Сучасні конструкційні матеріали та декоративні елементи для ландшафтного дизайну

Про матеріал
Розроблення ландшафтного проекту починається із виконання креслення, а якщо земельна ділянка досить велика, то може знадобитися топографічна зйомка. Крім того, дизайнер із ландшафту займається інженерно - будівельними роботами (поливальна й дренажна системи, доріжки, огородження, альтанки).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні конструкційні матеріали та декоративні елементи для ландшафтного дизайну

Номер слайду 2

Ландшафтний дизайн – це розробка та впровадження заходів щодо перетворення та оформлення земельної ділянки. Це і зведення альпійських гірок, і оформлення газонів, клумб, це скульптури, альтанки та багато іншого. Кожній людині хочеться мати місце, де їй буде затишно й комфортно, де вона може відпочити від трудового дня.

Номер слайду 3

Ландшафтне мистецтво — об'ємно-просторова організація території, об'єднання природних, будівельних і архітектурних компонентів у цілісну композицію, що несе певний художній образ. Подібно архітектурі і містобудуванню ландшафтне мистецтво відноситься до просторових видів мистецтва.

Номер слайду 4

Елементи ландшафтного дизайну різноманітні. Основні його групи, цебудівлі, формують центр ландшафтного проекту1газони і доріжки2зелені насадження33великі декоративні елементи (ставок, фонтан паркова скульптура)44дрібні художні деталі (садові фігурки, світильники, меблі, настінні прикраси)5

Номер слайду 5

Елементи ландшафтного оформлення

Номер слайду 6

Сад. Сад може бути утилітарною (корисною) або декоративним (просто радує око). Вибір рослин визначається функціональним призначенням саду і його стилістикою

Номер слайду 7

Сенсорний сад. Він заспокоює і допомагає зосередитись, нормалізує тиск та допомагає людям із плоскостопістю, до того ж виглядає стильно й сучасно. Для наповнення знадобиться галька, пісок, сіно, кора дерев, пробки від винних пляшок і багато іншого, по чому зручно ходити і на що приємно дивитися.

Номер слайду 8

Кишенькові сади

Номер слайду 9

Впустіть сад у будинок. Використання вуличних меблів говорить про те, що ви випустили інтер'єр будинку назовні.  Цього року актуальний і зворотний хід - запросіть рослини у будинок, на терасу або в патіо.

Номер слайду 10

Озеленення дахів і балконів (вертикальне)Зелень в цьому році особливо модна, так чому б їй не бути на дахах і балконах! Витончені композиції з кучерявих рослин, стрижених дерев і чагарників дозволять не тільки поліпшити зовнішній вигляд вашої ділянки, але і розділити територію на зони або приховати її недоліки. Вертикальне озеленення також цінується за можливість створення тіньових областей.

Номер слайду 11

Форми вертикального озеленення: жива огорожа садові сітки, екрани і обшивки вертикальні клумби декорування стін будівель контейнерні посадки

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Доріжки і стежини. При плануванні доріжки ви повинні врахувати профіль землі, тобто місце розташування доріжки повинно виходити з практичних міркувань. Наприклад, по землі, нахиляється до будинку або іншої будівлі, дощова вода швидше буде текти до стін будинку, ніж усмоктуватися в землю, як було б нормально. Матеріали для доріжок можуть бути різними: від дерев'яна дерев'яних дощок до натурального каменю.

Номер слайду 14

Що б оживити кам'яну доріжку, можна в мощенні зробити вікна з травою, приклад на фото 1, або вмотировать освітлення у вигляді бруківки (фото 2).

Номер слайду 15

Садову доріжку, що веде до ставка, можна декорувати спеціальними фігурками: равликами, жабами, черепахами, крокодилами і. т. д. Фігурки можуть бути виконані з арт-бетону або з полімерного матеріалу - полирезин. Обидва матеріали добре переносить атмосферні впливи.

Номер слайду 16

Складно вже уявити сучасний ландшафтний дизайн без використання каміння, будь це гранітний бут, мармурова крихта або річкові окатиші. Найвищий попит спостерігається на екзотичні види і на каміння великих розмірів. Цей ринок, як і будь-який інший, перебуває в безперервній гонитві за екзотикою у всіх її проявах. Однієї з основних складових сучасного ландшафтного дизайну є  освітлення території в темний час доби. Яких тільки способів освітлення не вигадано на сьогоднішній день! Каміння, що світиться в темряві, це те, чого так довго чекав цей перспективний, але застигший від одноманітності ринок!

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Водойми і фонтани. Використання води - основа для безлічі варіантів рішень для садового дизайну. Всі вони поєднують в собі красу, витонченість, вишуканість, простоту і практичність. Останнім часом водні споруди стають усе більш мініатюрними, їх використовують в якості фрагментів в оформленні садів

Номер слайду 20

Але те, що водні споруди втратили, відставши у розмірі, вони виграють за рахунок нових технологій. Та й з практичної точки зору малі розміри водойм гарні, тому що скорочуються проблеми, пов'язані з утриманням, доглядом і безпекою. А найголовніше - завжди є можливість для маневрів у плані розміщення на ділянці

Номер слайду 21

Альпійські гірки. Для створення цього садового прикраси використовуйте рослини і природні камені для високогір'я. Покладаючись на власний смак, спробуйте відтворити на своїй ділянці майстерне подобу альпійських гір.

Номер слайду 22

Альпійські гірки облаштовують на сонячних, захищених від вітру майданчиках. Краще влаштовувати їх поблизу від водоймищ: у таких зонах вони виглядають найбільш вигідно.

Номер слайду 23

Квітники. Геометричні ділянки з насадженнями квітково-декоративних рослин стануть вагомими колірними акцентами вашого саду. Різноманіття форм сприяє вибрати квітник, виключно відповідає вашим бажанням і можливостям.

Номер слайду 24

Види квітників:клумбарабатка (квітник у формі довгої стрічки)бордюрмиксбордер (змішані посадки, розташовані у формі природних груп)

Номер слайду 25

Садові альтанки. Альтанка - корисний і декоративний елемент ландшафтного дизайну, який повинен захищати від сонця і негоди. Створюючи атмосферу для релаксації, розташуйте навколо неї рослини, що насичують повітря приємним ароматом.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Мангал. Важко уявити собі відпочинок на природі без шашликів, тому облаштування мангалу на дачній ділянці вже встигло стати хорошою традицією. Найбільш поширений варіант стаціонарного мангалу – мангал з цегли, каменю

Номер слайду 28

Рокарій Рокарій це ділянка землі, більшу частину якого займають великі камені. Камені можуть бути викладені або хаотично, або паралельно один одному. Місцем розташування рокарію може стати природна або штучно зроблений насип. З південного краю рокарію необхідно посадити світлолюбні рослини, а з північного краю – тіньолюбні.

Номер слайду 29

Садові скульптури. Ці елементи ландшафтного дизайну традиційно використовують для того, щоб підкреслити загальну стилістику саду або двору, розставити потрібні акценти, а також сфокусувати увагу на самих привабливі куточках ділянки. 

Номер слайду 30

Виготовити декоративні скульптури сьогодні можна з усіх мислимих матеріалів. Найбільш поширені матеріали - камінь, мідь, гіпс і дерево. Кам'яні вазони, кулі, плити з малюнком, чаші і колони зазвичай стають окрасою класичного ландшафтного дизайну.

Номер слайду 31

Фігурки з міді - вибір практичних і креативних людей. Завдяки своїм унікальним фізичним якостям, даний матеріал легко піддається обробці, дозволяючи пропрацювати на виробі найрізноманітніші візерунки з найдрібнішими деталями. До переваг мідних скульптур можна віднести довговічність, оскільки мідь не іржавіє і не окислюється, на відміну від звичайних сталевих виробів.

Номер слайду 32

Гіпс - доступний і дуже податливий для обробки матеріал. Немає нічого дивного в тому, що багато господарів заміських будинків вибирають саме цей матеріал для власноручного виготовлення садових фігурок. Крім того, гіпсові вироби виглядають багато і гармонійно на будь-якій ділянці. Незважаючи на це, скульптури з гіпсу досить крихкі. Тому їх рекомендується розміщувати в тих куточках, де не грають діти або домашні тварини.

Номер слайду 33

Деревина здатна приймати будь-яку форму і чудово переносить подальшу обробку (фарбування, нанесення морилки). Одна з переваг дерев'яних скульптур - то, що вони чудово вписуються в пейзаж, додаючи в ретельно продуманий ландшафтний дизайн природності. Для того щоб дерево не розсихається і не гнило, його поверхню необхідно обробляти антисептиками і захисними лаками з періодичністю раз в 1-2 року.

Номер слайду 34

рослини

Номер слайду 35

Розкішні скульптури літнього саду виготовляють з полистоуну, акрилового каменю. Полімерна продукція має демократичною вартістю і може прикрасити ділянку з будь-яким стилістичним виконанням.

Номер слайду 36

Садові гілки

Номер слайду 37

Дзеркальна скульптура для внутрішнього двору приватного будинку

Номер слайду 38

Національний ботанічний сад Кірстенбош

Номер слайду 39

Водний рай в Хорватії

Номер слайду 40

Лавандові поля

Номер слайду 41

“Англійська Венеція” на даху лондонського універмага

Номер слайду 42

Оригінальна ландшафтна світлоінсталяція

Номер слайду 43

Ландшафтні технології майбутнього

pptx
Додано
27 квітня 2023
Переглядів
1630
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку