Server. Типи серверів в Cisco Packet Tracer

Про матеріал
Сервер надає свої ресурси мережі, а клієнти їх використовують. Крім того, на сервері встановлюється спеціальне програмне та апаратне забезпечення. На одному комп'ютері можуть одночасно працювати кілька серверних програм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Server. Типи серверів

Номер слайду 2

Server. Типи серверів В принципі, сервер надає свої ресурси мережі, а клієнти їх використовують. Крім того, на сервері встановлюється спеціальне програмне та апаратне забезпечення. На одному комп'ютері можуть одночасно працювати кілька серверних програм. Послуги сервера часто визначають його назву:

Номер слайду 3

Server. Типи серверів HTTP (WEB) сервери Cisco - дозволяють користувачам створювати прості веб-сторінки і бачити пакети, що проходять через порт 80 сервера. Ці сервери надають доступ до відповідних ресурсів, таких як веб-сторінки та зображення. DHCP-сервер - дозволяє організувати пул мережевих налаштувань для автоматичного налаштування мережевих інтерфейсів. Протокол динамічної конфігурації хоста автоматично розподіляє IP-адреси між комп'ютерами в мережі. Ця технологія широко використовується в локальних мережах зі спільним підключенням до Інтернету. DNS-сервери - можуть організовувати служби дозволу доменних імен; функція DNS-сервера полягає в перетворенні доменного імені сервера в IP-адресу.

Номер слайду 4

Server. Типи серверів Cisco EMAIL - це поштовий сервер для перевірки правил електронної пошти. Електронні листи не можна надсилати безпосередньо одержувачам. Спочатку він надсилається на сервер, де зареєстрований акаунт відправника. Останній надсилає "посилку" на сервер одержувача, з якого одержувач отримує повідомлення. FTP - це файловий сервер. Його завдання - зберігати файли і надавати доступ до них клієнтським комп'ютерам за допомогою, наприклад, протоколу FTP. Ресурси файлового сервера можуть бути відкритими для всіх комп'ютерів у мережі або захищеними системою ідентифікації та прав доступу.

Номер слайду 5

Налаштовання WEB сервер Топологія приведена на схема мережі

Номер слайду 6

Створення WEB-документу на сервері Для створення HTTP-сервера відкриваємо на сервері вкладку HTTP і створюємо першу сторінку сайту з назвою index.html. Включаємо службу HTTP перемикачем On.

Номер слайду 7

Створення WEB-документу на сервері У вікні html-кода створюємо текст першої сторінки сайту index.html

Номер слайду 8

Створення WEB-документу на сервері У вікні html-кода створюємо текст першої сторінки сайту index.html

Номер слайду 9

Створення WEB-документу на сервері Для того, щоб перевірити працездатність нашого сервера, відкриваємо клієнтську машину (10.0.0.2 або 10.0.0.3) і на вкладці Desktop (Робочий стіл) запускаємо додаток Web Browser. Після чого набираємо адресу нашого WEB-сервера 10.0.0.1 і натискаємо на кнопку GO . Переконуємося, що наш веб-сервер

Номер слайду 10

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Схема мережі

Номер слайду 11

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Налаштовуємо IP адреси серверів і DHCP на ПК

Номер слайду 12

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Задаємо в конфігурації серверів налаштування IP: Server 1,2

Номер слайду 13

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Налаштування служб DNS і HTTP на Server1: Далі в ресурсної записи типу CNAME зв'яжіть назву сайтуз сервером і натисніть на кнопку Add (додати)

Номер слайду 14

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Введення ресурсної записи типу CNAME

Номер слайду 15

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Тепер налаштуємо службу HTTP. У конфігурації Server1 увійдіть вкладку HTTP і створіть стартову сторінку сайту

Web Server
www.google.com

Hello!
I am Server 0

Номер слайду 16

Налаштування мережевих сервісів DNS, DHCP і Web Служба DNS в прямий зоні DNS на Server1 налаштована правильно

Номер слайду 17

Налаштування служби DHCP на Server2 Увійдіть в конфігурацію Server2 і на вкладці DHCP налаштуйте службу DHCP. Для цього наберіть нові значення пулу, встановіть перемикач On і натисніть на кнопку Save (Зберегти).

Номер слайду 18

Налаштування служби DHCP на Server2 Перевірка роботи клієнтів Увійдіть в конфігурації хоста PC1і PC2 і в командному рядку налаштуйте протокол TCP / IP. Для цього командою PC> ipconfig /release скиньте (очистіть) старі параметри IP адреси

Номер слайду 19

Налаштування служби DHCP на Server2 Перевірка роботи клієнтів Увійдіть Тепер командою PC> ipconfig /renew отримаєте нові параметри від DHCP сервера

ppt
Додано
26 березня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку