Сімейна (домашня) освіта як альтернативна форма здобуття загальної середньої освіти

Про матеріал
Презентація до доповіді "Сімейна (домашня) освіта як альтернативна форма здобуття загальної середньої освіти"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сімейна (домашня) освіта як альтернативна форма здобуття загальної середньої освіти. Доповідь на засідання Педагогічної ради. КЗ «Первомайський ліцей №5 Первомайської міської ради. Харківської області»вчителя Чернушенко Т.І.

Номер слайду 2

Родина - це те, що формує людину як особистість.

Номер слайду 3

Словничок. Homeschooling – домашня освіта. Homeschooler – здобувач освіти вдома

Номер слайду 4

Традиційний метод навчання. Щоденні заняття за шкільною програмою;Можливе залучення репетиторів;Вільний час для відвідування гуртків, спортивних секцій, вивчення додаткових іноземних мов, музичної освіти

Номер слайду 5

Тематичний метод

Номер слайду 6

Метод Шарлотти Мейсон

Номер слайду 7

Вальдорфська педагогіка. Діти мають безмежні можливості;їх природне мислення спрямоване на всебічне дослідження навколишнього світу.

Номер слайду 8

Еклектичний підхід. Орієнтація на інтереси та потреби дитини в даний момент його розвитку.

Номер слайду 9

Анскулінг, або «ненавчання». Дитина-анскулер сама обирає тему для вивчення, інтерес до якої виникає в даний момент його розвитку.

Номер слайду 10

Нонскулінг. Діти-нонскулери можуть як завгодно довго грати в комп'ютерні ігри або дивитися телевізор, самі вибирають час, коли сідати за стіл або йти спати.

Номер слайду 11

Недолікивідсутність колективу: дитина не вчиться працювати в команді;немає досвіду виступів на публіці і відстоювання своєї думки перед однолітками;у дитини немає стимулу робити домашнє завдання кожен день;високі вимоги до педагогічних і спеціальних компетенцій батьків.

Номер слайду 12

Перевагиможливість розтягувати процес навчання або, навпаки, проходити програму декількох класів за один рік; дитина вчиться розраховувати тільки на себе і тільки на свої знання; можливість більш поглибленого вивчення предметів, які цікавлять; дитина на деякий час позбавлена шкідливого впливу (хоча багато психологів вважають це недоліком); батьки можуть коригувати недоліки шкільної програми.

Номер слайду 13

pptx
Додано
23 грудня 2020
Переглядів
899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку