Стратегія подолання освітніх втрат загальної середньої освіти

Про матеріал
В презентації представлено шляхи та інструменти подолання освітніх, виховних, психологічних втрат та розривів загальної середньої освіти з метою подолання прогалин в знаннях здобувачів освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліцей №15 – це “храм розуму, творчої думки та натхнення.” Підготувала САГУН О.П.

Номер слайду 2

З метою подолання прогалин в знаннях учнів, які виникли та поглибились у зв’язку з порушенням освітнього процесу через пандемію COVID-19 і повномасштабне російське вторгнення в Україну, закладом розроблено гнучку програму та стратегію подолання освітніх втрат, як навчальних так і виховних та психологічних, включаючи короткотривалі та довготривалі мейнстрими надолуження, коригування, поєднання.

Номер слайду 3

1.1. Визначити точку відліку та обрати інструментарій вимірювання освітніх втрат. 1.2. Провести моніторингові діагностичні дослідження щодо визначення навчальної успішності учнів «на вході». 1.3. Здійснити коригування навчальних програм та календарно-тематичних планів з урахуванням потреби в подоланні освітніх втрат і освітніх розривів. 1.4. Вибудувати індивідуальні освітні траєкторії для кожного здобувача освіти, які мають навчальні прогалини.

Номер слайду 4

- стандартизоване тестування та адаптивне комп’ютеризоване тестування; - довготривалі загальнодержавні моніторинги якості освіти; - локальні моніторинги успішності окремих категорій учнівства в опануванні окремими предметами, розділами освітніх програм тощо; - централізовані онлайнові платформи для вимірювання навчальних втрат і надолуження навчального матеріалу  

Номер слайду 5

організація індивідуальних та групових консультацій, факультативів компенсуючі та коригуючі уроки навчання під час канікул репетиторство в малих групах створення інтеграційних класів перегляд та адаптація освітніх програм розробляти власні навчальні програми, коригуючи зміст та результати навчання з урахуванням виявлених освітніх втрат

Номер слайду 6

перерозподіл навчального часу між темами використовувати завдання різних рівнів складності для окремих учнів напрацювання якісного освітнього контенту з тих тем, які потребують надолуження організація навчання за екстернатною або сімейною формою впровадження програми самонавчання, яка дає змогу учню поступово просуватися до оволодіння базовими навичками індивідуальні консультації в очному режимі (за присутністю батьків)

Номер слайду 7

на світоглядному, науково-теоретичному й виховному рівнях здолати у молодого покоління відчуження від своїх національно-історичних коренів надати психологічну підтримку учасникам освітнього процесу, яка сприятиме попередженню появи посттравматичного стресового розладу, тривожних розладів та депресій паралельно з навчанням передбачити емоційну підтримку

Номер слайду 8

5.1. Провести моніторингові дослідження навчальної успішності учнів «на виході». 5.2. Визначити найбільш ефективні методи/технології подолання навчальних втрат. 5.3. Здійснювати адаптивне гнучке планування, яке б передбачало перерозподіл навчального часу між темами, або розробляти власні навчальні програми, коригуючи зміст та результати навчання з урахуванням виявлених освітніх втрат, розробити завдання різних рівнів складності для окремих учнів; 5.4. Зробити усе, щоб не залишати дітей на повторний рік!!!

Номер слайду 9

Діагностичний моніторинг навчальної успішності учнів «на вході» Мета та завдання – виявлення освітніх втрат, надолуження, коригування, створення проєкту «Школи повного дня» Результати діагностичного моніторингу «на виході» - створення стратегії ефективних технологій навчально-виховного коригування Зробити усе, щоб не залишати дітей на повторний рік!!! СТРАТЕГІЯ подолання освітніх втрат загальної середньої освіти Шляхи та інструменти навчально-виховного коригування Довготривалі Короткотривалі

Номер слайду 10

Я - концепція Філософ Психолог Методист Майстер Віра в життя Віра в дитину Віра в себе Віра в науку

Номер слайду 11

Я - концепція Людина освічена Людина культурна Людина соціальна Людина – творча індивідуальність На основі: Фізичного та психологічного здоров'я Сформованої системи морально-гуманістичних цінностей Розвинутих здібностей (пізнавальних, комунікативних, естетичних, творчих)

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гайченко Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шапочка Антоніна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
17 вересня 2023
Переглядів
3177
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку