Син Летичівщини поліг у Донецькому аеропорту - Присяжнюк Руслан Анатолійович - справжній патріот , кіборг

Про матеріал
Учасника антитерористичної операції Руслана Анатолійовича Присяжнюка 26 лютого 2015 року провела в останню путь траурна делегація Голенищівської сільської ради разом з його мамою та родиною в с. Пашківка Макарівського району, що на Київщині, де проживав зі своєю сім’єю загиблий.
Перегляд файлу

Син Летичівщини поліг у Донецькому аеропорту http://letadm.gov.ua/templates/ER-Transformer/images/spacer.gif

 

 

 «Герої не вмирають». Ці слова нині холодом пронизують кожного з нас, коли чуємо про смерть наших мужчин, які ціною власного життя зупинили зухвалого ворога. Вже минув другий місяць після кривавих січневих боїв за Донецький аеропорт, а тіла загиблих усе ще витягують з-під руїн…

Учасника антитерористичної операції Руслана Анатолійовича Присяжнюка 26 лютого цього року провела в останню путь траурна делегація Голенищівської сільської ради разом з його мамою та родиною в с. Пашківка Макарівського району, що на Київщині, де проживав зі своєю сім’єю загиблий.

Народився Руслан 8 червня 1988 року в с. Буцні Летичівського району. З дитинства був наполегливий і всього добивався сам. Строкову службу проходив у десантних військах. Після армії поїхав працювати в Київську область, де й зустрів свою долю, одружився з Настею, купили будинок у селі Пашківка, звили з коханою своє сімейне гніздечко, в якому родили синочка Кіріла.

Його мамі Поліні Степанівні Савчук довелося виховувати своїх чотирьох дітей самій, бо рано поховала чоловіка Анатолія Олексійовича. Важко було одній ставити на ноги своїх трьох синів-соколів та любу донечку. Та все ж виховала їх справжніми патріотами. Адже коли 23 серпня 2014 року Руслан отримав повістку по мобілізації з Летичівсько-Старосинявського районного військового комісаріату, не задумуючись, пішов служити в десантні війська.

Хоч Руслан проживав з дружиною і сином на Київщині, але оскільки не встиг знятися з реєстрації, його призвали з нашого військкомату й направили в Житомирську 95-у окрему аеромобільну бригаду.

 В цей час формувався 90-й окремий десантно-штурмовий батальйон «Житомир». У ньому  солдат Руслан Присяжнюк і проходив бойову підготовку на місцевому полігоні. Швидко освоїв військову професію кулеметника. Разом з побратимами ніс бойову службу в Донецькій області. З 15 листопада 2014 року по 20 січня 2015-го був учасником антитерористичної операції. Військове загартування проходив, визволяючи важливі стратегічні об’єкти від бойовиків на Сході країни. З 26 грудня по 6 січня перебував у відпустці.

«15 січня з міста Костянтинівка Руслана відправили в аеропорт на ротацію. Він зателефонував мені 19 січня і сказав, що його ранило. 20 січня об 11:20 годині у розмові з дружиною повідомив, що його вже виносять з аеропорту. Ввечері того ж дня я відправила йому повідомлення, вранці 21 січня його телефон з’явився в мережі та знову зник. Відтоді зв’язку з Русланом уже не було…», -  розповідала згорьована мати Поліна Степанівна.

20 січня в Донецькому аеропорту хоробро загинув наш земляк, справжній кіборг Руслан Присяжнюк.

Попрощатися з бійцем та висловити співчуття рідним і близьким людям загиблого прийшли громади сіл, представники трудових колективів установ і організацій, побратими по військовій службі.

Громада Летичівщини низько схиляє свої голови в знак вічної пам'яті нашого земляка Руслана Анатолійовича Присяжнюка, який загинув під час оборони Донецького аеропорту, віддав своє життя за цілісність держави та достойне майбутнє своїх співвітчизників, і висловлює щирі співчуття матері Поліні Степанівні, дружині Анастасії, сину Кірілу та всім рідним.

Вічна пам'ять героям неоголошеної війни!

 

 

docx
Додано
4 листопада 2019
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку