STEM проект "Голограма"

Про матеріал
Проект "Голограма" яскравий зразок продуктивної інтеграції предметів природничої галузі із предметами математично-інформаційної та технології
Перегляд файлу

Науково-технічний STEM-проект

«Лабораторна голограма»

Автор: викладач біології ЗСШІ І-ІІІ ступенів КЗВО «Хортицька академія» ЗОР, Туманян Т.С., вчитель вищої категорії, методист

Вікова категорія: учні 6-8 класів

Мета: розробка та створення приладу «лабораторна голограма».

Завдання для вчителя: розвивати в учнів пізнавальний інтерес до предметів природничо-математичного циклу; науково-дослідницьку компетентність, здатність критично мислити; створювати належні умови (кабінет, обладнання) для реалізації проекту, забезпечити учасників необхідним обладнанням; разом з учнями розробити програмовий контент для голограми з метою використання на уроках біології; рутина - дотримуватися правил ТБ.

Завдання для учнів: вивчити та проаналізувати джерела інформації щодо створення голограм; ознайомитися та опанувати програму зі створення голограм з  мобільних пристроїв; спільно з учителем розробити програмовий контент з метою використання його на уроках біології; створити прилад «голограма» та апробувати його у біологічній лабораторії.

Обладнання: планшет, телефон-андроїд або ноутбук-трансформер, оргскло або прозора пластмаса (коробки від старих CD дисків), поліуретановий клей, програма Actiongram.

Етапи проекту:

І етап – організаційний. Учнів можна розділити на групи: технологи, біологи, ІТ-шники. Також проект може бути індивідуальним. Інструктаж з ТБ.

І етап – виклик: перед учнями ставиться проблема: відсутність надсучасного демонстраційного обладнання в кабінеті біології. Висувається пропозиція: використовуючи сучасні гаджети створити новітнє демонстраційне обладнання.  Діти продукують власні ідеї.

ІІ етап – занурення: відеопрезентація приладу «Голографічний екран» https://www.youtube.com/watch?v=Rs040JgjJ84  Пропозиція до учнів вивчити можливості  створення лабораторного варіанту голографічного обладнання.

Група технологів – розробити схеми приладдя «лабораторна голограма».

Група ІТ – підібрати програми для створення голограм на андроїді, ноутбуці-трансформері тощо.

C:\Users\сергей\Desktop\гол.pngГрупа біологів – створює фото- та відео- підбірку біологічних об’єктів для голограм.

ІІІ етап (основний) – осмислення:

На цьому етапі групи вже працюють в єдиній команді - конструюють приладу за схемою (рис.1)                                                                                                                                                                                               

C:\Users\сергей\Desktop\гол.png За вказаними параметрами вирізають грані зсіченої піраміди з оргскла, або з пластикових прозорих коробок від CD. Розмір голограми буде залежати від розміру приладу(розміри вказані на рис.1 розраховані на голограму на андроїді). Отримуємо 4 грані, скріплюємо їх у формі піраміди без верхівки. (рис.2)

Для подальшої роботи можна використати готові відео-голограми, або ж створити за допомогою програми Actiongram власні проекції. (спільна робота біологів та ІТ-

шників)                                                                                                    Рис.2

C:\Users\сергей\Desktop\гол.png                                                                                                           

              C:\Users\сергей\Desktop\гол.png

                    Рис.3                                                     Рис.4

docx
Додано
9 серпня 2019
Переглядів
1048
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку