Шляхи формування навичок здорового способу життя

Про матеріал
Увага на предмет «Фізична культура»: пропонується за допомогою компетентнісного підходу формувати не лише фізичні, але й особистісні якості школярів, зокрема патріотизм та готовність захищати свою країну.Пропонується за допомогою компетентнісного підходу формувати не лише фізичні, але й особистісні якості школярів, зокрема патріотизм та готовність захищати свою країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК ЗДОРОВОГО способу житя

Номер слайду 2

Із виступу на серпневій конференції

Номер слайду 3

Ідентичність – центральний компонент самосвідомості особистості, становлення її світогляду, у тому числі здоров’язберігаючого. Усвідомлення власної національної приналежності, виховання й становлення громадянина, патріота української держави – важливі напрямки гармонійного розвитку, здоров’я, соціалізації людини.

Номер слайду 4

.повна модернізація освіти на основі впровадження найсучасніших і найкращих досягнень національної і світової теорії і практики педагогічної науки. новітні підходи до розбудови української освіти. Найперше – вона буде грунтуватися на 10 ключових компетентностях, тобто навчання стане більш цілеспрямованим завдяки орієнтації на результат і на особистість, а учні набуватимуть сучасних життєвозначущих навичок через реалізацію компетентнісного потенціалу кожного з 16 навчальних предметів.

Номер слайду 5

Пропонується за допомогою компетентнісного підходу формувати не лише фізичні, але й особистісні якості школярів, зокрема патріотизм та готовність захищати свою країну.

Номер слайду 6

Основними завданнями комплексу є: визначення і контроль рівня особистого фізичного розвитку та здоров’я школярів; оцінка фізичного здоров’я кожного школяра, виявлення його відстаючих показників для подальшої розробки індивідуальних програм з метою їх покращення; виховання у школярів відповідального ставлення до власного здоров’я і здоров’я оточуючих, як до найвищої індивідуальної та суспільної цінності; формування у дітей та учнівської молоді навичок здорового способу життя; створення умов для об’єктивної самооцінки і самовдосконалення; збільшення рухової активності школярів. Комплекс тестування школярів „Крок до здоров’я” в Чумаківській школі

Номер слайду 7

Здоров’язберігаючі технології Для реалізації завдань комплексу та з метою підготовки учнів до виконання випробувань, у Чумаківській школі використовуються різні форми фізичного виховання учнів: уроки фізичної культури, фізкультурні хвилинки та паузи під час уроків, „година ” рухової активності в групі продовженого дня, участь у фізкультурно – оздоровчих та виховних спортивних заходах у позаурочний час, програма “Здоров’я та футбол”, самостійні заняття спортом та по виготовленим карткам, заняття в спортивній секції.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Чумаківська ЗОШ Комплекс тестування школярів „Крок до здоров’я” Бепечний рівень здоров’я

Номер слайду 10

Картки для тренування фізичної підготовленості

Номер слайду 11

Компютерна програма «Футбол і здоров’я»

Номер слайду 12

Комплексний тест фізичної підготовленості для юнаків та дівчат

Номер слайду 13

Футбол. Техніка удару по м’ячу. Помилки, вправи для закріплення та удосконалення.

Номер слайду 14

ppt
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку