Сім я та шлюб. Презентація

Про матеріал
ім'я́[1][2] або роди́на — соціальна група, яка складається з людей, які зазвичай перебувають у шлюбі, їхніх дітей та інших осіб, поєднаних родинними зв'язками з подружжям, кровних родичів, і здійснює свою життєдіяльність на основі спільного економічного, побутового, морально-психологічного укладу, взаємної відповідальності, виховання дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім’я та Шлюб

Номер слайду 2

Дуже небезпечно зустріти жінку, яка повністю тебе розуміє. Це зазвичай закінчується одруженням. Оскар Уайльд

Номер слайду 3

Сім’я - це первинний та основний осередок суспільства.-Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.-Сім’єю вважається одинока особа.

Номер слайду 4

Шляхи, якими можна створити сім’ю: Шлюб;Народження (кровне споріднення);Усиновлення.

Номер слайду 5

Чи можна вважати сім’єю?Самотній дідусь;Бабуся, яка проживає з онуком;Чоловік та жінка, котрія проживають разом без офіційної реєстрації шлюбу.

Номер слайду 6

Що таке шлюб?

Номер слайду 7

Шлюб — це сімейний союз чоловіка та жінки, зареєстрований у державному органі реєстрації актів цивільного стану.

Номер слайду 8

Умови укладання шлюбу

Номер слайду 9

Обставини, на підставі яких шлюб не буде зареєстрований. Недієздатість однієї з осіб, що бажає укласти шлюб;перебування в іншому шлюбі. Українське сімейне законодавство не допускає багатошлюбності, тобто для укладення шлюбу необхідно або припинити шлюб, або не перебувати у шлюбі;наявність між особами, що бажають одружитися, родинних зв'язків прямої лінії споріднення;наявність між особами, що бажають укласти шлюб, відносин усиновлення.

Номер слайду 10

Алгоритм укладання шлюбу

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Умови внаслідок яких відбувається припинення шлюбу

Номер слайду 13

Шлюб може бути визнано недійсним:

Номер слайду 14

Особисті немайнові права та обов'язки подружжя

Номер слайду 15

Майнові права та обов'язки подружжя. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, нале­жить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власностіОсобистою приватною власністю дружини або чо­ловіка є майно:- набуте кожним до шлюбу;- подароване одному з них або успадковане за час шлюбу;- набуте од­ним з них за кошти, які належали йому особисто; речі індивідуального користування, в тому числі коштов­ності, навіть якщо вони були придбані за рахунок спіль­них коштів подружжя;- премії, нагороди, які один з них одержав за особисті заслуги;- кошти, одержані як відшкодування за втрату (пошкодження) речі, що нале­жала одному з них, а також як відшкодування завданої моральної шкоди;- страхові суми, одержані одним з них за обов'язковим або добровільним особистим страхуванням.

Номер слайду 16

Шляхи розірвання шлюбу. Через органи рацсу. Звернення до суду

Номер слайду 17

д/з Опрацювати § 17. дати відповіді на запитання в кінці параграфа..

pptx
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Святокум О.Є., Святокум І.О.)
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку