Сучасні стилі інтер’єрів:авторський дизайн, неокласика, етнодизайн.

Про матеріал
У презентації подано матеріали , що знайомлять учнів з сучасними стилями інтер’єрів:авторський дизайн, неокласика, етнодизайн.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні стилі інтер’єрів. Авторський дизайн. Неокласика. Етнодизайн. Підготувала. Вчитель трудового навчання. Липівського ЗЗСО I-III ст. Метліна О. В.

Номер слайду 2

Авторський дизайн Авторський дизайн інтер'єру - це індивідуальний проект, що передбачає використання кваліфікованих послуг дизайнера, виконаний з урахуванням індивідуальних запитів і особистісних особливостей замовника, з використанням авторських напрацювань. На відміну від типового дизайну, авторський дизайн - це розробка дизайн-проекту з нуля

Номер слайду 3

При створенні авторського дизайн-проекту інтер'єру передбачається виїзд на місце, що дає набагато більше можливостей для організації унікального і оригінального простору для життя, оскільки такий дизайн:не прив'язаний до існуючого планування будинку, дизайнери можуть змінити існуюче розташування кімнат, щоб домогтися оптимального варіанту інтер'єру, який сподобається замовнику;обігрує конкретні особливості квартири, наприклад, освітлення в інтер'єрі розробляється з урахуванням освітленості квартири, виду з вікна, підкреслюючи її гідності і зводячи до мінімуму недоліки;враховує смаки, захоплення, стиль життя мешканців квартири.кожний наступний крок узгоджується з замовником, поки не буде готовий дизайнерський проект. Таким чином, замовник контролює процес і розуміє, який результат отримаєте в результаті.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Етнодизайн Етнодизайн як важливий компонент проєктної культури став місцем перетину культурних пластів. Тому дослідження його феномену в системі етнокультурних цінностей як важливого компоненту культури актуальне, адже саме дизайн впливає на формування менталітету як окремої людини, так і народу загалом. Метою дослідження є висвітлення проблеми національної самоідентифікації в умовах глобалізації та визначення етнодизайну як форми впливу на культурно-мистецький розвиток України. Методологія базується на історичному, аналітичному та структурному методах, а також семіотичному принципі. Наукова новизна полягає у поглибленому дослідженні етнодизайну як одного із головних носіїв символічного коду своєрідності національного мистецтва. Важливою складовою культури розглядається етнічна традиція, з якою пов’язана також категорія стилю, а комплексний підхід у дизайні спрямовує розвиток сучасного проєктного процесу в Україні. 

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Неокласика Неокласицизм, як популярний стиль ХХ століття, залишається актуальним і модним у наш час. Цей стиль прекрасно вписується в сучасні квартири і удома з великими, світлими кімнатами і високими стелями. Своєю легкістю форм, продуманим плануванням і витонченістю дизайну, неокласика підкорює усіх.  Класичні елементи інтер'єру: каміни, вітражі, дерев'яна пола і вишукані меблі, стають центральними об'єктами у будинку і підкреслюють вашу любов до мистецтва. Характерні особливості неокласичного стилю. Витончені форми, легкість і прямолінійність. Симетричність композицій і суворість пропорцій. Логіка і функціональність планування. Мінімальне декорування інтер'єру

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку