Сценарій з основ безпеки життєдіяльності для дітей різновікової групи "Знай, вивчай і виконуй!"

Про матеріал
Сценарій музичної розваги з основ безпеки життєдіяльності для дітей різновікової групи "Живіть у безпеці, діти!" Мета: виховувати у дошкільників відповідальне ставлення до особистої безпеки, формувати у них досвід безпечної поведінки за допомогою музично-театралізованої діяльності. Розвивати предметні компетентності дітей з ОБЖД, прищеплювати навички здорового способу життя, формувати правильну поведінку в екстремальних ситуаціях.
Перегляд файлу

"Живіть у безпеці,діти"

Музична розвага з основ безпеки життєдіяльності для дітей різновікової групи .

 

image001111

 

 

Підготувала вихователь Нестерак Л.М.

2020р

 

Мета: виховувати  у дошкільників відповідальне ставлення до особистої безпеки, формувати у них досвід безпечної поведінки за допомогою музично-театралізованої діяльності. Розвивати предметні компетентності дітей з ОБЖД, прищеплювати навички здорового способу життя, формувати правильну поведінку в екстремальних ситуаціях. Закріпити практичні  уміння та навички щодо формування у дошкільнят ціннісного ставлення до власного здоров’я і життя.

Хід.

Танок  «Кульбабки»

Вкінці танку заходить дівчинка-Весна з бутафорськими сірниками.

Дитина1.Розгулялась завірюха                                                                                                                                     Навесні,навесні                                                                                                                                                                                                                Ой,померзли наші вушка                                                                                                                                                                       Золоті,золоті.                                                                                                                                               

Дитина 2.                                                                                                                                             Весно, нам допоможи,                                                                                                                                                                                            Завірюху прожени.                                                                                                                                                Ясне сонце кольоровеНам на небі засвіти.

Весна.Я не вмію проганяти                                                                                                                                                                                                               Краще вас я буду зігрівати.

Дитина3.Ось у нас є сірники                                                                                                                                        Любі друзі мастаки                                                                                                                                             Вогнище розпалим ми                                                                                                                                                             І погріємось залюбки.

На середину залу виставляється  бутафорське вогнище.                                                              Танок з сірниками.

Весна. Ой, пожежа, порятуйте.                                                                                                                 Хто-небуть мене почуйте                                                                                                                           Знаю, знаю, що робить,                                                                                                                                                                                                              Треба в службу 101                                                                                                                              До пожежників негайно подзвонить.

Іде до столу, бере телефон і дзвонить в службу 101. Мама з відповідної служби відповідає.

Весна. Ало! Добрий день!

Мама. Ало! Чергова служба 101. Мене звати… Назвіть, будь ласка свою домашню адресу.

Весна                                                                                                                                                                               Вулиця Лісова, А звуть мене Весна-красна.

Мама.Гаразд, виїжджаємо!

Звуки сирени пожежної служби. На пожежній машині заїжджають пожежники.

Пожежник 1.

 Для розваги і для гри

 Сірникити не бери

 Бо з вогнем поганіжарти

 Гратиіз вогнем не варто.

Пожежник 2.

Ми - дужiвогнеборцi,                                Куди нас викликають,

Уciсмiливiхлопцi,                                      Там полум'я згасає,

Звуки сирени пожежної служби.Пожежники тушать вогонь вогнегасниками, потім беруть тканину , накидають на вогонь.                                                                    Ідуть за лаштунки.

Весна.Далі я пішла гуляти, метеликів шукати.                                                                                           Щось не бачу їх я нині, може холодно їм, зимно?                                                                                 Де ж метелики поділись? Чи не злодію дістались.                                                                     (шукає і не знаходить)Ой, біда, біда, біда,  метеликів ніде нема!Знаю. що треба робити,                                                                                                                                                                 треба в службу 102 негайно подзвонити.

Іде до столу, бере телефон і дзвонить в службу 102. Мама з відповідної служби відповідає.

Весна

Ало! Добрий день! Поліція? Привіт!                                                                                                                                                                Нам у розшуку метеликів допоможіть.

Мама. Ало! Чергова служба 102. Мене звати… Назвіть, будь ласка свою домашню адресу.

Весна                                                                                                                                                                               Вулиця Лісова, А звуть мене Весна-красна.

Мама.Гаразд, виїжджаємо!

Звуки сирени поліцейсьної машини. На поліцейській машині заїжджаєполіціант.

Поліціант.

Старший сержант Мурашко.Скажіть. що трапилось у вас?

Весна .                                                                                                                                     Зникли метелики- білі, гарні,пречудові!

Поліціант.                                                                                                                                                                             А прикмети є?Ми складемо фоторобот                                                                                             Які брови,. ніс, чи лапи?

Ведуча.Ніс червоний, очі сірі,Вуха білі і кругляві.                                                                                                                        Вміє рибку їсти лапою.

Поліціант. Фоторобот представляємо, на Котика поглядаємо.

Ведуча.

Весно-красна. Поглянь на екран. Ми з сержантом Мурашко склали ось такий фоторобот.

На екрані з появляються фотороботи. Весна впізнає знайомий. 

Ведуча.А тепер зустрічаємо Котика,. який викрав наших метеликів.

Звучить музика, забігає Котик з метеликами. Танцює.

Поліціант.

 Щоб не трапилась біда, Телефонуй у службу 102.                                                                                                                                                                                                                                             Поліція завжди вам допоможе                                                                                                                         Та розшукати і порадити зможе                                                                                                                                                                                               .І навіть якщо ти дитина маленькаЗапамятай, що 102-це служба поліцейська

Звучить музика. Весна з метеликами випихають Котика.

Танок метеликів.

Весна .                                                                                                                                    Далі я пішла гуляти та під сонцем засмагати.

Звучить весела музика, Весна оббігає коло, бере килимок і лягає на нього.

Весна.  (оглядаючи себе0                                                                                                                                 Ой. під сонечком я спеклася дуже.                                                                                                                                         Смайлику, допоможи мені, друже!

Звучить весела музика, забігає Смайлик.

Смайлик.                                                                                                                                Весно красна, що сталось?

Весна .                                                                                                                                                                                                       Я спеклася.                                                                                                                                   

Смайлик.Опіки? Це дуже не доречно,                                                                                                          Лячно і небезпечно.                                                                                                                                             Телефонуй у службу 103.                                                                                                                                               Нехай мазь привезуть сюди.

Іде до столу, бере телефон і дзвонить в службу 103. Мама з відповідної служби відповідає.

Весна. Ало! Добрий день!

Мама. Ало! Чергова служба 103. Мене звати… Назвіть, будь ласка свою домашню адресу.

Весна                                                                                                                                                                               Вулиця Лісова, А звуть мене Весна-красна.

Мама.Гаразд, виїжджаємо!

Звуки сирени швидкої допомоги. На  машині  швидкої допомоги заїжджають лікарі.

Лікар 1.                                                                                                                                     Помічниця людям гарна                                                                                                                     На колесах та лікарняІвідкриті всі дороги                                                                                                                                                               Для швидкої допомоги.

Лікар 2.Ми приїдемо всі вчасно Допоможемо завчасно. ( Звертається до весни).  Що трапилось? Ви спеклися? З опіками не барися.( відкриває аптечку)

Лікар 1. Мазь помажем, прикладем. І холодним огорнем                                                                                                                               Буде все у вас гараздМедицина- вищий клас!                    

Смайлик.Дякую вам за допомогу. Які ви розумнички, що допомогли нашій Веснонці.

Звуки сирени швидкої допомоги. На  машині  швидкої допомоги виїжджають лікарі.

Смайлик.Ну що, Веснонько, ти вже виздоровіла?

Весна. Так!

Смайлик.От і добре! Тоді поїдемо містом погуляємо!                                                                                                               Які круті в нас жигулі.Тож скоріше в машину сіідаємо.                                                                                                                                                                    Педаль газу витискаємо.                                                                                                                                                                                          Передачі перемикаємо.                                                                                                  Дощ почався, двірники вмикайте.                                                                                                   Вітер куйовдить наше волосся                                                                                                         І всі разом сказали «бі-бі-бі»                                                                                                                    І поїхали кататися!

Звучить пісня «Бібіка» діти з Смайликом вдають, ніби їдуть.Аварія. Діти попадали.

Весна. Що  з вами трапилось?

Смайлик. Я знаю! Трапилась аварія.Але чому це сталося?

Всі: Ми забули дорожні знаки!

Смайлик.Люди добрі. Не біда!Давайте мультик про дорожні знаки переглянемо і вмить все пригадаємо.

Діти сідають на килимок і переглядають мультик

Смайлик.Діти. Вам сподобався мультик? Ви пригадали дорожні знаки? А зараз перевіримо. Які ви були уважні.

Смайлик показує дорожні знаки.

Смайлик.Молодці.

А зараз я пропоную вам сісти в наше жигулі і прокататися містом.

Звучить пісня «Бібіка» діти за Смайликом їдуть за лаштунки.

 

Весна.А зараз я запрошую вас на весняну кухню гарну. Для вас я напечумлинцыввправно( бере миску ы ложку).Борошно, яйця, молоко. Цукор. Перемішую. Будуть в мене млинцігарні.А зараз я включаю газ.( підходить до плити і включаєгає.

Вибухгазу.Веснападає .

Весна.Ой. лишенько, чуть не вдарилась.

Знаю, знаю, що робить,                                                                                                                                                                                                              Треба в службу 104                  Негайно подзвонить.

Іде до столу, бере телефон і дзвонить в службу 104. Мама з відповідної служби відповідає.

Весна. Ало! Добрий день!Служба газу. Чути газ. Допоможіть.

Мама. Ало! Чергова служба 104. Мене звати… Назвіть, будь ласка свою домашню адресу.

Весна                                                                                                                                                                               Вулиця Лісова, А звуть мене Весна-красна.

Мама.Гаразд, виїжджаємо!

Звуки сирени газової служби. На  машині заїжджають слюсарі з ключами.

Слюсар 1.. Якщо газ почуєш ти.                                                                                                                                                               Не барися, подзвони                                                                                                                Допоможе тобі враз                                                                                                                                     104- служба газ

Слюсар 2.. Не жартуй і не пустуй                                                                                                                                       А життя своє пильнуй.                                                                                                                          Бо дорожчого нема,                                                                                                                               Ніж на світі за життя.

Весна. Допоможіть, чути газ.

Слюсарі..  Не біда, справимось!

Звуки сирени газової служби, Слюсарі виконують ремонтні роботи.

Звуки сирени газової служби. На  машині виїжджають слюсарі.

Ведуча. Друзі милі, вибігайте, Весні красній допомагайте!.

Звучить пісня «Мамо, іде вже весна» вибігають діти з яблуневими гілочками і разом з мамами виконують танок.

1

 

docx
Додав(-ла)
Нестерак Любов
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
18 травня 2020
Переглядів
2038
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку