Стрілецька зброя та Поводження з нею

Про матеріал
Для здійснення влучного пострілу суттєву роль відіграє точність й одноманітність прицілювання. Під час прицілювання стрільцю необхідно точно оцінювати взаєморозміщення прорізу прицілу та точки прицілювання (мішені).Якість цієї оцінки залежить від гостроти зору, а також освітлення місця стрільби та його розташування (тир, стрільбище, відкрита місцевість, поле бою).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стрілецька зброя та Поводження з нею. Презентацію виконав учень 10-А класу Тімченко Максим

Номер слайду 2

Стрілецька зброя — ствольна зброя для стрільби кулями та іншими видами патронів; наймасовіша з усіх видів сучасної зброї.

Номер слайду 3

Стрільба — ведення вогню з різних видів зброї. Терміном «стрільба» позначають також наукову дисципліну, яка розробляє теорію стрільби і предмет бойової підготовки.

Номер слайду 4

Стрілецьку зброю можна поділити за такими основними ознаками: За призначенням. За бойовими можливостями. За ступенем автоматизації

Номер слайду 5

За призначеннямвійськова - суто для військового використання;поліцейська - для сил правопорядку;мисливська - для мисливської промисловості;цивільна - для самооборони;навчальна - для вивчення будови, способів застосування, але з якої не можна стріляти насправді;навчально-тренувальна - для придбання початкових навичок стрільби.

Номер слайду 6

За бойовими можливостямипістолет - короткоствольна стрілецька зброя для стрільби на короткі відстані, якою керує одна рука;револьвер - короткоствольна стрілецька зброя для стрільби на короткі відстані, якою керує одна рука;автомат- ствольна автоматична стрілецька зброя для стрільби кулями, якою керують обидві руки з упором прикладу в плече;рушниця - довгоствольна стрілецька зброя, в конструкції якої передбачена стрільба з використанням двох рук та упором у плече;кулемет - довгоствольна автоматична стрілецька зброя для безпосередньої стрільби кулями з опори.

Номер слайду 7

За ступенем автоматизаціїнеавтоматична - перезарядження здійснюється вручну;автоматична - зброя з повною автоматизацією перезарядження і здійснення пострілу;самозарядна - автоматична зброя для поодинокої стрільби. Перезарядження, як правило, відбувається за рахунок енергії порохових газів заряду. Стрілець здійснює тільки спуск.

Номер слайду 8

Правило поводження зі зброєю

Номер слайду 9

Ставтеся до будь-якої зброї як до зарядженого. Тримайте ствол зброї спрямованим в безпечному напрямку. Це найважливіше правило, за виконанням якого потрібно ретельно стежити незалежно від того, де ви знаходитеся і що робите.

Номер слайду 10

Безпечне - це напрямок, при якому випадковий постріл не призведе до поранення вас або оточуючих. Будьте особливо обережні, заряджаючи або розряджаючи зброю. Виробіть звичку стежити за тим, куди направлено зброю, якщо буде в ваших руках або чужих,не спрямовуйте зброю на людей!

Номер слайду 11

ВИСНОВОКДля здійснення влучного пострілу суттєву роль відіграє точність й одноманітність прицілювання. Під час прицілювання стрільцю необхідно точно оцінювати взаєморозміщення прорізу прицілу та точки прицілювання (мішені). Якість цієї оцінки залежить від гостроти зору, а також освітлення місця стрільби та його розташування (тир, стрільбище, відкрита місцевість, поле бою).

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
2378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку