Створення колажів за допомогою програми Canva

Про матеріал
Створення колажів за допомогою програми Canva. Цікавинка та новинка для дітей у тому що колаж ми розробляємо для соціальної мережі Instagram про рідну УКРАЇНУ!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення колажів

Номер слайду 2

Що таке колаж?Колаж – це прийом в образотворчому мистецтві, коли ціле створюється з фрагментарного. Фрагментами можуть бути фотографії, глянцеві журнали, різнокольоровий папір різних фактур, тканина та  фольга.    Термін «колаж» в сучасній інтерпретації використовується також для позначення прийомів створення цілого зображення із декількох окремих фрагментів інших зображень, як правило за допомогою комп’ютерних програм, таких як Adobe Photoshop та інших графічних редакторів. В основі створення цифрового колажу – робота з шарами. В процесі створення колажу можуть застосовуватися різні типи накладання, змішування і прозорості.

Номер слайду 3

Мало просто зліпити декілька об'єктів разом. Потрібно зробити так, щоб вони немов "жили в одному світі", були об'єднані однією атмосферою, підпорядковувалися єдиної композиції і змістом.    Що ж стосується технічної сторони , то потрібно не забувати , що об'єкти повинні мати певну перспективу , різний розмір в залежності від того видалений об'єкт , або , навпаки , знаходиться близько до глядача , кожен об'єкт повинен мати тінь , яка може переломлюватися і спотворюватися , падаючи на інші об'єкти колажу , крім того, всі об'єкти мають певний колір , який залишає рефлекси на елементах , які знаходяться поруч і так далі ... Тільки при дотриманні всіх цих художніх і технічних правил побудови колажу можна домогтися цілісної і гармонійної картинки , яка буде радувати око , піднімати настрій і виділяти її з сірої маси.

Номер слайду 4

Історія колажа. Самостійним видом мистецтва колаж був визнаним лише в 20 ст., коли художники (кубісти, футуристи), стали використовувати в своїх працях шматки газет, шпалер, фотографій клея їх на полотно. Прийнято вважати дату виникнення колажа 1912 рік, коли художник Жорж Брак використав у своїй картині вирізку з газети . Пабло Пикассо відразу ж похвалив таку новизну та інтерпретував її по своєму . Колаж дає можливість поєднувати різні по фактурі і кольору зображення, предмети: кольорові та чорно-білі, фотографії та картинки, тексти та різний шрифт .

Номер слайду 5

Види колажа: Декупаж (фр. decouper - вирізати) - техніка декорування різних предметів, заснована на приєднанні малюнка, картини або орнаменту (звичайного вирізаного) до предмета, і, далі, покритті отриманої композиції лаком заради ефектності, збереження і довговічності.

Номер слайду 6

Асамбляж - техніка візуального мистецтва, споріднена колажу.

Номер слайду 7

Аплікація - вирізання і наклеювання (нашивання) фігурок, візерунків або цілих картин зі шматочків паперу, тканини, шкіри, рослинних та інших матеріалів на матеріал-основу (фон). Як правило, матеріалом-основою служать картон, щільний папір, дерево. Аплікація пов'язана з пізнавальною діяльністю і величезний вплив справляє на розвиток розумових і творчих здібностей дітей.

Номер слайду 8

Акумуляція -  поєднання абсолютно однакових предметів з метою створення незвичайного етичного ефекту.

Номер слайду 9

Кіноколаж – поєднання в одному кінофільмі фрагментів ігрового , документального та мультиплікаційного кіно.

Номер слайду 10

Колаж сьогодні: Можна сказати, що колаж пройшов дорогу від самостійної саморобки до індустрії кіно(кіноколаж), театра(декорації), реклами( постери, вивіски, відеоролики)і залишається на сьогоднішній день однією з популярних технік.

Номер слайду 11

Практична робота

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Можна завантажити свої фото та інші матеріали. Різні елементи для виготовлення колажу. Написання тексту

pptx
Додано
7 квітня 2022
Переглядів
1383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку