Презентація "Шкідливі добавки у продуктах харчування"

Про матеріал

Презентація розповість вам про те, які шкідливі речовини містяться у улюблених солодких водах. Ми розвінчаємо багаторічний міф про те, що всі Е-шки, це смертельно небезпечні сполуки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкідливі добавки у продуктах харчування. До уроку технічної праціУчень 6-Б класу Хрипун Владислав

Номер слайду 2

Чи безпечна наша їжа?Скажіть, вам ніколи не було цікаво, чи є безпечним те, що ми споживаємо? У теперішній час швидкого розвитку технологій люди все більше використовують різні хімічні добавки. Я зараз пишу дослідницьку роботу, у якій я детально вивчив етикетки пляшок з солодкою водою, і сьогодні я вам розповім та покажу дану розшифровку. Я це робив, бо мене давно цікавило: «Чи дійсно все наст льки погано?». Як виявилося 50\50. Адже не всі Е- добавки такі смертельно небезпечні, як нам нав’язували. Тому не потрібно повністю довіряти стереотипам, які хтось вигадав, не спираючись ні на які наукові докази чи твердження. Отже, зараз ми з вами будемо розвінчувати міфи, у які ми вірили дуже давно. Бажаю приємного перегляду та надіюсь, що з моєї презентації ви дізнаєтесь щось цікаве та пізнавальне. Спочатку ми з вами розглянемо те, що написано на коробці, а потім розшифруємо. Почнемо!

Номер слайду 3

Дослідження солодкої води Biola. Біола/Fruit water/Полуниця & ківі/з соком(Схожа на ту, що на малюнку, тільки з іншим смаком)Склад: вода питна підготовлена, цукор білий або глюкозно-фруктозний сироп, діоксид вуглецю, концентрований ЯБЛУЧНИЙ сік (1%), регулятор кислотності лимонна кислота, емульсія «Полуниця» (натуральні та ідентичні натуральним ароматичні речовини, стабілізатори Е420, Е1450, рослинна олія, барвник харчовий Е150d, барвники: азорубін Е122, хіноліновий жовтий Е104, регулятор кислотності Е330, антиоксидант (див. перелік ум. позн. (2)) Е307, консерванти (див. перелік ум. позн. (3)) Е202, Е211), натуральний ароматизатор «Ківі», консервант бензоат натрію. Е104, Е122 мають шкідливий вплив на увагу та активність дітей.

Номер слайду 4

Дослідження солодкої води Biola{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Енергетична цінність160,5 к. Дж\37,8 ккал. Жири0,0 г \ з них цукри \0,0 г. Вуглеводи9,3 г \ з них цукри \9,3 г. Білки 0,0 г. Сіль0, 005 г. Поживна цінність на 100 мл:*Середня референсна величина споживання для осіб старших 18 років:8400 к. Дж/2000 ккал

Номер слайду 5

Розшифровка упаковки. Детальний розбір складу: Вода питна, яка пройшла технологічне очищення. Цукор білий кристалічний або сироп з кукурудзяного чи картопляного крохмалу, який переводять у глюкозу та фруктозу. Діоксид вуглецю (простими словами вуглекислий газ (СО2)) забезпечує напій газом. Яблучний сік, який використовується просто для того, щоб створити смак фрукту, він найдешевший, і у данному випадку використовується для правдивості напису «З соком», якого тут 1%, і він не з ківі чи полуниці. Лимонна кислота використовується для того, щоб бактерії не могли розмножуватися, і таким чином виробник подовжує строк придатності напою. Переходимо до найстрашнішого, до емульсій. І так, «Полуниця». Ароматизатори, які під час вдихання роблять так, що ми відчуваємо навіть смак полуниці, адже коли ми нахиляємо пляшку з напоєм до області носа та рота перед ковтком ми вдихаємо запах, і здається смак полуниці. Стабілізатори: Е420 (сорбіт). Рослинне чи штучне походження. Порівняно з іншими має низький рівень небезпеки. Е1450 (крохмалю натрійоктеніл сукцинат). Рослинне чи штучне походження. Дуже низький рівень небезпеки. Рослинна олія (напевно соняшникова). Е150d (цукровий колер IV). Рослинне, мікробіологічне чи штучне походження. Середній рівень небезпеки. Азорубін Е122, синтетичне походження. Барвник. Високий рівень небезпеки. Е 104 (Хіноліновий жовтий). Синтетичне походження. Середній рівень небезпеки. Жовтий барвник. Е 330 – ЛИМОННА КИСЛОТА, як ви пам’ятаєте лимонна кислота вже була в нашому складі, а цей напис через те що вона є складовим емульсії. Е307 (Альфа-токоферол) рослинне, тваринне та штучне походження. Антиоксидант Е307. Дуже низький рівень небезпеки. Консерванти: Е202 (Сорбат натрію (калію)). Рослинне та штучне походження. Дуже низький рівень небезпеки. Е211 (Бензоат натрію). Рослинне та синтетичне походження. Консервант. Високий рівень небезпеки (цироз печінки, хвороба Паркінсона, і т.д.). Азорубін та хіноліновий жовтий мають згубний вплив на пам’ять та увагу дітей.

Номер слайду 6

Розшифровка упаковки. Детальний розбір поживної цінності : Якщо порівняти мінеральну газовану воду «Buvette 7», то енергетична цінність висока (на 37,8 ккал). Насичених та звичайних жирів немає, але це не точно, оскільки там є рослинна олія. Вуглеводи містяться через велику кількість цукрів. Наявність солі зумовлена вмістом Na. Ci (натрію хлорид) у соці. Якщо випивати близько 5,2 л цього напою, то це замінить всю їжу, бо для організму 18+ 2000 ккал це потрібна кількість калорій на добу.

Номер слайду 7

Висновки{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Калорійність. Порівняно із мінеральною водою – висока. Найшкідливіші добавки. Е211 (Бензоат натрію), азорубін Е122, Е104 Добавки ЕЕ420, Е1450, Е150d, Е122, Е104, Е330, Е202, Е307, Е211 Міф: всі Е-добавки дуже шкідливі для організму. Факт: не всі Е-добавки шкідливі, бо серед них навіть є такі, які ми використовуємо в побуті, і не знаємо про їх назву з Е. Білки та жири. Не виявлено

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 травня 2022
Переглядів
384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку