Складові комп'ютера та їх призначення

Про матеріал
Тема. Складові комп’ютера та їх призначення. Мета уроку: навчальна: ознайомити учнів зі складовими комп’ютера та їх призначенням; учити розрізняти пристрої введення, зберігання, виведення даних та наводити приклади; розвивальна: сприяти розвитку логічного мислення, пам’яті, уваги, спостережливості, аналізувати i робити висновки; виховна: виховувати організованість та дисципліну, інформаційну культуру учнів, уважність, уміння працювати в групах; Тип уроку: засвоєння нових знань. Обладнання та наочність: інтерактивна панель EdPro, браузер. Очікувані результати: здобувачі освіти вміють називати складові комп'ютера та їх призначення, розпізнавати призначення пристроїв для реалізації інформаційних процесів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИГАДАЙМОЯкі ви знаєте типи комп’ютерів?Які ви знаєте інформаційні процеси?Чи можете ви пояснити, для чого призначений миші, клавіатури, монітора?

Номер слайду 2

Складові комп’ютера та їх призначення

Номер слайду 3

На цьому уроці ти дізнаєшся:якими є складові комп’ютера;які пристрої використовують для введення та виведення даних;які пристрої розміщуються в системному блоці.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Комп’ютер – це електронний пристрій, призначений для опрацювання даних різного типу. У наш час комп’ютери використовують для зберігання, опрацювання даних, швидкого пошуку та обміну повідомленнями, тобто як інструмент для автоматизації інформаційних процесів.

Номер слайду 6

Основні складові ПК. системний блокмоніторклавіатурамиша

Номер слайду 7

Але існують і інші пристрої, допоміжні. Ці всі пристрої об’єднуються в групи:пристрої введеннявиведенняпристрої обробкизберігання

Номер слайду 8

Пристрої введення

Номер слайду 9

Пристрої виведення

Номер слайду 10

У системному блоці стаціонарногокомп’ютера містяться пристрої опрацювання та зберігання даних.

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Практична діяльність. Інтерактивне завдання. Відкрити інтерактивне завдання №1

Номер слайду 13

Практична діяльність. Квіз. Kahoot!Складові ПК(волгаинфо31)

pptx
Додав(-ла)
Волга Юлия
Додано
13 січня 2022
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку