Створення та оцінювання презентації. Практична робота

Про матеріал
Цілі:  навчальна: удосконалити практичні навички розробки презентацій, використання на слайдах об'єктів різного типу;  розвивальна: розвивати дослідницькі навички, інформаційну культуру учнів;  виховна: виховувати уважність та відповідальність, бажання мати глибокі та якісні знання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцькяк здійснюють навігацію на сайті;що таке гіперпосилання

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 5

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 6

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Комп'ютерні презентаціїКомп'ютерні презентації Гіперпосилання використовують для зв’язку одного слайда з іншими, з веб-сторінкою або певним файлом. Гіперпосилання може бути прив’язане до будь-якого об’єкта, що є на слайді, і стає активним тільки після запуску презентації.Гіперпосилання. У результаті наведення вказівника миші на нього він набуває вигляду долоні з витягнутим пальцем. У разі натискання лівої клавіші миші на об’єкті з гіперпосиланням здійснюється перехід за вказаною адресою.

Номер слайду 7

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Комп'ютерні презентаціїКомп'ютерні презентації Гіперпосилання використовують для зв’язку одного слайда з іншими, з веб-сторінкою або певним файлом. Крок 2. Вибрати об’єкт гіперпосилання та встановити його параметри (розміщення, підказка). З метою створення гіперпосилання необхідно виконати дії: Крок 1. Команда Вставка → Гіперпосилання..., або відповідна кнопка на панелі інструментів. Гіперпосилання

Номер слайду 8

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Комп'ютерні презентаціїКомп'ютерні презентації Налаштування дії з об’єктами слайдів. Для закріплення за об’єктом однієї із цих дій необхідно: Виділити об’єкт, за яким буде закріплено певну дію. Вибрати інструмент на вкладці Вставлення. Вибрати у вікні Настроювання дії на вкладці Після клацання мишею дію, що буде виконуватися під час демонстрації презентації після вибору об’єкта. Вибрати за потреби вкладку При наведенні вказівника миші та вибрати дію, що буде виконуватися під час наведення вказівника на об’єкт Натиснути кнопку ОK.

Номер слайду 9

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Комп'ютерні презентаціїКомп'ютерні презентації Навігація спеціальними кнопками. Кнопки дій дозволяють здійснювати керування презентацією, приєднувати файли та виконувати інші дії. Для створення кнопок дій необхідно виконати команди: Вставка → Фігури → вибрати необхідну кнопку. Якщо ми виберемо порожню кнопку, то необхідно настроїти її дію. Вікно Настройка дії з’являється автоматично.

Номер слайду 10

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Домашнє завдання. Вивчити §13 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик Заповнити словничок Гіперпосилання, інструмент Дія, кнопки дій

Номер слайду 11

Розгадай. Ана. ГРам. УЧашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 12

АЦНВІАЯІГЧашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Розгадай анаграму. НАВІГАЦІЯ

Номер слайду 13

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 1. Симфонічний оркестр. Завдання. Налаштуй гіперпосилання на зображення інструментів у симфонічному оркестрі так, щоб при клацанні мишею на зображенні інструмента в переліку, розміщеному на другому слайді, можна було перейти до слайда групи інструментів, до якої належить обраний.

Номер слайду 14

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 2. Фразеологізми. Завдання. Додай до слайдів презентації Фразеологізми кнопки переходу так, щоб можна було повертатись на попередній слайд, титульний слайд презентації, слайд зі змістом та завершувати роботу з презентацією.

Номер слайду 15

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 3. Електронна книга. Завдання. Додай у презентації до книги Володимира Рутківського «Джури козака Швайки» («На козацьких островах») дії над об’єктами.

Номер слайду 16

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

pptx
Додано
31 березня 2022
Переглядів
336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку