Спортивне свято до Дня спорту

Про матеріал
Спортивне свято, яке можна провести до Дня спорту або на шкільному тижні фізичної культури. Мета спортивного заходу – це активний відпочинок, гарний настрій, розвиток фізичних якостей. Проводиться у формі змагання між командами.
Перегляд файлу

Спортивне свято

Доброго дня, дорогі глядачі і всі, хто бере участь в наших сьогоднішніх змаганнях! Спорт – це життя і наше веселе свято тому підтвердження. Давайте дружно віддамо частину поваги активному, здоровому способу життя і постараємося отримати задоволення від веселих забав, конкурсів і змагань.

Рада бачити вас здоровими, готовими до фізичних випробувань.

Запрошуємо взяти участь у спортивних конкурсах наші команди:

  • Команда «Живчики» та команда «Сміливці».

Змагання почнемо з правил. На кожне правило відповідаєте «Обіцяю»!

Правила змагань: 1.Чесно дотримуватися правил.

2.Бути справедливим до себе і до товаришів.

3. Не вихвалятися перемогами і не засмучуватись у разі поразки.

  Отже, команди готові,  розпочнемо   наші  змагання.   Дозвольте  оголосити склад  суддівської  колегії, яка буде уважно стежити за правильним виконанням завдань і чесно зараховувати кожній команді здобутки у змаганнях.

Сьогоднішні наші змагання буде судити поважне журі:

______________________________________,  тож розпочнемо наші змагання.

Команди, на старт!

Команди! Шикуйсь! Рівняйсь! Струнко!

1. Змагання «Естафетний біг ». Перший учасник оббігає фішки, бере кеглю біжить з нею до старту. Ставить кеглю на землю і передає естафету наступному учаснику. Наступний учасник бере кеглю, оббігає фішки, ставить кеглю в обруч і повертається назад і т. д. Перемагає та команда, яка швидше подолає відстань. (фішки, кеглі, обручі).

 

2. «Ходьба по купинах». Завдання команд пройти відведений шлях за допомогою дощечок. Увага: йти можна лише по дощечках, переставляючи їх одна за одною. Якщо хтось виступить з дощечки, то команда втрачає бал. Учасник повинен пройти відстань вперед і повернутися назад по дощечках.

Перший учасник виконавши завдання передає естафету наступному учаснику команди. (дошки, фішки 2).

3. «Стрільба». Це один із найдавніших видів спорту. Зараз на олімпійських іграх нараховується 7  її різновидів. Ми ж будемо влучати каштаном у коробку. Завдання учасників по черзі підійти до межі та закинути каштан у коробку. Яка команда закине найбільше каштанів, та і перемогла. (ящики, клюшки, каштани).

4. «Футболісти». Кожен учасник команди  повинний обвести м’яч між кеглями, дійти до лінії та забити гол. Після чого повернутися по прямій до команди та передати м’яч наступному гравцю. Увага: м’яч вести лише за допомогою рук. Якщо учасник правильно проведе м’яч і заб’є гол,то команда отримає + 2 бали…… (2 м’яча футбольних, 4 прапорці, фішки)

5. Вікторина. Запитання буду давати для команд по черзі. Учень, який хоче дати відповідь на запитання повинен підняти руку. Якщо хтось з учасників викрикне, бал переходить суперникам. За кожну правильну відповідь учасник отримує 1 бал.

1.Той, хто хоче досягти фінішу, починає свій шлях з … (старту)

2. Цей спортивний снаряд можна перетягувати на свою сторону. (канат)

3. Як називається дія, коли м’яч виходить за зону гри? (аут)

4. Як називається дія, коли м’яч віддається одним гравцем іншому? (пас)

5. Як називається гра, в якій грають найменшим м’ячиком? (настільний теніс)

6. Країна, котра відкрила вперше Олімпійські ігри. (Греція)

7. Назва гри, в якій присутні дві команди, одна сітка і один м’яч. (Волейбол)

8. У якій грі необхідна кошик? (Баскетбол)

9. Його прагнуть встановити спортсмени. (Рекорд)

10. Назва майданчика, на якій змагаються боксери. (Ринг)

6. Змагання «Як козаки гарбузи котили» - з упору присівши, учень котить футбольний м’яч в гімнастичне кільце по прямій лінії і повертається в свою команду звичайним бігом. (2 м’ячі, 2 обручі)

7. Змагання «Затяжний стрибок». Беруть участь усі учасники. Перемагає та команда, учні якої стрибнуть далі. З лінії старту початковий стрибок виконує перший гравець, другий гравець стрибає з лінії фінішу першого і т.д. Перемагає та команда, яка виконала найдальший загальний «стрибок».

8. Естафета «М’яч назад».

Команди шикуються в колону. Перший у колоні тримає м’яч над головою. По сигналу передає його назад. Останній гравець, отримавши м’яч, біжить наперед і передає його знову назад. Триває естафета до тих пір, поки перший учасник не прийде на своє місце. (2 м’ячі)

 

Дякуємо нашим командам.

Команди запрошуються на підведення підсумків загального результату змагань. Слово надається колегії  суддів. Команди, рівняйсь, струнко!

 

Нагородження переможців.

Завершилося наше свято, але нехай у душі не згасає вогник бажання бігати, стрибати, плавати, метати! І щоб ми завжди пишалися чемпіонами,  олімпійцями нашої школи. До нових зустрічей!

 

docx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку