STEAM- проєкт "Вивчаємо народні традиції"

Про матеріал
STEAM-проєкт "Вивчаємо народні традиції". Підсумки досліджень Великодніх традицій. Дослідження обʼєктів природи з використанням доступного обладнання. Експерименти з барвниками, лініями і формами. Створення Великодніх писанок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

STEAM-проєкт “ Вивчаємо народні традиції ” (для здобувачів освіти 5-9 кл.) Підсумки дослідження Великодніх традицій Підготували здобувачі освітнього процесу 5-9 класів Прилуцької гімназії №3 ім. С.Г.Шовкуна Керівник : Марченко Валентина Григорівна

Номер слайду 2

Досліджуй- Дізнавайся- Дій! Очікувані результати: дослідити обʼєкти природи, використовуючи доступне обладнання; дізнатися більше про Великодні традиції; виконати експерименти з барвниками, лініями та формами. створити писанки Вивчаємо наукові закономірності через свій шлях відкриттів

Номер слайду 3

День 1 Постановка проблеми: 1. Яка будова пташиного яйця? 2. Як перевірити яйця на свіжість? 3. Скільки часу потрібно щоб зварити “круте” яйце? 4. Як приготувати природні барвники? 5.Які знаки-символи використовувати для створення ескізу писанки спираючись на народні традиції?

Номер слайду 4

Робота геометричної лабораторії. ” Птахи та їх дивовижні яйця ” Дослідили будову пташиного яйця. Розглянули види пташиних яєць, визначили їх розміри та масу.

Номер слайду 5

День 2 Робота лабораторії ДОСЛІДЖЕНЬ Перевірили яйця на свіжість: а.) розглянули принцип роботи овоскопа; б.) дослідили як поводять себе яйця різного терміну свіжості у розчині солі(2ст.л. солі на 0,5л. води). .

Номер слайду 6

Дослідили фарбування природними барвниками Приготували: Відвар з лушпини цибулі (прокипʼятити 15хв.) Сік червоного столового буряка ( витиснути сік з трьох столових буряків) Відвар із куркуми (12г спеції на 0.5л води, прокипʼятити 15хв.) Настій червонокачанної капусти (нашинковану капусту настояти 10 годин) Фарбували яйця природними барвниками Досліджували результат Настій червонокачанної настоюємо у рідині 10го

Номер слайду 7

Створили патріотичні крашанки для наших захисників

Номер слайду 8

День 3 Робота кондитерської лабораторії Познайомилися із технологією приготування імбирного печива. Приготували Великоднє печиво для наших захисників. Познайомилися із технологією приготування глазурі. Готували глазур. Експериментували із природніми барвниками. Розписували Великодні пряники для наших захисників. а

Номер слайду 9

Розписали Великодні пряники

Номер слайду 10

Великодні пряники для наших Захисників

Номер слайду 11

День 4 Робота мистецької галереї Виконали ескізи Великодніх писанок, використовуючи народні знаки-символи.

Номер слайду 12

Зустріч із художником- іконописцем Крижанівською Альоною Знайомство з Великодніми традиціями рідного краю. Малюнок Великоднього янгола.

Номер слайду 13

Створили писанки за народними традиціями, розписали їх використовуючи знаки-символи.

Номер слайду 14

Підсумки роботи над проєктом: Працюючи над даним проєктом, ми глибше познайомилися із Великодніми традиціями нашого народу. Пройшли шлях від проблеми до пошуку її вирішення, зробили висновки і набралися досвіду ! І саме головне: отримали задоволення від роботи над проєктом! STEM-имо разом!

ppt
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
До підручника
Трудове навчання (для хлопців) 7 клас (Лебедєв Д.В., Гедзик А.М., Юрженко В.В.)
Додано
19 лютого
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку