнадцять, двадцять. Беззаперечних даних не надасть жодний архів. Та, мабуть, справа не в циф­рах, а у самій суті.

2 ведучий.

Адже наша школа, навчаючи юних черкасців, ніколи не стояла осторонь від суспільних подій, які відбувалися на одній шостій земної тверді, разом з Черкасами і регіоном переживала радісні і сумні дні, займала в потоці історії свою окрему нішу.

1 ведучий.

Впродовж століття шкільні вікна набачились всього: бурхливий початок XX століт­тя, епоху двох революцій, післявоєнну розруху,  голодомор, «чорні воронки» 1937-го,  фашистське нашестя, жорстокі бої за визволення міста, відбудову зруйнованого війною господарства, створення у 1954-му році Черкаської області, за­повнення водою Кременчуцького водосховища,  спорудження об’єктів «великої хімії», переселення школи у нову будівлю понад 50 років тому, наслідки «чорнобильського лиха», проголошення незалежності України у 1991-у році.

2 ведучий.

Але навіть за найдраматичніших часів школа не зраджувала своєму призначенню: бути осередком з підготовки освічених людей. Тому що освічені люди потрібні у всі часи і епохи. Ще з пер­шого каменю, закладеного у фундамент школи, у ній поселився культ знань. Тут завжди вміли, за словами видатного педагога, Народного учителя, нашого земляка Олександра Захаренка, знайти «ту пружину, ту гайку, ту деталь дитячого організ­му, яка сприяє появі у дитини бажання багато зна­ти, бути ерудованим, опановувати те, що вимагає вчитель, що передбачено і не передбачено програмами».

1 ведучий.

З культом знань у нашій школі  завжди був тісно пов’язаний культ учителя. Немов звідси пішов у світ вислів про те, що учитель не тільки навчає інших, а сам є найважливішим предметом, який вивчають учні і ставлять оцінку.  Дійсно, в жодній з міських шкіл не працювало таке сузір’я педагогів-професіоналів, педагогів-особистостей, як у нашій, починаючи з 30-х років минулого століття і закінчуючи сьогоденням.

2 ведучий.

У школі завжди були перевантажені класи не тому, що вона знаходилася у центрі міста, а тому що тут працювали ті, кому батьки не боялися доручати долі своїх дітей, про кого словами педагога Костянтина Ушинського можна було сказати: «Тільки той, хто зберіг у собі можливість кожної хвилини ста­ти обличчям до обличчя із своєю власною душею, нічого не відокремлюючи від неї ніякими упере­дженнями, ніякими звичками, — тільки той зда­тен іти по дорозі самовдосконалення і вести по ній інших».

 

Музика на сцену виходять ведучі

3 ведучий.

Вітаємо ми друзі в день осінній цей,

Карбуємо ми в пам’яті  цю днину,

Бо в мить оцю, оцю хвилину

Ми відзначаємо славетний ювілей.

4 ведучий.

Ювілеї бувають різні

 У країн, і у міст, і в людей

 Ми ж сьогодні зібралися разом,

 Щоб відзначить шкільний ювілей.

3 ведучий.

Не простий ювілей, нам 110

Більше віку вже школа живе,

Бо до знань живе потяг одвічний

А життя, ніби річка пливе.

4 ведучий.

Ювіляру вклонімося низько

Привітання прийми від усіх.

Хто далеко живе і хто близько

Хто навчався у стінах твоїх.

3 ведучий.

На сцену запрошується директор Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3, Черкаської міської ради, Черкаської області.

 

Директор відкриває ювілейний захід

 

Гімн України в виконанні Черкаського хору

 

Промова директора

5 ведучий.

В колосках, снігу і жовтім листі, 
У квітках і вранішній росі 
Закохалась молодість в дитинство, 
Заховалась в травах і весні. 

6 ведучий.

Ти мене відкритими дверима 
Запросила в храм добра і знань, 
Наша школо, лагідна і мила, 
Моя радість і моя печаль. 

5 ведучий.

На сцену запрошується ансамбль учнів та вчителів. Зустрічайте!

 

Ансамбль учнів та вчителів

 

Представлення гостей

 

Промови гостей

 

Виступи

5 ведучий.

Наснаги миті й щастя невдаваного, 
Учительські думки і сміх дітей – 
Усе це, наче пережите заново 
Вмістилося у слові "ювілей" 

6 ведучий.

То є чуття неясного походження, 
Що школа – це немов частина нас… 
І ось сьогодні - день її народження 
І розуміння вічних вічних істин час 

5 ведучий.

Шановні друзі! Вас вітають переможці міських, обласних конкурсів та Всеукраїнського проекту «Голос. Діти» брати Андрій та Іван М*** чудовою піснею.

 

Пісня М***

3 ведучий.

Сьогодні свято в нашій рідній школі

Сюди прийшли її випускники,

Яких, як мати рідна до порогу

Вона випроводжала всі роки.

4 ведучий.

Дарувала ласку, ніжність і турботу

110 минулих в праці літ,

 І от усі зібралися сьогодні

 Щоб принести їй свій палкий привіт.

3 ведучий.

Сказати щире, від душі спасибі

 І поклонитись низько до землі

 Хвилюючись, промовивши, про себе,

 О, як було чудово тут мені.

4 ведучий.

Багато привітань із 110 річницею надійшло на адресу школи. Випускники та друзі щиро вітають її із знаменною подією. Вони не забувають стежини до рідної альма матері. 

3 ведучий.

Завжди переймається проблемами школи та в будь який час допомагає нам випускник  1986 року Володимир Станіславович Х***. І сьогодні Володимир Станіславович прийшов до нас на свято. Надамо йому слово.

 

Виступ В. Халая

4 ведучий.

Випускники школи навчаються та працюють у різних куточках України та світу. Нажаль не всі з них мають змогу відсвяткувати разом з нами ювілей. Випускник школи 2000 року, активіст шкільного життя Дмитро Б*** надіслав відео привітання.

 

Відеопривітання Д. Барабан

3 ведучий.

Академік дитячого об’єднання «Країна Пригод», срібна медалістка, випускниця школи 2014 року, студентка Кембріджського університету, одна із найяскравіших поетес школи - Катерина С*** присвятила вірш до ювілею.

4 ведучий.

Ось нова річниця... йдуть роки старанно -
Наче й не прощались, наче я ще тут. 
Школо моя, квітни - добре побажання
Від школярки, що вже ходить в інститут. 

От би знов почути, як там все навколо...
Як тече крізь пальці швидкоплинний час!
Досі пам'ятаю, рідна моя школо,
Самий перший дзвоник, самий старший  клас. 

Цілий рік пройшов як полетіла звідси,
Передам вітання, дещо розкажу... 
Я ще академік, хоч і випускниця,
Це звання навіки, школо, збережу.

3 ведучий.

На сцені багаторазовий чемпіон світу та України із хіп-хопу та диско, чотириразовий стипендіат міського голови, випускник школи 2013 року, академік дитячого об’єднання «Країна Пригод», студент Київської академії естрадного та циркового мистецтва, учасник талант-шоу на телеканалі СТБ «Танцюють всі» Микита Ч***, який багато років захоплював глядачів своєю майстерністю на нашій шкільній сцені. Зустрічайте!

 

Танок Микити Ч***

4 ведучий.

Один із пріоритетних напрямків діяльності школи - екологічне виховання учнів. Високі досягнення у міжнародних та Всеукраїнських наукових та творчих конкурсах, фестивалях та проектах екологічного спрямування зробили школу відомою у місті, Україні та за її межами. До слова запрошується Голова обласної організації «Екологічна ліга», член громадської ради при обласній державній адміністрації, старший викладач кафедри хімічної технології Черкаського державного технологічного університету  Наталія Максимівна Ф***.

 

Виступ Н.М. Ф**

3 ведучий.

Прийміть найщиріші вітання від хореографічного колективу школи.

 

Танок хіп-хоп

3 ведучий.

Повертайтесь до рідної школи,

Повертайтесь в будь-який час

Вона вас не забуде ніколи

Двері завжди відкриє для вас.

4 ведучий.

І обійме, як мати дитину

До своїх, пригорнувши грудей,

Адже мати однаково любить

І малих, і дорослих дітей.

3 ведучий.

Повертайтесь до рідної школи,

Щоб в дитинство своє зазирнуть,

Щоб, хоч в пам’яті роки минулі

На хвилинку назад повернуть.

4 ведучий.

Десять років тому ми святкували сторічний ювілей школи. Першачки, що прийшли до школи в той рік вже навчаються у 11 класі і навесні підуть у доросле життя. И сьогодні вони передають естафету поколінь нашим першокласникам. Які вони, найстарші та наймолодші учні?

 

Виступ 1 та 11 класів

1 ведучий.

С початку музики Перший дзвоник

Учні 11 класів бажають першокласникам продовжувати славні традиції школи. Брати участь та перемагати у Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін, конкурсі-захисті наукових робіт Малої академії наук, навчальних,наукових та художньо-естетичних конкурсах та фестивалях, міжнародних проектах. Випускники висловлюють надію, що першокласники зможуть розвивати спортивні здібності у оновленій спортивній залі. Любі першокласники! Прославляйте ім’я школи в Україні та всьому світі.

3 ведучий.

На перехресті історичних перипетій завжди народжуються нові політичні та громадські об’єднання і організації. Не стояла осторонь і наша школа. Історія створення «Країни Пригод» тісно пов’язана з сучасною історією нашої Держави — України.

4 ведучий.

Листопад 1996 року став новою точкою відліку, що змінила ставлення не тільки дітей, а і дорослих до неформальних об’єднань в нашій школі. Школярі зробили перший крок до відстоювання свого права на можливість об’єднуватися за інтересами.

3 ведучий.

Дитяче об’єднання «Країна Пригод» згуртувало дітей навколо ідей розвитку художньо-естетичних здібностей, тому що школа має високі здобутки в творчих конкурсах та фестивалях. На цікавих художньо-естетичних заходах, які проводяться майже щомісяця, учні довели, що вони талановиті та неординарні особистості з багатим потенціалом.

4 ведучий.

Навесні 2003 року в лавах нашого об’єднання виникла ідея про відзначення найбільш активних і титулованих діячів «Країни Пригод». Так народилася академічна рада членами якої стали учні, які своїми вчинками підтримують високий авторитет школи та приносять їй славу численними перемогами.

3 ведучий.

Надамо їм слово.

 

Блок академічної ради

3 ведучий

Ювілей школи ми святкуємо в той час, коли на дворі чарує  різними барвами осінь.

4 ведучий

Танцювальний колектив школи,  підготував осінню музично-хореографічну композицію «Парасольки». Зустрічаємо.

 

Танок з парасольками

5 ведучий.

Спливає час за віком вік.
Життя незмінне тріумфує.
Скрізь, де проходить чоловік,
Там завжди поруч спорт крокує.

6 ведучий.

О Спорт, ти — зодчий, трудівник.
Формуєш нас, мов сталь гартуєш.
Невтомний майстер-будівник,
твориш характери й гуртуєш.

5 ведучий.

Виводиш нас у вищий клас,
А потім схрещуєш дороги,
Щоб у печаль повергнуть нас,
Або у радість перемоги.

6 ведучий.

Наша школа завжди славилася спортсменами. Нинішнє покоління учнів продовжує підкоряти нові і нові вершини. Зустрічайте кращих спортсменів школи.

 

Спортивний блок

3 ведучий.

Рідна наша школа — це затишок милий, 
Душі і серцю притулок надійний. 
Для розуму ріст і для сили підмога, 
В усьому зустрінеш ти тут допомогу. 

4 ведучий.

Стала ти для мене, мов колиска 
Строга, чемна, радісна й шумна 
В тобі завжди дихає дитинство, 
Кожен вчитель – син твій і дочка. 

3 ведучий.

Внуки-учні – соняха зернинки 
Пробіжать за парти в ранній час, 
В твоїх вікнах зайчики й сніжинки, 
Ніжним світлом знов зігріють нас 

4 ведучий.

Учні вітають школу з ювілеєм та дарують пісенну композицію «Україна - це я»

 

Композиція

 

В кінці номеру всі учасники ювілейного концерту під музику виходять на сцену

3 ведучий.

У день ювілею школи особливе слово подяки вчителям-ветеранам, які багато років віддали праці у школі, яких любили і завжди з душевною теплотою згадують учні, адресуємо Вам безліч добрих слів. Дозвольте шанобливо привітати Вас квітами і з повагою ще раз подякувати за сподвижницький труд, за те, що виховали тисячі достойних людей.

 

Вручення квітів ветеранам

4 ведучий.

Допоки сонце світить з висоти,

Щебечуть птахи, зацвітають квіти,

Ми Вам життям бажаєм твердо йти,

І дням наступним від душі радіти!

Хай щастя завжди супроводить Вас,

Людська повага й шана не минають,

А Вашу мрію й працю повсякчас

Лиш визнання вінчають!

3 ведучий.

Багато років всю шкільну родину об’єднує пісня, яку ми виконаємо наприкінці сьогоднішнього свята – Гімн школи.

 

Гімн школи

1 ведучий.

Добіг до завершення наш святковий концерт у якому взяли участь: зведений хор учнів та вчителів, хореографічний ансамбль школи, Академіки дитячого об’єднання «Країна Пригод», кращі спортсмени школи, творчі колективи 10А, 11А та перших класів . Особлива вдячність Черкаському народному хору та його керівнику заслуженому діячу мистецтв України Леоніду Миколайовичу Т***. Ми запрошуємо Всіх учасників святкового концерту, учнів, вчителів, батьків, випускників та друзів школи  у фойє філармонії зробити спільну фотографію на згадку.

 

Завіса

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
19 жовтня 2022
Переглядів
607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку