Спортивне свято "Веселі старти"

Про матеріал

Створити атмосферу свята в грі-змаганні ; виховувати любов до фізкультури та спорту ; розвивати пам'ять , увагу ,організованість, самостійність ,уміння узгоджувати інтереси , долати труднощі ; зміцнювати здоров'я ; виховувати в учнів почуття дружби ,колективізму ,взаємовиручки .

Перегляд файлу

Веселі старти

Мета : створити атмосферу свята в грі-змаганні ; виховувати любов до фізкультури та спорту ; розвивати пам'ять , увагу ,організованість, самостійність ,уміння узгоджувати інтереси , долати труднощі ; зміцнювати здоров’я ; виховувати в учнів почуття дружби ,колективізму ,взаємовиручки .

Обладнання :спортивний інвентар (два обручі , дві скакалки, два баскетбольні м’ячі ,тенісні ракетки , кеглі , картопля ; ємкості з водою ; ложки) технічні засоби ; грамоти ; медалі ; цукерки. 

Хід заходу

Команди виходять у центр спортивної зали ,шикуючись одна навпроти одної .

 

Учитель . Друзі , вітаємо вас на нашому святі! Сьогоднішні змагання допоможуть вам стати сильнішими . Бажаємо командам великих перемог, значних досягнень ! Будьте сильними і мужніми !

Спортивне змагання

Почати пора.

Нумо, дружно , діти ,

Крикнем всі «Фізкульт –ура!»

 

Ведуча. Команди ,привітайте одна одну !(Команди вітають одна одну.)

Ведучий.

Визначати переможців

Буде в нас журі поважне .

Воно буде ,знаємо точно ,

Об’єктивне і уважне .

 

Заходе лікар.

Здрастуйте, діти! Перед початком нашого свята я маю вас всіх оглянути.

Всі дихайте…

Не дихайте…

Все в порядку, спочивайте…

Дружно руки підніміть…

Все прекрасно… Опускайте…

Нахиліться… Розігніться…

Станьте прямо… Усміхніться.

(під загальний сміх міряє температуру)

Так, я оглядом задоволений,

Бо ніхто з дітей не хворий.

Всі веселі і здорові,

До змагань усі готові!

 

Ведуча:  Ну, що ж, раз лікар оглянув дітей і дійшов висновку, що всі здорові

і готові до змагань, ми будемо починати.

 

Конкурс 1 .

Стрибки на скакалці

За сигналом учителя кожен гравець бере скакалку і стрибає до кольорового кегля . Назад повертається бігом зі скакалкою у руці .

 

 

Конкурс 2. «Передача м’яча ».

Команди шикуються в колонах по одному, піднявши руки . За командою вчителя перший гравець передає м’яч іншому . Останній гравець із м’ячем біжить уперед оббігає кеглю , стає попереду і передає знову м’яч . Перемагає та команда, у якій перший гравець  першим займе своє місце.

 

Конкурс 3. «Пінгвіни з м’ячем .»

Команди шикуються у колони за лінією старту. За сигналом перші номери ,затиснувши між колін м’яч, рухаються до свого кольорового кегля, оббігають і повертаються назад.

 

Конкурс 4. «Не загуби м’яча. »

За сигналом учителя кожен гравець повинен швидко пронести м’ячик, що лежить на тенісній ракетці, не загубивши його.

 

Конкурс 5. «Офіціант »

Треба надягнути фартух, зав’язати хустинку, налити воду в стакан, поставити його на рознос дійти до кеглі, вилити волу в ємкість і повернутися назад.

 

 Конкурс 6 . «Стрибки в колі »

В коло стають два учасника від команди і тримаючи коло руками приставними кроками рухаються до фішки, оббігають її і передають коло наступним гравцям.

 

Конкурс 8. «Капітани! Вперед! Мумія»

Гравцям команди треба якомога швидше і гарніше перетворити свого капітана у мумію.

 

Конкурс 9. «Батл»

Змагаються дві команди, хто більш синхронно, злагоджено станцює!

 

Конкурс 10. «М’яч між грудей .»

Учні поєднуються у пари. Утримуючи м’яч грудьми й руки тримають за спиною, їм необхідно оббігти позначку та повернутися до своєї колони.
 

Учитель. Зараз ми з вами пограємо у веселу гру «футбол». Ця гра на уважність, отже слухайте уважно умови гри . Коли я підніму праву руку вгору – всі кричать «футбол»; ліву руку – «штанга »; руки в «замок » - «мимо »; дві руки вверх – «гол».

Ось так весело і просто ми пограли з вами у футбол .

 

Оголошення підсумків конкурсів .

 

Ведучий. Наші змагання завершилися. Вони довели, що всі діти дружать з фізичною культурою. Учасники змагань доклали чимало зусиль для командної перемоги.

Слово для привітання та нагородження учасників надається суддям змагань. Переможці отримують призи. Судді підраховують результати змагань.

Ведучий. Спортивне свято – це свято здоров’я. Ми вважаємо, що кожен, хто сьогодні був учасником або вболівальником, отримав заряд бадьорості й зміцнив своє здоров’я. Результати змагань свідчать про те, що всі діти дружать з фізкультурою та спортом. Тому ми бажаємо всім здоров’я та добра! До нових зустрічей.

docx
Додано
9 січня 2019
Переглядів
511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку