Словник "Інформаційна безпека"

Про матеріал
Словник подано у вигляді хмар тегів, за допомогою яких у наочний спосіб візуалізовано термінологію з теми «Інформаційна безпека». Освітній ресурс допоможе користувачам в оволодінні інформаційно-комунікаційною компетентністю у частині захисту приватної інформації в інтернеті, поширених онлайн-ризиків та правил безпечної поведінки в інтернеті. Перший варіант (додаток 1) містить малюнки у форматі jpeg, представлених літерами, з яких складається словосполучення «інформаційна безпека». Може бути використаний офлайн як частина виховного заходу, квесту, тощо, або як матеріал для самостійного заходу. Другий варіант (додаток 2) – QR-коди для онлайн використання. У кодах містяться посилання на ті ж самі букви, але для використання онлайн (інтернет-ресурс https://wordart.com/). Додаток 3 – словник, який містить тлумачення термінів.
Зміст архіву
1.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
13.jpeg
14.jpeg
15.jpeg
16.jpeg
17.jpeg
18.jpeg
19.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10_ë.png
11_ì.png
12_Ç.png
13_ü.png
14_à.png
15_ç.png
16_Å.png
17_à.png
18_è.png
19_Ç.png
2_ì.png
3_ö.png
4_Ä.png
5_É.png
6_î.png
7_Ç.png
8_û.png
Перегляд файлу

Словник

інтернет-термінів  «Інформаційна безпека»

 

  1. Антивірусна програма (антивірусник) - програма, розроблена для запобігання доступу зловмисних програм до системи. Виявляє заражені файли та видаляє або очищає їх від вірусів.
  2. Брандмауер - програмне забезпечення або пристрій, призначений для контролю зв'язку між мережами або між мережею та окремою комп'ютерною системою. Наприклад, брандмауер може обмежити трафік на основі попередньо визначених правил, зазначаючи, що зв'язок буде дозволено лише між встановленими адресами.
  3. Браузер - програмне забезпечення, що використовується для знаходження і показу сторінок у Світовій мережі (веб-сторінок).
  4. Вірус - зловмисна програма, яка розповсюджується шляхом копіювання себе в інші програми. Вірус може поширюватися через файли, повідомлення електронної пошти або веб-сторінки. Комп'ютер може заразитися вірусом, коли користувач подорожує Інтернетом або відкриває файл, прикріплений до повідомлення електронної пошти. Віруси можуть знизити продуктивність роботи комп'ютера або системи.
  5. Спам - небажані повідомлення електронної пошти, які зазвичай відправляються з метою безпосереднього маркетингу. Спам майже завжди розсилається великій кількості одержувачів одночасно.
  6. Спливаючі вікна — це невеликі вікна з повідомленнями, які закликають переглянути зміст або перейти за посиланням.
  7. Троянці (трояни) — це небезпечні програми, які створені так, щоб виглядати безневинними, наприклад, як гра. Після активації вони можуть пошкодити файли без відома користувача.
  8. Фільтр - механізм для відсіювання і блокування доступу до певного матеріалу.
  9. Хакер, зломщик - особа, яка зламує інформаційну мережу чи систему організації або використовує її, не маючи на це дозволу. Примітка: термін «хакер» має також інше значення — так називають досвідчених комп'ютерних користувачів.
  10. Хробак - зловмисна програма, яка може розповсюджуватися самостійно через інформаційні мережі. Хробаки поширюються через електронну пошту або проріхи в засобах безпеки веб-браузерів чи операційної системи. Навіть якщо користувач не працює в Інтернеті, але його комп’ютер підключено до цієї мережі, хробаки можуть здійснити доступ до комп'ютера, якщо він незахищений. Хробаки порушують роботу системи або комп'ютера і можуть розповсюджувати інші зловмисні програми.

 

 

 

За матеріалами https://disted.edu.vn.ua/media/bp/html/ope_sanasto.htm

1_І.png
9_І.png
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
3 липня 2021
Переглядів
1644
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку