Сімейний бюджет Шрека,

Про матеріал
В рамках проекту “Демократична школа”, громадянська відповідальність. Тема: “ Знаходження дорбу за його числом та числа за його дробом. Розподіл сімейного бюджету казкового героя Шрека.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок математики. 5 клас. В рамках проекту “Демократична школа”, громадянська відповідальність. Тема: “ Знаходження дорбу за його числом та числа за його дробом. Підготувала вчитель математики Здолбунівського ліцею №5 Горшунова Л. М.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Сімейний бюджет Шрека.

Номер слайду 4

Великий зелений Огр (велетень- людоїд з західних казок), який жив одинаком на болоті біля міста – держави Дюлок, населеному людьми, звірами, ляльками та героями з різних казок . Людей він , по доброті душевній , не їв, але його самолюбство гріє те, що при погляді на нього всі втікають. У Шрек був реальний прототип. Уильям Стейг змалював його з відомого французького рестлера Мориса Тийе, у якого була акромегалія.

Номер слайду 5

rppt_x

Номер слайду 6

Шрек закохався у принцесу Фіону, і життя його змінилось. Тепер йому треба було думати не тільки про себе , але і про свою родину. Треба було розраховувати бюджет сім’ї. Але Шрек тільки знав , що одну шосту свого доходу він віддає королю за аренду болота, а це 2000 монет. Який дохід у Шрека?

Номер слайду 7

Одну третю цієї суми він мав потратити на харчування себе, Фіони та своїх малюків.ppt_x

Номер слайду 8

Одну дванадцяту витратити на допомогу друзям.

Номер слайду 9

Дві двадцять п’ятих витратити на придбання свічок, палива у підприємців віслюка та драконші.

Номер слайду 10

Чотири п’ятидесятих залишити на подарунки Коту у чоботях та віслюку на День народження

Номер слайду 11

Користуючись добротою Шрека, кіт у чоботях попросив у нього в борг дві шістнадцятих від усіх грошей.

Номер слайду 12

Три сорокових витратив на ремонт свого друга, у якого мишки з’їли ручку.

Номер слайду 13

Тридцять двістісорокових Шрек вирішив витратити на розваги.r

Номер слайду 14

Чи вистачить Шрекові грошей?Якщо не вистачить, то як він і де може заощадити?

Номер слайду 15

Всього 12000 монет,2000 монет – за аренду болота,4000 монет – харчування сім’ї,1000 монет- допомога друзям,960 монет – а свічки та паливо,960 монет- подарунки,1500 монет- позика,900 монет- ремонт,1500 монет- розваги,Разом 12820 монет.

Номер слайду 16

Шрек вирішив розпочати нове життя і склав новий розклад свого дня. Він вирішив доби присвятити читанню свіжої преси, – здійсненню добрих справ, – заняттям спорту, - прийому їжі та 8 годин відвести на сон. Допоможіть Шрекові з’ясувати , чи може бути здійснений його задум.

Номер слайду 17

Задача: Фіона вирішила присвятити один день собі. Залишила дітей на Шрека і поїхала у місто на шопінг та спа - процедури. Купила нове намисто, яке коштувало50 монет. Що становило одну четверту від усієї суми, потім зробила манікюр, заплативши одну третю від залишку усіх грошей. Зайшла в спа-салон і зробила масаж та заплатила ще одну другу від залишку, а на решту грошей купила подарунки своїм дітям. Знайдіть ціни на всі покупки та процедури. Чи вклалась Фіона в свій бюджет?

Номер слайду 18

Молодці!!!!

pptx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Презентації
Додано
21 березня 2023
Переглядів
446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку