Свято дев'ятикласників

Про матеріал
Спогади про навчання в гімназії дев'ятикласниками: про проведені виховні години, про поїздки, про походи, про щасливе шкільне життя.
Перегляд файлу

Сценарій свята 9 – их класів                                  28.03.2017

Мета: презентувати гімназійне життя 9-А, 9-Б,  9-В класів; виховувати почуття пошани і любові до гімназії вчителів, гордості за роки провені у стінах “Альма-матері”; розвивати естетичні смаки та творчість учнів.

Учитель

     Сьогодні   28 березня 2017 року. І сьогодні ми з вами повернемось у минуле та згадаємо як усе починалось.. – у 2008 рік. Подорожуватимемо ми стареньким шкільним автобусом, у який 1 вересня 2008 року помістилося три класи , а це  73 учня. У кожного був порядковий номер у класному журналі, всі були сором’язливі і не дуже, уважні і так собі, зібрані і не зовсім, але загадкові і веселі, шумні та дуже щасливі , адже вони учні та ще й першокласники…

   ….І так час летів…і вони разом провели майже півтори тисячі шкільних днів. А це уроки, класні години, бесіди з класом, наодинці з класним керівником, психологом, зустрічі, поїздки, дискотек – все те без чого наше вчительське життя було б не цікавим.

А зараз справжнє диво:  66 гімназистів сидять перед нами, і ми бачимо  їх майже дорослими.

Вітаємо вас дев’ятикласники!

Учень1:   О гімназія рідна! Ти – як зірка в небі

                Серед складних зіркових поєднань.

                Ми тягнемось  усі завжди до тебе

                Бо у тобі скарбниця наших знань.

Учень 2:     О гімназіє рідна! Ти світло у небі,

                       У тьмі прозрінь і мороці доріг,

                      Ми все життя вертатимемо дро тебе,

                       Переступаючи із трепетом поріг!

Ведучий 1:   Сьогодні у нас невелика подорож по гімназійних буднях і святах, і ми зробимо зупинки у трьох пунктах пройденого за 9 років.

Зупинка №1.  Перший раз у перший клас

Ведучий 2

Багато   уроків ми з вами провели разом, брали участь у конкурсах, проводили святкові заходи, їздили на екскурсії. А особливо запам’яталася посвята в гімназисти і мимаємо гімназійні щоденник, значок, прапор, ми вивчили Кодекс честі гімназиста та Гімн гімназії……(учні співають Гімн гімназії).

Ведучий 3 :

Згадаймо 2008 рік 1 вересня. Радіють тата, мами, бабусі й дідусі, усюди посмішки і квіти. Сьогодні до гімназії !

Першого вересня 2008  року перед нами    гостинно    відчинилися   двері у світ  знань. У нас з'явилася нова сім'я – однокласники та вчителі. Першими  нашими  вчителями  були: Плєшкова Наталя Миколаївна,Трушова Любов Миколаївна і Табунщик  Олена Павлівна  і разом з  ними ми  пізнали  абеткові  істини  життя.

       

          Поділитися спогадами запрошуємо наших любих вчителів

Ведучий 1:

Чотири роки ми разом піднімалися першими сходинками Країни Знань – все вище і вище. Вчилися   читати, писати, рахувати, дружити, жити за правилами рідного   шкільного   дому. Непростими  були  чотири  перші  шкільні  вершини. Хто  стрімко і рвучко  піднімався до них, хто  довго і невпевнено  долав  перешкоди на шляху, відчуваючи   підтримку і допомогу першого вчителя.

Ведучий 2

Ми активні    учасники всіх конкурсів та змагань, які проводились в 3 та 4 класах  у гімназії. Маємо вже цілу колекцію грамот за призові місця. Заколосились досягнення у Всеукраїнському природничому інтерактивному  конкурсі"Колосок"

Ведучий 3:

 Серед нас є  переможці Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру».  Переможці Всеукраїнських конкурсів знавців української мови  ім.. Петра Яцика ,  «Патріот» та «Соняшник»


    Учень 1. :

  Наше життя в початковій школі було різним: і веселим, і не дуже, і простим, із проблемами, з досягненнями і поразками. І погодьтеся, щовонобулопрекрасним, цікавим, бо ми прожили його, як одна велика дружна сім`я – у злагоді й взаєморозумінні.

Ну що ж, наша подорож триває.

Наступна зупинка  Сходинка до вершини знань.

Пісню “Весняний вальс” Вам дарують учні 9-В классу

Учень 2:

 Ми – вже п'ятикласники. Дружні, веселі класи. Саме дружба й повага допомагали  нам вирішувати всі питання, які виникали у нашому колективі. А виникли ці прекрасні риси – дружба, повага, бажання прийти на допомогу – ще тоді, коли ми вперше прийшли до гімназії.

    Учень  1:  

 Ми потрапили у “велику школу” з великою кількістюкласів і кабінетів. Як легко можнабуло б загубитись у цьому шумливому шкільномуморі, якбинас не підтрималикласні керівники Ніна Іванівна, Наталя Вікторівна, Антоніна Яківна , а пізніше Альона Петрівна, які  «обійняли всіх нас» та повели до класів. Вони зуміли зробити нас однією дружньою сім’єю. Навчаючись у гімназії,ми стали розуміти, як важливо бути добрим, ввічливим, толерантним.

Ведучий 1 :

 З 5 по 9 клас незмінною старостою  була Носенко Анна: організована , дисциплінована, старанна.

                    А ще   Анна     А  - активна

                                              Н –незамінна

                                              Н – надійна

                                              А - артистична

Ведучий 2  :

Староста   Цюрупович Катерина це не дівчина , а просто диво, енергійна і красива.   І всі роки старанно, мов права рука класного керівника.

Креативна

Щира

Турботлива

Енергійна

Розумна

Симпатична

Неповторна

Активна

Ведучий 3:

  Староста 9-В класу – Гайдар Анастасія, яка виконує це доручення з 5 – го класу

Завжди активна, рухлива, спортивна

Дівчина в нашомукласі є

Староста наша незамінна

І танцюристка вона неодмінна,

У «Козацькомугарті» тон задає,

У класівсім приклад вона подає.

Учень 1

Брати участь у різноманітних конкурсах – це рідна стихія нашого 9-а класу: У 2013, 2014, 2015 – ми - «кращий клас ».За ці роки гімназисти класу активні учасники інтелектуальних конкурсів: «Соняшник» - 44 учні, «Колосок» -36 учнів, «Кенгуру» - 45 учнів, «бобер» - 14 учнів, « Гринвіч»  - 18 учнів, «Левеня» - 1 учень. Найактивнішими були: Козир Микита, Петренко Микола, Радченко Софія,Кравець Дар’я, Коротков Михайло, Качан Дар’я,Рябіченко Владислав, Мішина Катерина, Іванченко Микола, Дегтярь Артем

Учень  2:

Мово, українська, мово моя мила!

Ти уся із співу, весняних дібров.

Ясна – як усмішка, чиста – як сльозинка.

Ти моє найбільше щастя і любов.

Учень1

Генії не падають з неба, вони повинні мати можливість отримати освіту й мати   умови для розвитку.

А.Бебель

Ведучий 2

Учні 9-Б є активними учасниками в інтелектуальних і творчих конкурсах різнихрівнів. З 5-9 класу взяли  участь у Міжнародному  математичному конкурсі «Кенгуру»14 учнів і вибороли 35 нагород, активними учасниками  були Колісніченко Б, Валєшина К, Рибакевич О,Глущенко А , Ліманова А, Мороз Д Костирко П.

Учасниками в Міжнародному природничому конкурсі «Колосок»  стали  25учнів, які відповідно і отримали нагороди, активними стали Громей К, Мороз Д, Назаренко О, Колісніченко Б

В Україно знаючій грі «Соняшник» призерами стали 15 учнів, де активними були Назаренко О, Колісніченко Б, Капля Ю, Мороз Д, Черепаха І, Іванець З., Валєшина К.

В конкурсі « Грінвіч» взяли участь 5 учнів, найактивнішими виявилися Мороз Д, Колісніченко Б

Учні протягом всих років навчання беруть активну участь в конкурсі Т.Г. Шевченка, де і вибороли перемоги такі учні , як Колісніченко Б (2м р-н), Глущенко А(1м р-н)

Ведучий 3

Учні класу брали участь в інтелектуальних конкурсах : «соняшник(11учнів), «Кенгуру» (14) «Колосок»(10), «Грінвіч»(1).

Учні Жир М., Ратушний І. Отримали   грамоти за найкращий результат з фізики у Міжнародній  природознавчійгрі  «Геліантус – 2016» та «Левеня».

Бахнар Д. і Гайдар А. брали участь у  конкурсі «читач року».

Учень 2

Якщо чогось не знаєте не треба сумувати

На всіх у світі вистачить питань і таємниць

Коли до знань ви прагнете то «колосок» читайте

Майбутній академіку та юний мандрівник!

 

Ведучий 1

Найкращими знавцями рідної мови є:   У 5 і в 6 класах  у Шевченківському конкурсі  в районному етапі  Радченко Софія -  I місце, Лагода Влада -  II місце, у 6 класі  Носенко Анна -  I місце  та в  конкурсі знавців рідної мови ім. Петра Яцика також  I місце, а у 8 класі  була учасницею обласного конкурсу,  Радченко Софія – II місце. У 9 класі Петренко Микола, Радченко Софія -  II місце 

 Ведучий 2

Протягом усіх років учні класу брали участь у мовно-літературному конкурсі ім.. Т. Шевченка, де виборювали призові місця (ГлущенкоАріан а- 1 м., Колісніченко Богдан – 2м.)


Ведучий 3

А ще ми були учасниками мовно-літературного конкурсу ім.. Тараса Шевченка(6 учнів), конкурсу знавців української мови  (10 учнів). Протягом усіх років найактивнішими були: Ратушний Ілля, Гайдар Анастасія, Марусенко Тимур, Козир Юлія.

Ведучий 1

Ми активні учасники районних олімпіад. У 7 класі в олімпіаді з української мови  та літератури Носенко Анна  виборола-IIмісце, а з англійської мови – III місце,  у 8 класі Радченко Софія – I місце  з української мови та літератури та англійської мови – I місце, Коротков Михайло – III місце з англійської мови.

   Найурожайнішим був 9 клас. У районних олімпіадаї з предметів брали участь 5 учнів у  восьми олімпіадах:  українська мова і література Носенко Анна –Iмісце, географія –III місце, англійська мова і правознавство – III місце, Радченко Софія – англійська мова – II місце, історія – III . Всього – 7 призових місць. 

Ведучий 2

Олімпіади допомагають школярам повірити в себе, наблизитися до більш якісної освіти та зміцнити свій соціальний статус. Цьомупередуєкопітканаполегливащоденнапрацяучня й учителя.

Глущенко А. 7кл -2місце р-н з укрмови

Цюрупович К 7кл- 2м р-н з фізики

Глущенко А. 8кл -2місце р-н з укрмови

Цюрупович К 9кл – 2м з математики, учасниця обласного етапу

Глущенко А. 9кл -3місце р-н з математики

Ліманова А 9кл -3місце р-н з математики

Черепаха І 9кл -2місце р-н з інформатики

Ведучий 3

2017 рік: Козир Ю отримала 2 місце у районному етапі олімпіади з біології, Генюк Б. – призер з біології та англійської мови ,Ратушний І. – з трудового навчання, Марусенко Т. – з математики та біології .

Ведучий 1

    Носенко Анна  в цьому році вже вдруге захищала науково-дослідницьку роботу  з англійської мови

Ведучий 2

    Цюрупович Катерина в 9кл стала переможцем обласного етапу МАН з математики і посіла почесне 3 місце та Катерина вже  протягом трьох років є активним учасником Всеукраїнської наукової конференції молодих дослідників та стала лауреатом конкурсу «Наука поруч»

 

Учень1

Девтикласники уміють не тільки добре навчатися, а й розважатися, беручи участь у конкурсах «Дівчина – веснянка» -7 кл., «Нумо, дівчата» 8 кл., «Нумо, хлопці» - 9кл., «Козацький гарт» та «Джура».  Учасниками були Носенко Анна, Мішина Катерина, Радченко Софія, Шаповал Анастасія, Качан Даря;  Коваленко Наталія, Мороз Даріна, Ліманова Анастасія, Крутовська Вікторія, Гужва Дарина, Цюрупович Катерина., Гайдар Анастасія, Бахнар Діана, Зик Вікторія, Романова Марія, Кукрицька Юлія

Дерновий Лука, Дондик Максим, Іванець Захар, Золотарьов Ростислав, Канцур Роман,

Лотвін Ілля, Гурін Віктор, Рябіченко Владислав Іванченко Микола, Козир Микита, Марусенко Тимур, Жир Микола, Генюк Богдан, Новак Максим.

Учень 2

Гімназисти люблять спорт, відвідують спортивні секції з волейболу, шахів , боксу, баскетболу.

Дерновий Л, Канцур Р, Черепаха І  футзал 1місце р-н

Золотарьов Р, Черепаха І  волейбол та парковий волейбол 3 місце в р-н

Пугач А учасниця Міжнародного  чемпіонату  з дзюдо

Іванець З кандидат в майстри спорту з греблі, «Кращий спортсмен Оріхівщини 2016»,

Лотвін Ілля – кандидат в майстри спорту з шахів, Рябіченко Владислав та Гурін Віктор захоплюються волейболом, а Вініченко Антон -  боксом.

У 2013 році Ганіман А. став переможцем у міжрайонному турнірі з дзюдо.

Учень 1

Наші дівчата гарно танцюють , відвідуючи танцювальні гурткиПри будинку культури “Веселкові барви” Галушка Тетяна, Гайдар Анастасія , Димиденко Валерія, Бахнар Діана  та відвідували  в будинку творчості   Мішина Катерина, Левченко Марія, Радченко Софія,  Качан  Даря , Шаповал Анастасія.

Ведучий 1

Крім навчання наші гімназисти  відвідують музичну  школу: Носенко Анна, Петренко Микола, Коротков Михайло, Костирко Поліна,  Коваленко Наталія, Громей Ксенія , Романова Марія та Козир Юлія; Художню школу Ліманова Анастасія, Цюрупович Катерина, Рибакевич Олег, Костирко Поліна , Романова Марія.

Ведучий 2

Захарченко Денис і Лагода Влада  виступали  у Києві на 15-тому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Дитячий пісенний вернісаж-2013 і стали лауреатами другої премії. Денис і Влада отримали  дипломи фестивалю родинної творчості «Мелодії рідних сердець» , що проходив у м.Пологи.

Ведучий 3

  «Сійдолюб» 5-6 класи 14 учнів були активними членами гуртка «Сійдолюб». Демиденко В. отримала подяку за активну участь у роботі об’єднання, нагороджена грамотою обласного центру туризму і краєзнавства за 2 місце в обласному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської молоді “Моя Батьківщина – Україна». Такою ж грамотою нагороджений і Марусенко Тимур. Подяку за активну участь у роботі творчого колективу отримав і Жир Микола. Демиденко Валерія і Жир Микола , Носенко Анна були членом гімназійної команди «Берегиня» , а Носенко Анна ще й була членом  команди “Юніір”.

Ведучий 1

Будучи у 7 та 8 класі учні брали участь  у  щорічному конкурсі “Кращий читач Року”.  Так  у  2015 році Носенко Анна стала переможницею обласного конкурсу і  в нагороду отримала  поїздку до Львова. Учасниками цього конкурсу були Дерновий Лука,   Крутовська Вікторія,  Костирко Поліна.

Ведучий 2

У конкурсі «Заговори, щоб я тебе побачив» Дерновий Лука та Носенко Анна (9клас) стали призерами 2 та 3 місце, а Галушка Тетяна та Дерновий Лука стали  переможцями конкурсу «Тобі так личить моє кохання!» від Запорізької правди.

Ведучий 3

Є в нашому класі Вікторія Смєюха, яка має Дипломи «Міні Міс Запоріжжя 2012», «Міні-фотомодель «2013 м. Харків «міні телескоп» 2014 Львів

«Міні містер України 2013» Львів. «Лучший образ» (фестиваль «Малахітова шкатулка) харків 2014.

2014 рік Ратушний Ілля нагороджений дипломом «Лідер Кап» за  3 місце з бальних танців. М.Запоріжжя

Ведучий 1

Наші дев’ятикласники – активні учасники гімназійних акцій: «Добро жменями»(збір кришечок), допомога українському солдату ( збір макулатури), благодійність замість квітів ( на зібрані кошти були придбані ліки для воїнів АТО), Чисте подвір’я(кожен клас добросовісно стежить за благоустроєм своєї ділянки).

Ведучий 2

Як говориься в прислів’ї «Світ — це книжка, і той, хто не подорожує, читає лише одну її сторінку». Св. Августин.Подорож – це завжди відкриття.

На канікулах та у вихідні дні ми пізнавали краєвиди України і побували : Асканія Нова, Запоріжжі (Театр Магара, Театр Глінки, у цирку, у музеях, на виробництвах) , у місті Дніпро, Львові, Карпатах.

Ведучий 3

Носенко Анна і Коротков Михайло дарують пісню “Україна - це Я”

Учень 1

Незабутніми були:

  • Зустрічі з письменниками
  • З лікарями
  • З правоохоронцями
  • З захисниками Батьківщини
  • З волонтерами

Учень 2

Всі ці роки ми навчалися, брали участь у  конкурсах, акціях але незабутніми є перерви, яких ми чекали цілих 45 хвилин.

 

Відеоролик “Весела перерва”

Заключне слово класних керівників (побажання)

Учень 3

Ось і завершується наша зіркова подорож і Ми схиляємось перед вашою мудрістю дорогі вчителі, обіцяємо в житті керуватися вашими уроками людяності і порядності, з гордістю нести звання гімназиста .

Пісня про школу (виконуть разом)

docx
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку