"Створенню візитної картки у програмі Corel Draw"

Про матеріал
В презентації містяться матеріали, які можуть бути корисними вчителям/викладачам при проведенні відкритих уроків /занять на тему "Створення візитних карток у програмі Corel Draw". Презентація містить інтерактивні вправи, кросворд та роздаткові матеріали, а також рекомендації по структурі та наповненні інформацією уроку/пари та різного роду додаткові матеріалами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Візитна картка – це своєрідне «ділове обличчя» свого власника»Програма векторної графіки Corel Draw. Розробка макету візитної картки.

Номер слайду 2

Лабораторна робота №15. Програма векторної графіки Corel Draw. Розробка макету візитної картки. Навчальна мета: Узагальнення, систематизація та закріплення практичних вмінь і навиків застосування програми векторної графіки Corel Draw для створення комп’ютерної публікації на прикладі візитної картки. Виховна мета: прививати у студентів зацікавленість до комп’ютерних технологій з метою ефективного використання їх у обраній спеціальності, в майбутній професійній діяльності. Розвивати кругозір студентів, логічне мислення, пам’ять, увагу, комп’ютерну грамотність та культуру мови, практичні навички роботи з ПК. Виховувати свідоме ставлення до комп’ютерних технологій, розвивати творчу уяву та інтуїцію, відповідальність за результати своєї роботи та якість її виконання. Методи проведення: метод доцільного ситуаційного завдання; репродуктивний; дослідницький; пошуковий, випереджувально-навчальний, виконання завдань за інструкцією. Матеріально-технічне забезпечення та дидактичні засоби ТНЗ: ПК, інструкційні карти, мультимедійний проектор, комп’ютерні презентації, відео супровід, електронний посібник, роздатковий матеріал.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кросворд (з метою виявлення залишкових знань) Із домашнього завдання. Доповідь-презентація на тему: «Візитки та їх види». Доповідь-презентація на тему: «Оригінальні візитки та особливості їх вручення». Доповідь-презентація на тему: «Візитки: їх види, розміри та друк». Доповідь-презентація на тему: «Програми для створення візитних карток» Відео супровід виконання лабораторної роботи по створенню візитної картки.  Лабораторна робота 15. Завдання до виконання. Домашнє завдання. Структура лабораторного заняття

Номер слайду 5

1.            4.  2.         3.                  5.        6.      7.       В Л А С Т И В О С Т ІВ У З О ЛС Т О Р І Н К А Б Е З ‘Є Ш А Б Л О НК О Н Т У РТ Е К С ТНайменшою складовою векторного зображення є….?Робоча ділянка вікна програми Corel Draw, з якої можна здійснювати друк створених ілюстрацій називається….?Як називається крива, яка лежить в основі векторного принципу створення зображень?Як називається панель вікна програми Corel Draw, що розкриває розширені можливості кожного інструменту відповідно?Цей елемент входить в структуру векторного зображення. Він буває відкритим і закритим. Як називається інструмент програми, без якого неможливо вписати текстову інформацію у різні види публікацій. Приклад, зразок, наприклад, візитної картки чи іншої публікації, документу називають…. Кросворд

Номер слайду 6

Сайти на яких можна створити візитку з нуля чи використати готовий шаблон

Номер слайду 7

Візитки та їх види

Номер слайду 8

Візиті́вка, візи́тка, візи́тна картка — картка з прізвищем, ім'ям та по батькові, іноді з адресою її власника для вручення під час знайомства або візиту. Традиційний носій контактної інформації про людину чи компанію.

Номер слайду 9

В основному візитні картки поділяють на три умовні види: Особисті візитки - використовують при неформальному спілкуванні (візитка містить ім'я і прізвище власника, іноді телефонний номер, посада та адреса в ній не обов'язкові, стиль виконання візиток — відповідно до особистих уподобань і потреб власника).

Номер слайду 10

Ділові візитки - використовуються в бізнесі, на офіційних зустрічах та переговорах, для надання контактної інформації своїм майбутнім клієнтам. На них обов'язково вказуються ім'я, прізвище, посада, а також назва компанії та вид її діяльності. В оформленні таких візиток використовується фірмовий стиль компанії, логотип тощо. Такі візитки зазвичай мають строгий дизайн. У державних службовців та депутатів на візитній картці може знаходитися зображення державних відзнак, таких як прапор і герб країни. Ділова візитна картка без адреси також не відповідає нормам етикету. Винятком є ​​дипломати і вищі державні посадові особи.

Номер слайду 11

Корпоративні візитки, як правило, не містять імен і прізвищ. На ній вказується повна інформація про компанію: сфера діяльності, перелік послуг, контактні телефони, карта проїзду, адреса сайту, e-mail. Розробляється згідно з фірмовим стилем. Зазвичай має рекламний характер, в основному використовується на виставках.

Номер слайду 12

Оригінальні візитки та особливості їх вручення

Номер слайду 13

Грамотний підприємець, намагаючись зацікавити клієнтів, продумує до дрібниць всі деталі свого бізнесу. Однією з важливих складових успіху є візитна картка. У даній презентацї буде наведено декілька прикладів яскравих, цікавих, креативних, а головне - візитних карток, що запам’ятаються кожному. Меблевий магазин. Пекарня. Сирний бутік. Фото послуги. Заняття по пілатес. Перукарня. Сервіс з ремонту велосипедів. Кав'ярня. Послуги персонального тренера

Номер слайду 14

Вантажні перевезення Йога-центр. Послуги з настроювання фортепіано. Гриль-бар. Архітекторське бюро. Програміст. Адвокат зі шлюборозлучних процесів. Послуги стиліста. Графічний дизайнер

Номер слайду 15

Під час вручення візитки не потрібно нав'язувати свої контакти. Тільки в разі, якщо виникла потреба в продовженні співпраці у обох сторін переговорного процесу. Однак, слід зазначити, що так відбувається далеко не завжди. У разі, якщо Вам вручили візитку, обов'язково вручіть у відповідь свою візитну картку. Якщо у Вас немає бажання продовжувати контакт, необхідно скористатися не звичайною робочою візиткою, а представницькою. Представницька картка не містить адресних даних, телефонів і інших контактів для продовження спілкування. Правила вручення візиток

Номер слайду 16

VI. При врученні візитки її слід повернути для читання: це свідчить про чемність і увагу до одержувача. Якщо у Вас є азіатські партнери (наприклад Японія, Сінгапур, Тайвань) візитку слід подавати двома руками з поклоном. Чим важливіше персона, тим більше уклін. Представникам Близького Сходу візитку (як і подарунки, їжу) вручають тільки правою рукою (згідно місцевих традицій ліва рука вважається брудною). V. Не слід вручати візитки під час застіль (винятком є ​​ділова зустріч в ресторані). Правила вручення візитокІІІ. Обмін візитками - це церемонія, в якій кожному відведена певна роль, яка не змінюється в залежності від її виконавців. Обмін візитними картками згідно етикетних старшинству: по рангах, починаючи з високопоставлених чинів. У разі рівного розподілу чинів або посад береться до уваги вік, потім враховують жіночі привілеї.

Номер слайду 17

Візитки: види, розміри та друк

Номер слайду 18

Ширина. Висота. Де використовується85 мм55 мм. Німеччина, Італія, Франція, Іспанія, Швейцарія, Нідерланди88,9 мм50,8 мм. Велика Британія, Канада, США (3½ × 2 дм)90 мм55 мм. Австралія, Данія, Норвегія, Швеція90 мм54 мм. Гон-Конг90 мм50 мм. Аргентина, Росія, Румунія, Угорщина, Україна, Польща, Фінляндія91 мм55 мм. Японія

Номер слайду 19

Формати файлу, які приймають друкарні: .pdf, (Adobe Acrobat Reader DC, PDF Reader).cdr (до 14 версії Corel Draw) .ai, .eps. (Adobe Illustrator)Найчастіше розробляють дизайн візиток у таких графічних редакторах як: Corel Draw, Adobe Illustrator Adobe Photoshop.

Номер слайду 20

Візитки виготовляються зазвичай з стандартними розмірами. Це або 90 х 50 мм (у нас), або євро формат 85 х 55 мм. Це коли йдеться про країни Євросоюзу. У США чи Японії розміри візиток практично аналогічні нашим. Відрізняються на декілька міліметрів. Також, деякі країни мають свої особливості виготовлення візиток. Так, в Англії вони можуть бути подовгуватої форми, а в Італії у вигляді маленьких книжечок. У деяких випадках виготовляють візитки із округленими краями (методом висікання). Але розмір сторін все одно залишається стандартним.

Номер слайду 21

Традиційно виділяють такі способи виготовлення візиток:1. Цифровий друк- процес, в якому комп'ютерні електронні файли роздруковуються за допомогою пристроїв з прямим методом нанесення тонера або фарби. На відміну від офсетного, цифровий друк виконується без застосування формних процесів. 2. Офсетний друк- Технологія друку, за якої фарба з друкарської форми переноситься на сприймаючу поверхню У світовій практиці прийнято виготовляти візитки способом офсетного друку. Переваги офсету при виготовленні візиток полягає насамперед в якості продукції, чіткості зображення і тексту, чіткій пропечатці дрібного шрифту, здатності використовувати різні кольори і відтінки, в тому числі і градієнт .

Номер слайду 22

3 . Шовкографія -  друк через форму, яка виконана на спеціальній сітці. Відбиток створюється в результаті продавлювання фарби крізь друкувальні елементи форми на задруковуваний матеріал у процесі руху ракеля по формі. 4. Трафаретний друк принципово відрізняється від основних способів друку: високого, плоского, глибокого.5. Гаряче тиснення . Більшість керівників вибирають спосіб виготовлення візиток - гаряче тиснення, яке існує вже не один десяток років. Візитки виробляються з використанням гарячого преса, слід також враховувати, що даний вид друку, передбачає виготовлення кліше, що веде до додаткових витрат і тимчасовим витратам. Дані візитки досить незвичайні, прикрашені золотими літерами зі спеціальним орнаментом.

Номер слайду 23

Візитка з глянцевою ламінацією3 D-візитка

Номер слайду 24

Прозора візитка. Візитка з тисненням фольгою

Номер слайду 25

Тиснення на візитці конгревом. Утилітарні візитки

Номер слайду 26

Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, я набуваю розуму, знань і навичок. Конфуцій. Завдання лабораторної роботи №15. Створити власну візитну картку.

Номер слайду 27

Завдання лабораторної роботи №15. Створити власну візитну картку. Зверніть увагу!!!По завершенню лабораторної роботи створену готову візитку зберегти в мережній папці як зображення під розширенням .jpeg або під назвою власного прізвища. Мережна папка: Комп’ютер А55-VK→Папка К-31→Комп’ютерна графіка→Папка ВІЗИТКА _

Номер слайду 28

Відео супровід виконання лабораторної роботи по створенню візитної картки. Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, я набуваю розуму, знань і навичок. (Конфуцій)

Номер слайду 29

!!!Результати тестування будуть враховані при виставленні оцінок за лабораторну роботу №15. Комп’ютер А55-VK→Папка К-31→Папка Комп’ютерна графіка→ К-31→ Тест_до Лабораторна робота №15

Номер слайду 30

Домашнє завдання. Підготуватись до виконання лабораторної роботи №16 на тему: «Створення рекламної афіші в програмі Corel Draw», а саме: Вибрати тему: підібрати відповідну тематику афіші, яку будете створювати;Підготувати емблему та текстове наповнення (власну емблему із попередніх лабораторних робіт та текстову інформацію для наповнення афіші)

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
3 жовтня 2023
Переглядів
414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку