Спортсмени України - найкращі в світі

Про матеріал
Шестиразовий чемпіон світу з боротьби Іван Піддубний. Виховання дітей на історії свого народу , наслідування прикладів свідомого ставлення до життя . Здоровий спосіб життя і робота над собою - причина досягнення великих результатів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іван Максимович Піддубний. Простий селянський син з українського села Іван Піддубний у 1905–1909 роках шість разів був чемпіоном світу з боротьби і 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі.Іван Піддубний дістав від предків великий зріст і витривалість, а по лінії матері, яка гарно співала, — тонкий музичний слух і в дитинстві по неділях і святах співав у церковному хорі

Номер слайду 2

Шестиразовий чемпіон світу з боротьби Іван Піддубний. Під час підготовки до першого чемпіонату світу 1905 року в Парижі тренувальний день починав завжди з ранкової зарядки, затим приймав холодний душ, після чого був масаж, сніданок і година теоретичного вивчення правил боротьби та прийомів. Після короткого відпочинку Іван Піддубний тренувався. Потім десять-п’ятнадцять хвилин бігав з 20-кілограмовими гантелями в руках.

Номер слайду 3

Іван Максимович Піддубний — Чемпіон ЧемпіонівІван Піддубний у 17 років він легко кидав на воза мішки з зерном і міг пригнути до землі бика за роги. А коли Іван працював вантажником у Севастополі, за силу, спритність і великий зріст його всі в порту, і капітани, й матроси, і пасажири, називали з повагою Іваном Великим.

Номер слайду 4

«Виходячи на сцену, я молився за Україну. Тому й перемагав»Не оминув Івана Піддубного і жорсткий терор більшовицької влади. У 1937 році його запроторили до в’язниці Ростовського НКВС. Там чемпіона катували електропаяльником і розжареними сталевими жигалами, вимагаючи назвати номери рахунків і адреси закордонних банків, де він міг тримати свої заощадження, нібито отримані під час гастролей. Таких заощаджень у нього насправді не було.

pptx
Додано
19 вересня 2022
Переглядів
183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку