Свято "Прощання з 1 класом"

Про матеріал

До вашої уваги сценарій свята прощання з першим класом.В розробці використано матеріали із навчальних посібників науково- педагогічного проекту "Інтелект України".

Перегляд файлу

 

                               Свято прощання з 1 класом

 Учениця: У нашій школі сьогодні свято!                                                                 Вітаймо, гості, мами і тата!                                                                               Ми раді, рідненькі, вас щиро зустріти,                                                                        В чудову мандрівку усіх запросити!                                                                        Ведучий: То ж закрийте очі, затамуйте на хвильку подих, і ,полиньте думками в  чарівну  казкову країну – Дитинство.                                              Ведуча: На світі багато є різних країн – на березі моря, між гір і долин.          Та як не шукай, ти ніде не знайдеш, країну Дитинства, де щастя без меж!                                                                                                                     Там іграшки різні зустрінуть малят: ляльки, зайченята та слон – акробат.      Герої  мультфільмів умить оживуть, у мріях солодких у гості прийдуть.                                                          Учень: Наша маленька дитяча країна                                                                                Сміхом і шумом бурлить і буя.                                                                                З радістю йде сюди кожна дитина,                                                                            Сотні дітей – сто малесеньких «я».                                                                  Учениця: Сотня голівок і сто голосочків,                                                           Сто почуттів, і бажань, і вимог,                                                                     Сто невгамовних маленьких струмочків,                                                                Сто материнських турбот і тривог.                                                                          Діти виконують танок з іграшками під супровід пісні «Маленькая страна».

Учень: Друзі, рідні, вчителі,                                                                                                Ми тепер вже не малі.                                                                                          Рік минув для нас не марно,                                                                                  Ми навчались дуже гарно!                                            

Учениця: Перший клас, 1 клас!                                                                            Скільки справ зустріло нас!

Картинки по запросу рисунок школьникиМи навчились рахувати,                                                                                        По складах книжки читати.                                                                             

Учень: З  понеділка до суботи                                                                                   Повно є у нас роботи:                                                                                               І співати, й малювати,                                                                                                       По-англійські розмовляти.                                                                                                                                  Учениця: В путь щасливу і широку                                                                                                       Всіх виводить перший клас.                                                                                         До уроку, до уроку -                                                                                                  Чуєш, дзвоник кличе нас!                                                                                                   Діти виконують «Перший дзвінок». (Слова О.  Швеця, музика О. Долуханяна)

Картинки по запросу рисунок наукаВедучий: І знову дзвоник весело лунає,                                                                          І знову галас, пустощі та крик.                                                                        Ідуть уроки, тут ідуть уроки.                                                                                 І так щодня, і так із року в рік.                                                                             Ведуча:  Коридорами, без звуку, неповторна, без прикрас,                                Ходить Панночка – наука і заходить в кожен клас.                                                                Зявляється Панночка Наука.                                                                                         Панночка Наука: Чи всі з бажанням старанно учились,                                               Писали в зошитах, читали Букварі,                                                    Відпочивали добре і трудились?                                                                               Діти: Так!                                                                                                    Панночка Наука: Ви – учні школи, справжні школярі!                                            Лінь: Трудились вони?! Ні!  Усім заважали!                                                    Стріляли в котів, за хвости їх тягали!                                                  Нічогісінько вони не знають!                                                                           Панночка Наука: А ми це зараз перевіримо. Запрошую вас на урок Математики.                                                                                                                     Діти виконують «Пісеньку про Математику».                                                                (Слова Н.  Красоткіної, музика В. Шаїнського)

Панночка Наука:   Проведемо  вікторину « Найрозумніший»

  • Як називаються числа при додаванні?
  • Як називаються числа при відніманні?
  • Як знайти невідомий доданок?
  • Як знайти невідоме зменшуване?
  • Задачі із запитанням «Скільки всього?» називаються задачами….         

                                                                                         (на знаходження суми)

  • Задачі із запитанням «На скільки більше?» або «На скільки менше» називаються задачами….         

                                                                                         (на різницеве порівняння)

  • Як звучить переставний закон додавання?
  • Скільки в 1см міліметрів?
  • Числа, які використовують під час лічби предметів називаються…        (натуральними числами).

Панночка Наука: Що скажеш, Лінь?                                                                                           Лінь:  Скажу, що це не знання. Відповіли на два питаннячка і все?!                         Панночка Наука:  Ні, не все. Далі за розкладом урок Людина і світ.              Діти виконують пісню «Центаврик».  (Слова О. Скринник, музика В. Шаїнського)

Панночка Наука:  Зараз перевіримо, чи добре засвоїли ви знання з цього предмета. На вас чекає  Інтелект – шоу. Дітки, на мої запитання відповідайте дружно, голосно, разом.

  • Планета, на якій ми живемо має назву… (Земля).
  • Обємну модель Землі називають…(глобусом).
  • Великі ділянки суходолу, що їх омивають моря і океани називають..  (материками).
  • Найбільшим за розміром материком є…(Євразія).
  • Найменшим  за розміром материком є…(Австралія).
  • Найхолодніший материк на Землі…(Антарктида),
  • Найвищою горою світу є…(Джомолунґма).
  • Найбільшим островом Землі є…(Ґренландія)
  • Безперервна водна оболонка Землі – це…( Світовий океан)
  • Найбільшим серед океанів є…(Тихий океан).
  • Назву Тихому океану дав…(Фернан  Маґґелан).
  • Океан, який отримав назву від імені античного героя Атланта…(Атлантичний океан).
  • Найповноводнішою рікою світу є…(Амазонка).
  • Найглибшим озером на Землі є…(Байкал).
  • Ламінарія – це…(Водорость).
  • Скільки існує царств живої природи? Назвіть їх. ( 4 царства: Рослини, Тварини, Гриби, Бактерії).

Панночка Наука:  Молодці дітки!

Ведуча: - Що це? Грім – вгорі, внизу, кругом.                                                          Може це аеродром?                                                                                                Може це шумить завод? Чи іде з піснями взвод?                                                 Чи клекоче десь вулкан? Чи дракон попав в капкан?                                                 І лунає безперервно:                                                                                                Ведучий: То у школі в нас перерва!                                                                                                  Діти виконують танок «Весела перерва».

Панночка Наука:  Що ж, продовжимо навчання.                                                                І у нас урок Читання.                                                                                                                 Діти виконують «Пісню про Казочку».                                                                           (Слова О. Скринник  і Л. Яковенко, музика Л. Єгорової)

 

 

Панночка Наука: Для вас, дітки, Літературна  вікторина

  • Що таке казка?
  • На які групи поділяються казки?
  • Яку казку називають народною?
  • Літературна  казка – це казка, написана….
  • Сюжет казки – це…( послідовність подій у творі).
  • Автором  казок «Гидке каченя», «Снігова королева», «Дикі Лебеді»,     «Оле –Лукоє», «Стійкий оловяний солдатик» є….
  • Коли  народився Ганс Крістіан Андерсен?
  • Країна, де народився Шарль Перро – (Франція)
  • Видатні німецькі казкарі, автори казок «Бременські музики», «Білосніжка» - це…(брати Грімм).
  • У чарвіних казках розповідають про…( чарівників і чарівні речі).

Панночка Наука:   Бачиш, Лінь, які розумні наші діточки!                                        Лінь: Ну й що?! Я теж багато знаю,                                                                                      Але читать не полубляю!                                                                                            Найбільше люблю з помилками писати                                                                                 І байдики бити, й міцненько поспати!                                                                     А ваші першокласники писати вміють?                                                                       Панночка Наука:   Звісно, вміють і не тільки писати.                                             Запрошуємо тебе на урок Письма.                                                                                 Діти виконують пісню «Алфавіт».  (Слова Б. Федорчука)

Панночка Наука:  До вашої уваги « Мовні перегони»

  • Скільки букв в українському алфавіті?
  • Що таке текст?
  • Речення – це…
  • Які бувають речення за метою висловлювання?
  • За інтонацією речення бувають…
  • Спонукальне речення виражає…
  • Розповідне речення – це речення…
  • У питальному реченні про когось….
  • Слова, однакові або близькі за значенням називаються…
  • Антоніми – це слова…      

Картинки по запросу рисунок двойкаКартинки по запросу рисунок Ð´Ð²Ð¾Ð¹ÐºÐ°Лінь: Ну добре, добре, переконали! Але навіщо так себе мучити? Краще ходіть зі мною у Країну Пустощів та Неробства. Ми там граємо, бешкетуємо, а про уроки і гадки не маємо! Там ви знайдете багато друзів.                         Ось вони, познайомтеся – Помилки та Двійки!                                                                            Танок Помилок і Двійок. 

Картинки по запросу рисунок Ð´Ð²Ð¾Ð¹ÐºÐ°Лінь, Помилки, Двійки: Оголошуємо набір у військо ледарів, двієчників і розбишак!                                                                                                                Панночка Наука: Ніхто не піде із вами!                                                         Дітки 1 клас кінчають і знання лиш здобувають.                                          Вам, скажіть, цікаво вчитись? Любите щодня трудитись?                              Діти: Дуже любимо учитись! Не бажаємо лінитись!                                           Лінь: Ой, щось діється зі мною! Стала я, чомусь, малою…                                                     І худенька, і слабенька…Ой, повзу на четвереньках….                                        Заховаюсь я у школі, коридорами піду, може ледаря знайду!   (Зникає.)   Помилки, Двійки: Які тільки діти погані! Підемо, знайдемо кращих! Панночка Наука: Ось так загальними зусиллями нам вдалося позбутися ліні.  Навчання – це важка праця.  І завдяки вашій організованості, старанності, наполегливості ви досягли таких добрих результатів і успішно закінчили        1 клас! Вітаю Вас, любі діти! І хочу нагородити  золотими медалями.      Вручення медалей.

Похожее изображениеКартинки по запросу рисунок книгаПанночка Наука: Дуже скоро ви станете учнями 2 класу. А це означає, що перед вами відкриваються нові дороги, нові відкриття і нові перемоги.    Дуже хочеться, щоб шкільне життя було для вас цікавим, щоб ви закохалися у навчання, книгу, намагалися дізнаватися якомога більше нового.                              І хоч вчитись нелегко буває,                                                                                                        Та наука завжди хороша.                                                                                               Кожна в світі людина знає,                                                                                       Що знання – то найлегша ноша.                                                                                       На все добре! До нових зустрічей!                                                                                    Діти виконують пісню «Вчать у школі».                                                                          (Слова М.Пляцковського, музика В.Шаїнського)                                                                     

Ведучий: Вам батьками багато даровано:                                                                          І життя, і уміння, і хист.                                                                                       За дитинство це сонячно – зоряне                                                                       Ти батькам до землі поклонись.                                                                           Учень: Ми батькам своїм рідним завдячуєм                                                          Кожним кроком і днем на землі.                                                                         Ми багато для них усі значимо,                                                                          Хоч дорослі ми, а хоч малі. 

Учениця: Ми родинним теплом зігріваємось,                                                            Наче сонцем, між довгих років.                                                                               І відверто та щиро пишаємось,                                                                           Разом: Що ми - діти чудових батьків!                                                                         Ведуча: Так, ми з вами дуже багаті, бо маємо найрідніших людей, рідну хату, рідну Батьківщину.                                                                                      Ведучий: Скільки в ній всього – без меж! І яскраве сонечко, і блакитне бездонне небо, й квітучі степові простори. Треба лише любити  Землю, яка тебе зростила!                                                                                                              Учень: У нашім серці верби і калини,                                                                                   І рушники, що в квітах на стіні,                                                                                І щирая любов до України                                                                                       Та колискові мамині пісні.                                                                                              Учениця: Ти – наша мати, рідна Україно!                                                                    В садах твоїх щебечуть соловї.                                                                                   Для нас ти наймиліша і єдина,                                                                              Бо ми маленькі паростки твої.                                                                                    Учень: Прийми від нас любов палку і щиру, -                                                                       Дитина кожна серцем промовля.                                                              Бажаємо тобі  добра і щастя, й миру,                                                             Моя найкраща, дорога земля!

Діти виконують пісню «Лише у нас на Україні».

Похожее изображениеУчениця: Дитинство веселковими мостами,                                                      Як в казці, швидко – швидко пролетить,                                                                          А потім юність росами – стежками…                                                               Всі роки в школі – щасливіша мить!                                                                               Учениця: Перші кроки ми зробили,                                                                        Підросли і помудріли.                                                                                             Час іде, а ми за ним                                                                                                      До незвіданих вершин.                                                                                                    Разом: Ми співали, танцювали,                                                                                 Вас на святі розважали.                                                                              Прощавайте! В добрий час!                                                                                        І приходьте ще до нас!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Завантаження...
docx
Додано
3 червня 2018
Переглядів
2119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку