Спортивні професії (Презентація)

Про матеріал
Презентація містить багато даних про професії, пов'язані зі спортом. Може бути корисною з профорієнтації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПОРТИВНІ ПРОФЕСІЇНемає професій поганих та гарних, є погані та гарні працівники

Номер слайду 2

Що таке «професія»?Профе́сія (фах) — відокремлений («окреслений») у рамках суспільного поділу праці комплекс дій та відповідних знань, що вимагає відповідної освіти.

Номер слайду 3

У спорті навчання відбувається у процесів процессе тренувань. Тренер навчає своїх вихованйів та допомагає у вдосконаленні майстерності. Спортивний тренер керує тренуванням. Головне завдання тренера – розкрити здібності спортсмена, навчити його максимально використовувати ресурси свого организму для перемоги. Для цього необхідно грамотно будувати режим тренувань, розподіляти навантаження, підбирати эфективні вправи. Cпорт – это не лише фізична сила й спритність. Спортсмен повинен розуміти особливості своєї фізіології, вміти керувати і своїм тілом, і своїми емоціями. Тренер займається теоретичною та психологічною підготовкою своїх вихованців. Спортивный тренер – фахівець з виховання спортсменів та підготовки їх до змагань. СПОРТИВНИЙ ТРЕНЕРОсобливості професії:

Номер слайду 4

Учитель фізичної культури  Учитель фізкультури вчить правильно виконувати фізичні вправи, допомагає дитині краще піклуватися про своє здоров’я. Специфика професії Відповідальна робота з дітьми, передбачає психологічні навантаження. Потреба та заробітна плата – середні. Обов’язки -Підготовка і проведення уроків, -організація змагань, -контроль безпеки учнів під час уроку. Освіта. Необходна вища профільна освіта.

Номер слайду 5

Спортивний лікар Cпецифіка роботи : Часто лікарю необхідно бути й психологом: на нього роблять тиск і спортсмени, які хочуть пошвидше повернутися на тренування, навіть недолікувавшись, і тренери, котрі хочуть знати про здоров’я спортсмена якомога більше. Спортивним лікарем можна назвати практично будь-якого медика, регулярно працюючого як з окремими спортсменами, так і з цілими командами (у футболі, хокеї, волейболі тощо). Врач команди поєднує багато обов’язків: стежить за харчуванням спортсменів, їх самопочуттям, за роботою під час тренувань і змагань, за використанням медичних препаратів тощо.

Номер слайду 6

Діяльність спортивного психолога є досить багатогранною, проте в цілому можна виділити два основних напрямки в його роботі: освітню (пов'язану з навчанням спортсменів, тренерів психологічним методам, методикам, технікам для підвищення якості виступу або з освітою тренерів в області психологічного знання) та консультативну (спрямовану, перш за все, на надання допомоги спортсменам в боротьбі з особистісними проблемами). Спортивний психолог

Номер слайду 7

Хореограф працює з танцюристами, щоб надати їх рухам завершеність, яка постає перед глядачами у вигляді танцювального твору.     Деякі хореографи використовують свої навички для переробки вже існуючих танців, інші за допомогою техніки на зразок контактної імпровізації створюють зовсім нові роботи.     Хореограф проводить тренування з танцюристами, увечері відвідує і оцінює їх виступ, а в інший час займається адміністративною роботою. Ще хореограф розробляє ідеї, проводить оцінювання і відбір танцюристів, підбирає костюми, музику і т.д. Хореограф

Номер слайду 8

Учитель танців не боїться змагань. Чим вище здобуті ним титули, тим вище він цінується як викладач. Особливості професіїІнше найменування вчителя танців - викладач школи танцівабо викладач танцювальної студії. Одні викладачі вважають за краще працювати з дітьми, інші - з дорослими, треті можуть працювати і з тими, і з іншими. У будь-якому випадку завдання танцювального педагога -навчити своїх учнів рухатися, висловлюючи себе в танці. Однак чим вище рівень викладання, тим ширше сфера діяльності педагога.  Викладач школи танців - це більше, ніж учитель. Це танцюрист. Як правило, він сам виступає на танцювальних підмостках,бере участь в танцювальних конкурсах і чемпіонатах. Він же виступає як хореограф: ставить танцювальні номери для своїх учнів, коли готує їх до виступу на сцені. Учитель танців

Номер слайду 9

Тренер з фітнесу (фітнес-тренер, інструктор з фітнесу) - інструктор, який керує тренуваннями, що стежить за правильністю виконання фізичних вправ. Особливості професіїБез грамотного керівництва заняття фітнесом можуть виявитися безрезультатними або навіть принести шкоду здоров'ю. Особливо це стосується новачків. Фітнес-тренер допомагає відвідувачам спортзалу правильно структурувати свої заняття, вибрати потрібні вправи і інтенсивність навантажень - в залежності від стану здоров'я і від завдань, які людинаперед собою ставить (стати стрункішою, розвинути мускулатуру). Тренер може займатися з групою або індивідуально. Він може спеціалізуватися на заняттях з тренажерами(Інструктор тренажерного залу, інструктор з бодібілдингу) або на таких напрямках, як аеробіка, аква-аеробіка, тай-бо, пілатес, фітнес-йога та ін. Тренер з фітнесу(Фітнес-тренер, інструктор з фітнесу)

Номер слайду 10

Спортивний журналіст. Спортивна тематика завжди привертає до себе увагу любителів спорту. Розвиток спортивного руху в усьому світі, підвищення інтересу людей до здорового способу життя роблять спортивну журналістику одним з перспективних напрямків засобів масової інформації (ЗМІ).

Номер слайду 11

Стрінгер - незалежний (позаштатний) репортер. Від англ. stringer - незалежний журналіст (одне зі значень), тятива, струна. Під стрінгерами в першу чергу мають на увазі постачальників візуальних матеріалів: незалежних фотокореспондентів, телеоператорів. Але це можуть бути і пишуть, радіо- і телерепортер, які беруть інтерв'ю або просто висвітлюють події. І події ці, як правило, екстремальні: війни, теракти, стихійні лиха та ін. Особливості професіїНезалежних журналістів також називають просто позаштатниками. Західний варіант назви - фрілансер (від free-вільний, lance - спис).? Однак є й інша думка: «Стрінгер - це професіонал, який може виконати абсолютно будь-яку роботу і отримує за це пристойні гроші».

Номер слайду 12

Спортивний коментатор. Особливості професіїКоментатором, як правило, стають професійні журналісти, які мають відмінні знання в тому чи іншому виді спорту. Спортивний коментатор-журналіст не можливий без знання історії спорту, грамотної  мови, поставленого голосу. Він повинен бачити спортивну подію цілком, відзначаючи при цьому всі деталі, з яких складається будь-який матч, бій або гра. Він повинен вміти легко спілкуватися, задати правильні питання і професійно оцінити відповідь. З потоку інформації виділити головне і зробити прогноз, на який будуть посилатися вболівальники та інші спортивні аналітики. Спортивний коментатор - у газеті, журналі, на радіо й телебаченні - автор спортивних коментарів.

Номер слайду 13

Особливості професіїМасажист - фахівець по поверхневомумеханічного впливу на тіло, поліпшує самопочуття. Масажист не вправляє суглоби,не чіпає хребет, він працює тільки з поверхнею тіла. Але дотикуи вмілого майстра дають приголомшливий ефект.? Масаж як лікувальний засіб застосовували ще в давнину. Сьогодні масаж можна умовно розділити на лікувальний, спортивний і косметичний.? Лікувальний масаж застосовують в лікарнях, в реабілітаційних центрах, під час курортного лікування. З професійними спортсменами і відвідувачами фітнес - центрів працюють фахівці зі спортивного масажу. Масажист Масаж - це система дозованих механічних впливів на шкіру і м'які тканини для поліпшення самопочуття.

Номер слайду 14

Грінкіпер. Грінкіпер - фахівець зі спортивних газонів. Особливості професіїГрінкіпінг - це напрямок агрономії, присвячений створенню та догляду за спортивними газонами для будь-яких видів спорту на траві. Спортивні газони - це і футбольні поля, і поля для регбі, і тенісні корти ... Але в першу чергу професію грінкіперів пов'язують з гольфом, якому вона і зобов'язана своєю появою. Газон для гольфу - складна система. Вона складається з ділянок, на кожному з яких свої вимоги і до похилу газону, і до висоти трави. Грінкіпер знає, як облаштувати всі елементи поля, і як зберегти їх в ідеальному для гри стані.

Номер слайду 15

Особливості професії Ракетки для гри час від часу виходить з ладу через розрив струни. І їх доводиться перенатягіувати. Фахівці з натягування струн на ракетки з'явилися відносно недавно. Раніше цим займалися самі спортсмени або їх тренери. Сучасний спорт - це сучасні технології. Якщо колись можна було обійтися шилом і дерев'яними розпірками, то тепер застосовуються спеціальні верстати.? Деякі спортсмени (початківці і любителі) з економії обзаводяться власним обладнанням і намагаються обходитися своїми силами. Інші вважають за краще звертатися до фахівців. Причому намагаються користуватися послугами «свого», перевіреного стрингера.      Професійному спортсменові, який постійно бере участь в світових турнірах, без допомоги професіоналів не обійтися.    Від майстерності стрингера залежать правильність натяжки струні довговічність ракетки. Вважається, що в тенісі результатгри на 70 відсотків залежить від струни. Майстер робить своюроботу не тільки якісно, ​​але і швидко. Спортивний стрінгер - майстер з натягування ракеток

Номер слайду 16

Інструктор пояснює новачкам, як влаштований парашут, як вести себе в літаку, забезпечує безпеку, морально підтримує їх у момент стрибка.     Можна тренувати і досвідчених спортсменів - допомагати освоювати нову техніку, приймати заліки з укладання, технічним характеристикам, управління парашутом. Специфіка професії інструктора парашутного спорту : Інструктори не шукають роботу стандартними способами (по вакансіях або через кадрові агентства) - в хід йдуть професійні зв'язки. Незнайомців з боку беруть рідко - це ризикована робота.Інструктор парашутного спорту

Номер слайду 17

Повір у свої сили, у перемогу повір!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маніхіна Злата
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0