Старобердянське лісництво

Про матеріал
Старобердянське лісництво.Призер ( 3 місце ) конкурсу презентацій комунального закладу " Запорізький обласний центр еколого - натуралістичної учінівської молоді" Запорізької обласної ради
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Старобердянське лісництво. Підготувала учениця 7 класу Анастасія Барньова

Номер слайду 2

Старобердянське лісництво: Лісництво закладене у 1864 року І. Корніусом ,а у 1859 року -створене степове лісництво «Бердянське». У 1879 року лісорозведення продовжив Павло Сивицький, який за колекцію дерев у цьому лісництві одержав бронзову медаль Всесвітньої Паризької виставки. Разом із ним працював Георгій Висоцький— відомий  ґрунтознавець, який вивчив вплив гідрокліматичних і ґрунтових умов на розвиток рослин лісу, а також вплив лісу на природне середовище, на водний баланс ґрунтів.

Номер слайду 3

Місце розташування: Старобердянський заказник — ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Запорізької області, за 18 км на північний схід від міста Мелітополя, між селами Новопилипівка і Вознесенка, на правому березі річки Молочної.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Рельєф: Характер рельєфу - рівнинний, обумовлений екзогенними процесами р. Молочної. Ландшафтну структуру території ускладнюють річково-долинні ландшафти (тераси, узбережні ландшафти), а також незначні зміни рельєфу топографічної поверхні (балочки, западини, пагорби та ерозійні форми).

Номер слайду 6

Особливості клімату:. На досліджуваній території клімат помірно континентальний, з м’якою зимою та сухим спекотним літом. Середньорічна температура липня +23°С. На рік у середньому припадає 225 сонячних днів. Найбільша кількість опадів випадає в жаркі літні місяці. Мінімум опадів приходиться на лютий. Взимку середньорічна температура складає -4,5°С.

Номер слайду 7

Грунти: Зональний ґрунтовий покрив території дослідження представлений темно-каштановими залишковосолонцюватими ґрунтами на лесових породах, перехідними до південних малогумусних чорноземів на лесових породах. Дана територія розміщена у перехідній зоні від східної частини крила Причорноморської западини до західного схилу Приазовської височини Українського кристалічного щита.

Номер слайду 8

Рослинність: Заказник має близько 135 видів листяних і хвойних порід. Провідними породами дерев заказника є — дуб звичайний. У домішці зростають сосна звичайнаа, сосна кримська, акація біла, в'яз граболистий, ясен звичайний, гледичія і берест. Привертає особливу увагу березовий гай,а також 80-90 літні культури ялівця Виргинського. Із кущів переважає жовта акація, скумпія, клен татарський, на галявинах – терен. Є тут багато екзотів: черемшина вірджинська, софора японська, бундук, маклюра жовтогаряча, троянда індійська, бархат амурський, форзиція, айлант, акація плакуча, гледичія без шпичок, а також 14 різновидів верби. Гледичія Сосна звичайнаа. Берест

Номер слайду 9

 Акація біла  Акація жовта. Береза повисла. Скумпія Терен. Ясен звичайний

Номер слайду 10

екзоти: Черемшина вірджинська. Софора японська. Бундук. Маклюра жовтогаряча Бархат амурський Форзиція

Номер слайду 11

Тваринний світ: Щодо тваринного світу, то слід відзначити, що у Старобердянському заказнику мешкають заяць-русак, білка, лисиця, дикий кабан, борсук, куниця, лось, різноманітні види птахів — сова вухата, омелюхи, снігурі, королик жовтоголовий — найменший птах нашої країни.

Номер слайду 12

Використання людиною: Старо-Бердянське лісництв може використатися для туризму, бо має високий рекреаційний потенціал. Старобердянський ліс люди використовують для реалізації потреб в заміському відпочинку, в основному, у святкові й вихідні дні. Тривалість комфортного періоду, який сприятливий для усіх видів відпочинку, спостерігається протягом 45-60 днів..

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Література: Вікіпедія: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B4%D1%8 F%D0%BD%D1%81%D1%8 C%D0%BA%D0%B8%D0%B9Інтернетресурси: https://e-kolosok.org/naukova-robota-rekreatsiyna-diial-nist-u-zakaznyku-staroberdians-kyy/http://dspace.nbuv.gov.ua/bitstream/handle/123456789/54979/54-Sorokina.pdf?sequence=1

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
11 вересня
Переглядів
10
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку