ЕПІГРАФ ДО УРОКУЗберіть усі знання і сили,Згадайте все, що ви учили. Усе цікаве пригадайте, Та неодмінно викладайте.
Номер слайду 3
Позитив на урок
Номер слайду 4
ЗАВДАННЯ НА УРОК: Взяти участь у конкурсі, застосовуючи набуті знання та вміння на попередніх уроках;Захистити проєкт
Номер слайду 5
АЛГОРИТМ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУУчні діляться на 2 команди. Проводиться жеребкування, хто буде перший розпочинати конкурс, обирається капітан команди. Команди по черзі обирають сектор та ячейку із сектора (не обирають лише 40 балів червона ячейка, це захист проєкту, який виготовили)Кожна ячейка містить завдання ( складність завдання відповідна до балу у ячейці)У секторах є ячейки « БЛІЦ-ТУРНІР», це означає, що завдання виконують обидві команди по черзі або разом. У секторах також є 2 ячейки «ЯЧЕЙКА УДАЧІ» ( команда, яка обирає таку ячейку, отримує бал без завдання)
Номер слайду 6
КОНКУРС «СХОДИНКАМИ МАЙСТЕРНОСТІ»10203040102030401020304010203040fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on
Номер слайду 7
10 БАЛІВ Традиційні страви з борошна Завдання: відшукайте на фото українські традиційні страви з борошна.134526
Номер слайду 8
20 БАЛІВ Традиційні страви з борошна625314
Номер слайду 9
30 БАЛІВ Традиційні страви з борошна. Завдання: відшукайте на фото українські повсякденні страви645312 Які повсякденні страви ще готують українці. Перечисліть.
Номер слайду 10
40 БАЛІВ Традиційні страви з борошна Завдання: відшукайте 2 фото продуктів і страву, яку з них готували. Розкажіть технологію приготування123654
Номер слайду 11
10 БАЛІВ Козацькі страви. Запорозькі козаки у походах робили у землі тимчасову пічечку — кабицю і готували в ній традиційні страви — куліш і кашу, лемішку й галушки. Навіть з упольованої дичини переважно варили юшку, а не смажили її на вогні Завдання: відшукайте на фото козацькі страви652314
Номер слайду 12
20 БАЛІВЗавдання: відшукайте 2 фото продуктів і страву, яку з них готували.564213
Номер слайду 13
30 БАЛІВНазвіть техніку безпеки , якої ви дотримувалися під час приготування страв
Номер слайду 14
40 БАЛІВ Завдання: закінчіть прислів'я про їжу БЛІЦ – ТУРНІР1. Коли є хліб та вода, то не буде ….голода2. Яка пшениця, така й …паляниця3. Добра паска, як є …ковбаска4. Гречана каша сама себе …хвалить
Номер слайду 15
10 БАЛІВ1. Куліш- це страва з крупи, води та спецій.2. Коли виготовляємо налисники, додаємо до тіста соду.3. Галушки або вареники виготовляємо з борошна . Якщо твердження правильне, скажи «ТАК»
Номер слайду 16
20 БАЛІВЯЧЕЙКАУДАЧІ
Номер слайду 17
30 БАЛІВГра «Вірю – не вірю»Роботу над проєктом розпочинають із виготовлення виробу.2. Проєкт складається із 4 етапів.3. Моделі-аналоги застосовують при виготовленні виробів.4. Під час виготовлення дерунів, картоплю відварюємо
Номер слайду 18
40 БАЛІВБЛІЦ – ТУРНІР
Номер слайду 19
10 БАЛІВ Конкурс «БОРЩ» Завдання: відшукайте на фото продукти, з яких варили червоний борщ.465321
Номер слайду 20
20 БАЛІВЗавдання: відшукайте на фото продукти, які додавали у червоний борщ. Перелічіть, які інгрідієнти ще додають до борщу634251
Номер слайду 21
30 БАЛІВЯЧЕЙКАУДАЧІ
Номер слайду 22
40 БАЛІВБЛІЦ – ТУРНІРЗАХИСТ ПРОЄКТУ «Українські страви»У цьому конкурсі кожен оцінює свій виріб за поданими критеріями, якщо захист пройшли усі учасники, команда отримує бали КРИТЕРІЇ САМООЦІНЮВАННЯ