Презентація «Соціальні мережі та сервіси інтерактивного спілкування»

Про матеріал

Соціальні мережі та сервіси інтерактивного спілкування: нові можливості класного керівника

Поміж усіх доступних простому користувачеві Інтернет ресурсів найпопулярнішими є соціальні мережі та служби інтерактивного спілкування, що виконують функції підтримання спілкування, обміну думками, отримання інформації. Варто відзначити, що учасники освітнього процесу починають дедалі більше використовувати соціальні мережі з навчальною метою. Безперечно наявність соцмереж спрощує професійне життя. Інтернет та соцмережі надають можливість миттєвої комунікації, стирають межі фізичного світу. Тенденції розвитку соціальних платформ та цифрового світу свідчать про те, що впровадження віртуального спілкування у освітній процес неминучою Важливо, щоб знання та навички педагогів у використанні інформаційно-комп'ютерних технологій були на належному рівні та безперервно розвивалися.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціальні мережі та сервіси інтерактивного спілкування: нові можливості класного керівника

Номер слайду 2

Функції соцмереж та сервісів інтерактивного спілкування: підтримання спілкування; обмін думками; отримання інформації.

Номер слайду 3

Інтернет та соцмережі надають можливість миттєвої комунікації, стирають межі фізичного світу.

Номер слайду 4

Найпопулярніші соцмережіFacebook. Twitter Instagram

Номер слайду 5

Популярні сервіси інтерактивного спілкування. Viber. Messenger. Whats. App

Номер слайду 6

найбільша у світі соціальна мережа, що почала працювати 4 лютого 2004 року;Засновником та головою сервісу є Марк Цукерберг;є доступною практично в кожному куточку Землі, за винятком країн, де з релігійних чи політичних міркувань вона заборонена.

Номер слайду 7

Що пропонує Facebook користувачам? Facebook надає можливість створювати: особисту сторінку;бізнес сторінку;групу.

Номер слайду 8

Особистий профіль. Особистий профіль – це ваша сторінка, яку ви створюєте для себе. Там зазначаєте ваше ім’я та прізвище. Дехто намагається залишатись анонімним, беручі псевдоніми.

Номер слайду 9

Сторінка Facebook Якщо у вас є проект для цього у Facebook створюють сторінку, а не групу. Сторінку на Facebook видно усім, незалежно від того, чи є вони зареєстровані у мережі Facebook. На відміну від особистого облікового запису, у якого не може бути понад 5000 друзів, кількість шанувальників у сторінки необмежена

Номер слайду 10

Група у Facebook. Групи створюються для тих, хто хоче спілкуватись з однодумцями із якогось конкретного приводу. Це може бути група користувачів, об’єднаних різною тематикою або група класу учнів чи колег. Група може бути закритою, до якої можуть приєднатись усі охочі. 

Номер слайду 11

Профіль Facebook це для вас особисто. Сторінка – для проекту, для презентації і популяризації якоїсь інформації. Групи – коло людей за інтересами.

Номер слайду 12

Що таке Viber?Це мобільний додаток, що дозволяє дзвонити і відправляти текстові повідомлення іншим користувачам цього месенджера безкоштовно. Користуватися ним можна через Wi-Fi або мобільний інтернет. Вайбер почав свою історію 2 грудня 2010-го року, його заснували ізраїльтяни Тальмон Марко і Ігор Магазіннік. Перша версія програми працювала тільки на i. Phone

Номер слайду 13

Корисні функції Viber: Групові чати. Приховані чати. Зникаючі повідомлення. Секретні чати. Відправлення коротких відеоповідомлень (тривалістю до 30 секунд).

Номер слайду 14

позитивні моменти застосування соціальних мереж та служб спілкування

Номер слайду 15

Спілкуючись з учнями на «їхній території» учитель стає ближчим до дітей. Це поліпшує, полегшує комунікацію і взаєморозуміння

Номер слайду 16

У соцмережах зручно поширювати електронні книги, підручники, посібники та додаткові матеріали, яких немає в бібліотеці.

Номер слайду 17

Вчитель може вести свою сторінку і розміщувати на ній матеріали для учнів різного рівня

Номер слайду 18

Перебуваючи перед екраном монітора, а не перед аудиторією, сором’язливі учні почуваються спокійніше. Вони охочіше контактують і беруть участь у дискусіях.

Номер слайду 19

Через зайнятість батьки не завжди повністю інформовані про успіхи своїх дітей. Тому окрім контакту із учнями вчитель може спілкуватись із тими батьками, чиї профілі є в мережі і хто є учасником групи класу.

Номер слайду 20

Через групи в соцмережах можна організовувати не тільки навчання, але й культурне життя : обговорювати проведення шкільних заходів, планувати спільне проведення екскурсій, походів у музеї, кінотеатри, ділитися відеозаписами та фотографіями.

pptx
Додано
14 січня 2019
Переглядів
1072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку