Штучні квіти. Послідовність виготовлення штучних квітів з лотків з-під яєць

Про матеріал
Яєчні лотки – один із найдоступніших матеріалів для рукоділля. Квіти створюють настрій в похмурий день, прикрашають інтер'єр і стають незамінним подарунком для будь-якої жінки. Пропоную вам дізнатися про те, як зробити красиві квіти з яєчних коробок своїми руками. Коли ви навчитеся робити елементарні заготовки, ви зможете збирати букети і декорувати вінки або рамки для фотографій. Так як картонні яєчні лотки – екологічно безпечний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення штучних квітів із лотків з-під яєць

Номер слайду 2

Мета уроку:- Навчити учнів виготовляти штучні квіти з лотків з-під яєць;Удосконалити вміння і навички, набуті на попередніх заняттях;Розвивати увагу, пам’ять, логічне мислення, творчі здібності і уяву;Виховувати дбайливе ставлення до природи шляхом вторинного використання бросового матеріалу.

Номер слайду 3

Штучні квіти — вид декоративно-ужиткового мистецтва. Квіти — це прикраса нашої планети, символ неминучого буття, символ справжнього, невичерпне джерело натхнення. Вони нагадують, що людина завжди була і залишається гармонійною частиною природи, невід’ємною її складовою. Своїм зачаруванням вони несуть радість, пробуджують неймовірні почуття, піднімають настрій, скрашують у горі, покращують працездатність, супроводжують нас у важливі хвилини життя, будять фантазію. Квіти здатні покращити настрій, з їх допомогою можна висловити почуття. Бо коли не вистачає слів або вони недоречні, то саме квіти приходять на допомогу. Штучними квітами люди прикрашають свій побут. Композиції та букети зі штучних квітів стали застосовувати для оформлення інтер’єру житла та офісів. Оздоблювальні квіти використовують для прикраси суконь, костюмів, капелюхів та зачісок. Ними прикрашають вітрини магазинів, сцени, банкетні зали, столи для святкових подій і просто будь – які приміщення. Значення квітів в житті людини

Номер слайду 4

Матеріали штучних квітів. Тканина. Полімерна глина. Метал. Шкіра. Пластмасса. Нитки Фоаміран Скло. Папір. Фольга. Атласні стрічки. Вправа «Мозковий штурм»

Номер слайду 5

Найбільш гострою проблемою міст та інших населених пунктів є утилізація відходів. Проблема утилізації відходів є для України актуальною, оскільки країна виступає європейським лідером за кількістю відходів на душу населення. Водночас ситуація з їх утилізацією залишається на колишньому рівні. У зв'язку з тим, що склад вітчизняних відходів усе більше наближається до західного (одноразовий посуд, алюмінієві банки для напоїв, пластикова упаковка), кількість їх має сталу тенденцію до щорічного збільшення. Але кожному з нас під силу зменшити кількість сміття, наприклад, застосувавши його для створення різних виробів. Саме тому наш проєкт із виготовлення штучних квітів пов’язаний із вторинним використанням лотків з-під яєць. Яєчні лотки – один із найдоступніших матеріалів для рукоділля. Квіти створюють настрій в похмурий день, прикрашають інтер'єр і стають незамінним подарунком для будь-якої жінки. Пропоную вам дізнатися про те, як зробити красиві квіти з яєчних коробок своїми руками. Коли ви навчитеся робити елементарні заготовки, ви зможете збирати букети і декорувати вінки або рамки для фотографій. Так як картонні яєчні лотки – екологічно безпечний матеріал. Актуальність

Номер слайду 6

Моделі аналоги

Номер слайду 7

Моделі аналоги

Номер слайду 8

Практична робота. Для виготовлення декоративних квітів вам  знадобляться певні знання і виконання правил безпеки під час роботи. Пам'ятайте, що кожен учень зобов'язаний знати правила безпечної праці на уроках трудового навчання та дотримуватись їх. Повторення правил безпечної роботиІнструктаж з техніки безпеки1. Підготувати своє робоче місце.2. Коли вчитель звертається до всіх учнів, вони мають припинити роботу й уважно слухати інструктаж.3. Перевірити справність інструментів, наявність матеріалів.4. Роботу розпочинати лише з дозволу вчителя.5. Не можна працювати тупим та несправним інструментом.6. Використовувати інструменти лише за призначенням.7. Користуватися прийомами роботи з інструментами за зразком учителя.8. Після закінчення роботи прибрати своє робоче місце. 

Номер слайду 9

Правила користування ножицями - Ножиці для ручної праці повинні мати заокруглені кінці. Клади ножиці так, щоб вони не виступали за край робочого місця. - Не працюй тупими ножицями, а також ножицями зі слабким кріпленням. - У процесі роботи тримай матеріал пасивною рукою так, щоб пальці були осторонь від гострого леза. - Не розмахуй ножицями, під час різання не ходи, а також не підходь занадто близько до того, хто ними працює. - Під час робочого процесу не відволікайся на сторонні справи, не розмовляй, будь зосередженим. - У процесі роботи дотримуйся порядку на робочому місці, а після роботи акуратно прибери його. - Після роботи ножиці склади, бажано, в чохол.

Номер слайду 10

Техніка безпеки під час роботи з клейовим пістолетом. Під час нагрівання пістолета обов'язково під сопло покласти керамічну або скляну підставку, щоб клей не капав на стіл. При роботі підставку для пістолета, зазвичай, прибирають, а коли ставлять пістолет, то висувають. Не хапати сопло або розігрітий клей руками (температура сопла і клею на виході 200 градусів). Пістолет вимикати з мережі після роботи і навіть під час роботи, щоб клеючий пістолет не перегрівся.

Номер слайду 11

Варіант 1 Матеріали та інструменти:- яєчні лотки;- пензлик;- фарба акварельна або акрилова;- клей;- ножиці.1. Розріж лоток на окремі секції. Високі ділянки осередків знадобляться для формування пелюсток.

Номер слайду 12

2. Надріж кожну клітинку ножицями з чотирьох сторін у вигляді пелюстків і надай їм округлу форму, зрізуючи гострі кути. Нанеси клей в центр і на два протилежних пелюстки, скрути їх небагато і склей разом. Далі по черзі приклей до отриманої основі всі інші пелюстки, щоб вийшов закритий бутон. Кожна пелюстка розташовуй внапуск, відгинаючи верхівки, щоб квітка виглядав натуральніше.

Номер слайду 13

3. Прикріпи до бутону всі інші заготовки. Стеж, щоб його кути були направлені в центр кожного наступного пелюстки. На цьому етапі можеш пофарбувати трояндочку у відповідний колір. Перевір квітка на наявність дрібних недоробок, наприклад непрокрашенних залишків клею, і залиште висихати.

Номер слайду 14

Зробивши безліч таких заготовок, ти можеш оформити своїми руками рамку для дзеркала або фотографії.

Номер слайду 15

Деякі майстрині примудряються пристосувати квіти з яєчних коробів як ліхтариків для гірлянд.

Номер слайду 16

Можна задекорувати квіти з картону на свій смак і створювати справжні шедеври. Наприклад, букети, топіари, висячі сади, вазони.

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка Треба всім нам на хвилинку. Приділити відпочинку. Простягніть вперед ви ніжки,Потягніться, наче кішка,Помахайте головою,Мов не згодні ви зі мною. Вправо, вліво поверніться,До сусіда усміхніться. Від роботи відпочили. Й знов беремося за діло.

Номер слайду 18

Цикламен. Варіант 2 Матеріали:- яєчні лотки;- пензлик;- фарба;- тейп стрічка;- газета;- клей;- дріт.

Номер слайду 19

Варіант 3 Для виготовлення декоративного віночка з штучних квітів використовують пластикові лотки. Також підійдуть паперові або пінопластові.

Номер слайду 20

Варіант 3 Для виготовлення декоративного віночка з штучних квітів використовують пластикові лотки. Також підійдуть паперові або пінопластові.

Номер слайду 21

Варіант 4 Для виготовлення кулону потрібні: металеві джамп-кільця, капелюшки для намистин, пін – булавка, намистини, бейлб, карабін, круглогубці та лоток з-під яєць. Кулон Капелюшки для намистин Пін-булавки для кріплення намистин. Джамп-кільце Карабін Бейбл Круглогубці

Номер слайду 22

Вирізаємо з лоточків частини для подвійної квіточки, оформлюємо пелюстки. Розфарбовуємо готову квітку у бажаний колір. Робимо отвір згори, шилом. Низаємо на булавку намистинку, і закріплюємо згори на основу, накладаємо капелюшок, робимо петельку круглогубцями. Кріпимо квіточку до джамп-кільця і до бейбла. Пронизуємо ниткою бейбл. На кінцях нитки кріпимо карабін. Кулон готов! Носимо із задоволенням!

Номер слайду 23

Домашня робота1. Виготовити виріб лотків з-під яєць із запропонованих варіантів або на власний вибір та надіслати фото до наступного уроку.2. Підготуватись до захисту проэкту за темою «Штучні квіти».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
До підручника
Трудове навчання (для хлопців) 7 клас (Лебедєв Д.В., Гедзик А.М., Юрженко В.В.)
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
781
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку