Шкідливе програмне забезпечення та боротьба з ним.

Про матеріал
Презентація до уроку Шкідливе програмне забезпечення та боротьба з ним. Урок розрахований на онлайн проведення, хоча можна використати і при очному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкідливе програмне забезпечення та боротьба з ним9

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Комп’ютерні віруси

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Комп’ютерні віруси. Цікаво! Письменник-фантаст Т. Дж. Райн у 1977 році описав епідемію, що за короткий час охопила 7000 комп’ютерів. Причиною був комп'ютерний вірус, котрий передавався від одного комп’ютера другого і виводив комп’ютери з-під контролю людини.

Номер слайду 6

Комп’ютерні віруси. Цікаво! Дослідження автоматичної реплікації програмного коду при передачі мережею Creeper Reaper 1983-84рр. Фредерік Коен та Леонард Елман, придумали демонстраційну програму 1987р. Jerusalem заражав усі виконувані файли по кілька разів, до тих пір, поки вони не перестали влазити в пам'ять

Номер слайду 7

Комп’ютерні віруси. Найвідоміші віруси

Номер слайду 8

Комп’ютерні віруси. Макровіруси – використовують вбудовані можливості програм, наприклад текстового або табличного редактора, переносячи себе з одного зараженого файлу до іншого. Мережні віруси є програмами, які не змінюють файли на дисках, а поширюються комп'ютерними та мобільними мережами, шукають адреси інших комп’ютерів і мобільних пристроїв та розсилають їм свої копіїВиди вірусів за об’єктами, які вражаються. Файлові – впроваджують свій код у виконувані файли (командні файли, програми, драйвери) та для розмноження використовують файлову систему. Завантажувальні віруси заражають сектор жорсткого диску, заміщуючи код програми, шо отримує керування під час завантажування операційно системи

Номер слайду 9

Комп’ютерні віруси. Типи вірусів

Номер слайду 10

Комп’ютерні віруси. Повільна робота комп’ютера. Часті зависання та збої в роботі комп’ютера. Неправильна робота програм, які до цього працювали коректно. Зміненні розмірів файлів. Зникнення файлів та папок або збільшення файлів на диску. Зменшення обсягу вільної оперативної пам’ятіВиведення на екран несподіваних повідомлень, малюнків, подання непередбачених звукових сигналів. Неможливість завантажити операційну систему. Підозріло підвищений трафік. Ознаки зараження

Номер слайду 11

Комп’ютерні віруси. Боротьба зі шкідливими програмами. Профілактика. Антивірусні програми. Виправлення наслідків роботи шкідливих програм. Антивірус Каперського. Norton Anti. Virus. Dr. WEBUNAAvira. Mc. Afee. Пам’ятайте! Під час пошуку інформації в Інтернеті, під час електронного листування потрібно дбати про безпеку. Тому тоді коли програма питає: «Ви впевнені що хочете відкрити вміст файлу отриманого з Інтернету?» Подумайте: звідки ви взяли цей файл? Може краще не треба. Ми скачуємо і встановлюємо потрібну програму, а разом з нею й віруси. Своїми руками запускаємо віруси на свій комп’ютер й дивуємось чому почалися проблеми.

Номер слайду 12

Комп’ютерні віруси. Що буде якщо не лікувати віруси? Заражений комп’ютер може стати частиною так званого бот нету мережі інфікованих комп’ютерів, які як зомбі виконують команди свого господаря, не власника комп’ютера а власника вірусу. Таки армії ботів можуть атакувати мережі, присилати спам, брати участь у викраденні паролів та інших особистих даних інших користувачів. А власник комп’ютера про це може навіть не здогадуватися.

Номер слайду 13

Комп’ютерні віруси. Перша категорія найменш безпечна. Малолітні хакери-початківці, які створюють нехитрі вірусні програми для власного самоствердження, ці програмки не несуть серйозної загрози. Друга категорія – це програмісти. Володіючи знанням та маючи талант, людина не завжди використовує їх на благо. Програмісти не виняток. Багато із них створюють оригінальні шкідливі програми для розваги, з цікавості та експерименту А дехто для збагачення. Проблеми виникають тоді, коли їхні напрацювання потрапляють до рук зловмисників. Хто створює комп’ютерні віруси

Номер слайду 14

Комп’ютерні віруси. Хто створює комп’ютерні віруси2002. Одним з перших опинився за ґратами автор вірусу Melissa. 33-річний програміст Девід Кенфілд Сміт засуджений до 20 місяців тюремного ув'язнення.2003. 22-річний Саймон Веллор  був засуджений британським судом до двох років тюремного ув'язнення за створення вірусів Gokar, Redesi і Admirer, які інфікували 27 тис. комп'ютерів в 42 країнах світу.

Номер слайду 15

Комп’ютерні віруси. За статтею 361 кримінального кодексу України «…створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програм та технічних засобів, а також розповсюдження і збут карається штрафами, виправними роботами та позбавленням волі». Пам’ятай!

Номер слайду 16

pptx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
1179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку