ЩО ВИВЧАЄ КУРС «ГЕОГРАФІЯ РЕГІОНИ ТА КРАЇНИ». РЕГІОНИ СВІТУ (ЗА КЛАСИФІКАЦІЄЮ ООН)

Про матеріал

Використання qr кодів на уроках географії

У презентації використанні скріни з підручника.

Очікувані результати : учні мають загальні уявлення про зміст, значення та складові курсу «Географія: регіони та країни», розуміють роль країнознавства у формуванні цілісного географічного образу Землі та його практичне значення; називають регіони світу за класифікацією ООН.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЩО ВИВЧАЄ КУРС «ГЕОГРАФІЯ: РЕГІОНИ ТА КРАЇНИ». РЕГІОНИ СВІТУ (ЗА КЛАСИФІКАЦІЄЮ ООН) Очікувані результати : учні мають загальні уявлення про зміст, значення та складові курсу «Географія: регіони та країни», розуміють роль країнознавства у формуванні цілісного географічного образу Землі та його практичне значення; називають регіони світу за класифікацією ООН.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Географічне країнознавство — це напрям суспільної географії, що комплексно вивчає території (країни і регіони), як середовища для життя і діяльності людини, особливості їх заселення й освоєння, соціальну і політичну організацію та економічний розвиток. Об’єктом дослідження є країни як основні елементи будови економічного й політичного життя світу, а також їх регіональні угруповання.

Номер слайду 4

Карта держав і народів світу така різноманітна, що одночасно охопити і систематизувати усю мозаїку форм соціокультурного, економічного та політичного життя практично не можливо. Тому виникає потреба виокремити регіони, що охоплюють групи країн зі спільними ознаками економічного розвитку, політичної і соціальної організації тощо. Так, розрізняють суспільно-географічні регіони за частинами світу (згідно з класифікацією ООН) – Європа, Азія, Америка, Африка та Океанія.

Номер слайду 5

Сучасний розвиток світової цивілізації нерозривно пов’язаний із поширенням капіталістичних відносин як основи суспільного виробництва. Поступ капіталізму привів до зростання обсягів виробництва, а отже, виникла потреба у розширених ринках збуту. Це обумовило бурхливе зростання міжнародної торгівлі і виникнення міжнародного географічного поділу праці, що об’єднали країни і континенти світу в єдиний господарський організм, поклавши початок глобалізації

Номер слайду 6

Джерела географічної інформації

Номер слайду 7

pptx
Додав(-ла)
Пічкур Богдан
Додано
11 вересня 2018
Переглядів
3465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку