Конспект до уроку "ОСНОВИ ПРОЕКТУВАННЯ ВЛАСНОГО ПРОФЕСІЙНОГО МАЙБУТНЬОГО"

Про матеріал
ЩО НАМ МОЖЕ ЗАВАЖАТИ РЕАЛІЗОВУВАТИ ВЛАСНІ ЦІЛІ • визначити, що нам може заважати реалізовувати власні цілі; • розвивати навички самоаналізу та самонавчання
Перегляд файлу

Предмет:  Технології  урок 21

Тема: ОСНОВИ ПРОЕКТУВАННЯ ВЛАСНОГО ПРОФЕСІЙНОГО

МАЙБУТНЬОГО

image 

 

ЩО НАМ МОЖЕ ЗАВАЖАТИ РЕАЛІЗОВУВАТИ ВЛАСНІ ЦІЛІ Мета:    

визначити, що нам може заважати реалізовувати власні цілі; розвивати навички самоаналізу та самонавчання.

Завдання:

Прочитайте та обговоріть наступний текст, виконайте запропоновані вправи і розіграйте різні ситуації, в яких лінь приймає різні форми.

 

          Існує кілька факторів, які можуть заважати реалізації цілей. Але головним, на нашу думку, фактором є звичайна лінь.

          Давайте розглянемо, які форми вона може приймати.

 

ФОРМИ ЛІНОЩІВ:

1   ФОРМА – найбезпосередніша і найщиріша, висловлюється фразами: «Я не хочу! Не буду!». Насамперед проявляється в дітей.

 

2   ФОРМА – виявляється в дорослих. Вони заявляють: «Я не можу у зв’язку з, вік не той, далеко живу» тощо.

 

3   ФОРМА – активна, коли ми говоримо: «Я дуже, дуже зайнятий, у мене немає часу», Іншими словами це звучить так: «У мене абсолютно відсутній час на життя. Прости ніколи».

 

4   ФОРМА – агресивна – це лінь у всій своїй вроді, виявляється буквально так:

«Не вірю, може бути, так не буває, усе це дурниці…!»

 

image 

 

ЩО НАМ МОЖЕ ЗАВАЖАТИ РЕАЛІЗОВУВАТИ ВЛАСНІ ЦІЛІ

 

   Якщо ми піддаємося своїм лінощам, то день за днем відкладаємо реалізацію намічених планів: «Сьогодні я втомився, не буду робити зарядку. А от завтра…» І так щодня. Місяць. Рік. Працювати над собою може допомогти тільки воля. Саме воля буде Вашим помічником у житті. Кожна людина, якщо вона хоче бути успішною в  житті, має примусити себе працювати над реалізацією своїх цілей, бути вольовою та відповідальною.

 

   Лінощі – це спосіб пасивного життя, який примушує людину змиритися з існуючим становищем. Тоді людина починає пристосовуватися навіть до того, до чого вона і не повинна звикати. Боротьба із лінню – це боротьба за гідний спосіб життя, це активність, це прагнення змінити власне життя і себе самого на  краще, досягти успіхів, забезпечити себе тим, чого ти вартий!!!

 

   Той, хто хоче оголосити війну власним лінощам,  має запам’ятати: не чекайте якихось особливих умов. Будьте активно діючими при будь-яких обставинах, незалежно від  умов, які Вас оточують. Використовуйте для цього будь-яку можливість і час,замисліться над власною метою та продумайте, як її реалізувати в житті. Це один із способів, як позбутися лінощів.

 

Закон життя такий:

   Ви ніколи не стойте на місці – Ви рухаєтесь або вперед, або назад. Щоденно, хоч і найменша перемога над собою, над власною лінню тренує волю. Щоденна мікроскопічна поступка ліні розвиває її.

 

imageУ кожному з Вас криються паростки видатної, геніальної, сильної особистості, але, на жаль, не в усіх вони проростають. Продумайте, чи робите Ви все можливе для того, щоб розкритися як Людина з великої літери?

Заведіть  «Щоденник ПЕРЕМОЖЦЯ»  та відмічайте в ньому свої успіхи і тимчасові поразки. Через деякий час обговоріть з товаришами власні досягнення та перемоги.

 

          

«Щоденник ПЕРЕМОЖЦЯ»

Дата

Власні цілі

Завдання з реалізації цілі на сьогодні

Чи були причини, з

яких би міг не виконати завдання?

Чи хотілось виконати завдання? 

Чи став переможцем?

 

 

 

 

 

 

 

 

Підсумки:  Висловте думки та власні висновки.

pdf
Додано
8 червня 2023
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку