Стаття "Декларація прав дитини - гарантія забезпечення дітям щасливого дитинства"

Про матеріал
Із метою формувати в учнів уявлення про Декларацію прав дитини, з'ясувати обов'язки та права дітей, виробля¬ти та коригувати навички правомірної поведінки, негативне ставлення до правопору¬шень, уміння протистояти негатив¬ним впливам, знайомити дітей із правами, що гарантуються законом, сприяти формуванню правового світогляду, системи теоретичних поглядів на права дитини, формувати активну позицію дітей щодо реалізації себе та своїх прав у житті, правову свідомість, розвивати логічне мислення, інтерес до правових знань, навички самореалізації і самовиховання, виховувати пошану до законів України, вчити користуватися своїми правами класний керівник 7 класу ДВУОР ІМ. С.БУБКИ Едуард Панарін провів для своїх вихованців виховний захід щодо відзначення підписання Деклара¬ції прав дитини.
Перегляд файлу

 

         Декларація прав дитини - гарантія  забезпечення дітям щасливого дитинства

    Діти - дзер­кало будь-якої держави, її майбутнє. Кожна держава любить дітей і піклу­ється про них. І проявом цього була 44 сесія Генеральної асамблеї ООН. У 1959 році було прийнято Деклара­цію прав дитини. А в 1989 році всі прогресивні країни світу, у тому чис­лі й Україна, підписали Конвенцію прав дитини.

Тож, із метою формувати в учнів уявлення про Декларацію прав дитини,  з'ясувати обов'язки та права дітей,  виробля­ти та коригувати  навички правомірної поведінки, негативне ставлення до правопору­шень, уміння протистояти негатив­ним впливам,  знайомити дітей із правами, що гарантуються законом, сприяти формуванню правового світогляду, системи теоретичних поглядів на права дитини, формувати активну позицію дітей щодо реалізації себе та своїх прав у житті, правову свідомість, розвивати логічне мислення, інтерес до правових знань, навички самореалізації і самовиховання, виховувати пошану до законів України, вчити користуватися своїми правами класний керівник 7 класу ДВУОР ІМ. С.БУБКИ Едуард Панарін провів для своїх вихованців виховний захід щодо відзначення підписання Деклара­ції прав дитини.

Класний керівник на виховному заході, під час проведення інтерактивної бесіди наголосив, що Генеральна Асамблея проголошує  мету Декларації прав дитини як забезпечення дітям щасливого дитинства та користування передбаченими нею правами і свободами для їхнього особистого блага та блага суспільства.

Ці права мають визнаватися за усіма дітьми без жодних винятків і без розрізнення чи дискримінації за ознаками раси, кольору шкіри, статі, мови, релігійних, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового стану, народження або іншими обставинами, що стосуються самої дитини чи її сім’ї. 

Учні під час заходу працювали у групах, готували театралізовані вистави, брали участь у правовій мандрівці та у конкурсі творчих робіт «Права в моєму житті».

docx
Додано
1 лютого 2020
Переглядів
411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку