Семестрова контрольна робота з біології. 11 клас.

Про матеріал

Контрольна робота створена для перевірки знань учнів. Включає два варіанти , 5 завдань різного рівня складності. Питання охоплюють матеріал вивчений за семестр учнями 11 класів.

Перегляд файлу

Семестрова контрольна робота з біології. 11 клас.

І варіант

  1. Визначте площу (га) поля, що необхідна для прогодування яструба масою 6 кг (суха речовина становить 40 %). Суха маси трави з 1 м2 становить 300 г. (2 б)
  2. Жінка, що має резус-позитивну кров І групи одружилась з чоловіком, який має резус-негативну кров ІV групи. Як успадкують нащадки ці ознаки? (3 б)
  3. Схрещено ромашку білу махрову з жовтою звичайною. При цьому в першому покоління всі особини були з білими звичайними квітами, записати генетичну схему схрещування для  Р, F1,F2. (3 б)
  4. Охарактеризувати мутагени та вказати на їх вплив на організми.
  5. Порівняти природний та штучний добір.

 

ІІ варіант

  1. Біомаса сухого сіна з 1 м2  луки становить 200 г. Використовуючи ланцюг живлення: рослини — корова — людина, розрахуйте скільки гектарів луки необхідно для того, щоб прогодувати людину масою 65 кг (70 % води). (2 б)
  2. В сім’ї, де в батька ІV група крові, а у матері – ІІ група, народилося 4 дітей з І, ІІ, ІІІ, ІV групами крові. Судмедекспертиза встановила, що один з дітей позашлюбний. Встановіть генотипи батьків, та визначте, яка група крові у позашлюбної дитини.(3 б )
  3. Один з подружжя має блакитні (рецесив) очі і прямий (гетерозигота, домінант) ніс, другий зелено-карі очі і кирпатий ніс (рецесив). Записати генотипи і фенотипи для батьківських форм Р і нащадків першого покоління F1. (3 б)
  4. Охарактеризувати види мутацій та вказати на їх подібність та відмінність.
  5. Вказати основні шляхи еволюції тварин.

 

docx
Додано
20 грудня 2018
Переглядів
1010
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку