Сценарій змагань до Дня Збройних Сил України

Про матеріал
У сценарії підібрано естафети та конкурси для юнаків 9 - 11 класів. У змаганнях поєднано вправи на вдосконалення фізичних та моральних якостей молодих людей. Зацікавленість викликають конкурси, в яких поєднано фізичні навантаження і відтворення різних життєвих ситуацій.
Перегляд файлу

 

 

 

 

СЦЕНАРІЙ

СПОРТИВНОГО СВЯТА

ДО ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

«ЛИЦАР РОКУ»

 

 

 

 

 

 

 

 

Ведуча. Цими днями ми відзначатимемо   -ту річницю Збройних Сил України. Це — свято чоловіків, юнаків, які відслужили в армії, і тих, хто про це тільки мріє. Багато юнаків пов'язують своє майбутнє з військом, тобто хочуть стати військовими. Ми раді будемо привітати їх із святом, побажати здійснення усіх їхніх мрій. А сьогодні хочемо зробити невеликий екскурс у минуле. Якою ж була наша армія в минулому?

Ведучий. Починаючи з Аскольда і закінчуючи Святославом, кожен з руських князів вважав за необхідне створити власне військо або, точніше, дружину і організувати декілька походів на Візантію. Походи їхні були дуже вдалими, що говорить про добре організоване військо. Святослав неодноразово здійснював військові походи ще й на Балкани, де також мав успіх. Але й доводилося не тільки ходити у походи, а ще й захищати власні території, як це робили Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Володимир Мономах, Данило Галицький.

 

Знаєте, як - наші предки у бої ходили?

Як за честь Украйни - неньки голови ложили?

Ведуча. Україно! Важким і тернистим був твій шлях із сивої давнини і до сьогоднішніх днів. Протягом віків численні вороги, ніби змовившись, тільки те й робили, що шматували твої землі, топтали твої простори, грабували твої багатства, терзали твої серце і душу.

Ведучий

В наших грудях — кулі і ножі,

Нас розп'ято й знищено не раз,

Наші душі нидіють в іржі,

Але промінь віри — не погас.

 

Ведуча. 11 жовтня 1991 року Верховна Рада затвердила Концепцію оборони та будівництва Збройних Сил України.

6 грудня 1991 року було прийнято Закон про Збройні Сили України. Україна не є потенційним противником жодної держави, а свою військову безпеку розглядає як стан військової захищеності національних інтересів. Україна, як незалежна держава й суб'єкт міжнародного права офіційно проголосила створення Збройних Сил.

Тому 6 грудня і стало святом Збройних Сил України.

Ведучий. Ми б хотіли щоб стало традицією до Дня Збройних Сил України проводити у нашій школі вечір для хлопців «Лицар року».

Ведучий. Ми сьогодні зібрались на наш вечір, присвячений турніру лицарів ввічливості, мужності, хоробрості, відважності.

Ведуча. Тож вітайте оплесками наших учасників (перелік учасників).

 

 

 

 

 

 

Ведуча. Ось ті, чиї обладунки — ввічливість і люб'язність, ерудованість та кмітливість, сила і краса. Ось вони — лицарі, що здивують нас сьогодні своєю шляхетністю та майстерністю. Будьте тричі гідні лицарського звання. Нехай переможе сильніший!

Ведучий.

Отже, друзі наші всі зібрались,

Усі старанно готувались,

І гості всі, напевне, ждуть,

Коли ж нарешті, вже почнуть?

Ну що ж, всідайтесь всі зручніше,

І не шуміть — сидіть тихіше!

Ми наш вечір починаєм

І журі вам представляєм!

 

Ведуча. Старання, вміння, знання наших лицарів оцінять сьогодні наші вельмишановні члени журі (перелік членів журі).

 

 

 

 

Ведучий.

Щоб в лицарськім турнірі першим бути,

Дуже ввічливим, розумним треба бути!

За щитами не ховатись,

Гострої шпаги не боятись.

Всі закони поведінки знати!

Ведуча. Перемогти в турнірі буде просто, змагатися треба за кожен бал, суворо дотримуючись законів.

Ведучий. Переходимо до першого конкурсу — «Візитки»: кожен учасник повинен коротко представити себе (форма представлення будь-яка). Максимальна оцінка — 5 балів.

Ведуча. Слово справедливій комісії.

Конкурс «Богатирські сили». Кожна з чарівних леді мріє мати поруч із собою сильного, мужнього, відважного джентльмена. Наступний конкурс — «Богатирські сили». Він нам допоможе виявити найсильнішого. Отже, конкурс складається з віджимання від підлоги та підтягування. Переможе той, хто зробить це найбільшу кількість разів.

Відбувається конкурс.

Слово журі. Слово лічильній комісії.

Конкурс «Варенички». Як ви гадаєте, чи повинні справжні мужчини вміти готувати їжу? А яку страву хлопці дуже люблять? Вони такі смачненькі, маленькі і великі, з сиром, картоплею, грибами. Що це? Правильно, вареники. Давайте подивимось, чи вміють наші лицарі ліпити їх.

Відбувається конкурс.

Слово журі.

Конкурс “Вершники”. Кожний учасник, осідлавши гімнастичну палицю, повинен за 1 хв. подолати дистанцію і пробити 3 кульки на стіні. Оцінюється швидкість виконання

Відбувається конкурс.

Конкурс  «Майстри на всі руки». Чи знаєте ви, що лицарі вміли робити все. А іноді навіть і у наш час хлопці можуть деяку роботу зробити краще за дівчат. Зараз кожен з вас вийме своє завдання,яке потрібно швидко і якісно виконати. Максимальний час у вас 3 хв.

  • Перебрати квасолю та горох;
  • Почисти картоплю;
  • Пришити Ґудзик;
  • Зашнурувати взуття;
  • Заплести косу;
  • Вдягнути ляльку.

Відбувається конкурс.

Конкурс «Стрибки на скакалці за 30 с.». Часто лицарі, щоб побачити даму свого серця повинні перестрибувати високі мури палаців, вилазити на балкони, щоб довести свою сміливість вам, шановні лицарі, потрібно за 30 с. виконати якомога більше стрибків на скакалці. Переможе той, хто зробить це найбільшу кількість разів.

Відбувається конкурс.

Слово журі. Слово лічильній комісії.

Конкурс  «Дівоча краса». Лицарі повинні добре орієнтуватися в будь – яких обставинах. Навіть у темряві. Ми запрошуємо всіх лицарів відгадати загадки дівчат: навпомацки назвати речі добре відомі кожні дівчині. Завдання складне,але рицарі нічого не лякаються

(На столі лежать різноманітні речі, яким и користуються дівчатка. Усе це вкрито хусткою. Грають усі хлопці по черзі від кожної команди. Сідає за стіл, кладе руки під хустку достає предмет. На кожному предметі цінник з кількістю балів.)

Відбувається конкурс.

Конкурс «Піднімання гирі 16 кг.». Справжні лицарі повинні бути сильними, бо ж їм доводилося носити лицарські обладунки та меч, який важив найменше 25 кг. То, що ж перевіримо силу наших лицарів. Переможе той, хто зробить це найбільшу кількість разів.

Відбувається конкурс.

Слово журі. Слово лічильній комісії.

Ведучий. В усі часи, в усі віки жінки хотіли чути, які вони вродливі, розумні, надзвичайні... Колись лицарі прекрасним паннам присвячували поеми, співали серенади, їхніми іменами називали свої замки, викарбовували ці імена на щитах, з якими йшли у бій.

 

Ведуча. А лицарі сучасності схиляють до ніг прекрасних панн свої розумні голови. Вони віддають їм не лише руку, серце, гаманець, а й свій розум.

 

Ведучий. Справжній лицар має даму серця і завжди вміє знайти слова, які підтверджують його палке почуття.

 

Ведуча. Зараз ми переконаємося, що і наші хлопці теж вміють це робити. Отож, конкурс «Все для тебе!».

Умови конкурсу: потрібно освідчитися в коханні своїй дамі серця. Форма освідчення — будь-яка. Максимальна оцінка 5 балів.

Ведучий. Настав час підвести підсумки. Просимо вас до слова, шановне журі (виступ усіх членів журі). А зараз найпрекрасніша мить — нагородження учасників.

 

Ведуча. Свято завершується, а ми ще раз вітаємо наших хлопців. Будьте завжди впевнені у собі і своїх можливостях.

Ведучий. Будьте лицарями! Будьте шляхетними у своїх думках, вчинках, почуттях. Всього вам найкращого! До нових зустрічей!

Додаток до конкурсу «Майстри на всі руки»

 

Перебрати квасолю та горох

 

 

 Почисти картоплю

 

 

Пришити ґудзик

 

 

 Зашнурувати взуття

 

 

Заплести косу

 

 

Вдягнути ляльку

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
23 березня 2020
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку