Свято «Величний подвиг в ім'я людства»

Про матеріал

Слайд №1

Тема. «Величний подвиг в ім'я людства»

Мета. Онайомити дітей з історією та подвигом людей, що боронили рідну, свій народ. Викликати живий інтерес до подвигу народного та до людей - свідків тих подій. Виховувати повагу та шану до ветеранів Великої Вітчизняної війни, вшанувати пам'ять загиблих та безвісті пропавших.

Обладнання: комп'ютер, мультимедійний проектор, екран, магнітофон, диски із записом пісень «Священна війна», «Журавлі», відеоролик «Велика Вітчизняна війна», виставка малюнків учнів на тему «Війна. Перемога. Пам'ять».

Класна кімната оформлена відповідно до тематики заходу.

Хід заходу

Слайд №2

1.Весна іде переможним кроком

В тюльпановому вічному вогні

Йде травень крізь хвилини, дні і роки,

Несе нащадкам спогади свої.

2. Весна іде квітчасто, гордо, юно,

Як втілення найчарівніших снів.

О весно красна, ти ще не забула

В історії своїх жахливих днів?

3. В дні травневі, мріями багаті,
Коли щастя хлюпає з пісень,
Ми щороку зістрічаєм свято -
Перемоги радісної день.

4. І встають у пам'яті дороги,
Ті, що довелося нам пройти,
Щоб багряний прапор Перемоги
Над рейхстагом гордо пронести.

5. І живуть у пам'яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

6. Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

7. І тому, коли надходить свято, -
Кожен рік у травні, навесні, -
Наші грізні бойові гармати
Салютують миру - не війні!

Слайд №3

Вчитель. Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. У цьому році виповнюється 72 роки з тієї останньої травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, розриви снарядів, настала тиша, прийшов мир, довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на алтар свободи найдорожче-життя, хто здійснив подвиг в ім'я людства.

Слайд №4

В час буйного травневого цвітіння дочекались наші ветерани цього пам'ятного дня, Дня Перемоги. Пам'ять. Вона кличе, вона хвилює, вона стукає в наші серця. Це свято особливе і святкуємо його не лише ми , а й усі народи, що були звільнені від фашистської чуми. А який був довгий шлях до Перемоги!

Червень - найчарівніша пора в Україні. Від вечірньої до ранкової зорі 5 годин. Зорі майже не згасають. Усе в красі та силі. Розквітають сади і луки, з поля чути п'янкий аромат скошеної трави, і раптом – Слайд №5 22 червня 1941 року, о 3 годині ранку без оголошення війни фашистська Німеччина по варварськи напала на нашу Батьківщину. Саме в цю чарівну ніч ворожі бомби і снаряди впали на нашу землю, на мирні житла. Радіо сповістило страшну звістку: «Війна».

Слайд №6

Звучить пісня «Священна війна»

Люди всіх національностей, які проживали в Радянському Союзі, стали на захист своєї Батьківщини. Що таке війна - ви знаєте, на щастя, тільки з газет, книг, кінофільмів. В Другу Світову війну, розв'язану німецькими фашистами було втягнуто 72 держави. Мир народів був зруйнований війною. Чорні крила війни закрили сонце. Кров'ю і пожежами котилася війна по нашій рідній землі. Україна стала ареною жорстоких, смертельних боїв. 57 дивізій, 150 літаків, 1200 танків були напрямлені на неї. Битва за Україну була тяжкою. Вона тривала 22 місяця.

Слайд №7

Важкими були дні війни. На кожного чатувала смерть. Та й там, в водовороті смерті, воїн не падав духом. Жив вірою в Перемогу, вірою в зустріч з близькими. Отож, у хвилинку перепочинку чулась мелодійна пісня, дотепний жарт.

Слайди №8

Фашисти хотіли зруйнувати все, що було створено розумом і працею людей. А що вони хотіли зробити з населенням України? Частину його знищити, частину перетворити на рабів. Влаштовувались десятки тюрем, таборів для полонених. Гітлерівці морили людей голодом і розстрілювали. Піддавали людей жахливим тортурам, вивозили людей на каторжні роботи. Фашизм приніс із собою звірство й розруху, голод, сльози і смерть. Війна нанесла тяжкі рани людям.

Слайд №9

Гітлерівці зруйнували і спалили сотні міст, десятки тисяч сіл, 84 000 шкіл, 334 ВУЗи. Вони робили нечувані звірства і спалювали дітей, розстрілювали жінок і старих людей. Важко знайти в нашій країні дім, куди б не прийшло горе: хто загубив сина або батька, або матір, хто сестру або брата, хто товариша.

У нашому класі є учні, прадіди і прабабусі яких були учасниками Великої Вітчизняної війни. Зараз вони нам розкажуть про них. (Розповіді Данчі П., Юрченко В., Лучко В., Горщаля Д.)

Слайд №10 - 11

Вчитель. Перемога дісталася нам дуже дорогою ціною. 1418 днів і ночей йшли воїни вогненними дорогами війни. Кожен день, як рік, кожен рік, як століття. Все витримали і перемогли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя. Захистити мир на землі для себе і дня всіх людей, нема завдання важливішого для кожної людини.

Слайд №12

8. Пройшли солдати немалі дороги

Через бої та хуртовини злі

і засвітили сонце перемоги

Усій землі, всім людям на землі!

9. Бійці Вітчизну врятували,

Ішли за неї в смертний бій.

Щоб діти в щасті виростали

В країні зоряній своїй.

Вчитель.Тому про це повинні знати навіть найменші громадяни нашої країни. Думати про мир, боротися за мир ми повинні кожен день, кожну годину. Пам'ятайте ! Через роки! Через віки - пам'ятайте про них, хто вже не прийде! Схилимо голови перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя в ім'я врятування рідної землі.

Слайд №13

Своєрідним символом нашої пам'яті став образ птаха - журавля. У пісні «Журавлі» є хвилюючі слова, як полеглі у війну солдати перетворились на журавлів.

10. В горі журавлі пролітають

І в лузі щоліта сідають.

А люди, а люди казали,

Що хлопця між ними впізнали,

І він журавлем прилітає

До нашого лугу дзвінкого,

До нашого рідного краю.

Слухання пісні «Журавлі»

Слайд №14

Багато їх молодих, самовідданих увійшли в легенди і назавжди лишилися у вдячній пам'яті людській.

У нас, живих, є багато людських прав: у нас є право на щастя, дружбу, любов. Але одного права у нас живих не має і ніколи не буде. У нас не має права забувати про те, що зробили для нас загиблі, в ім'я Батьківщини, в ім'я життя на Землі. Понад сім мільйонів українських воїнів армії і флоту разом з бойовими побратимами інших національностей пішли на фронт. Кожен другий з українців поліг в боротьбі з ворогом, захищаючи Батьківщину, а кожен другий, хто залишився в живих, повернувся додому інвалідом. Україна поклала на алтар перемоги від 8 до 10 мільйонів людських життів. І якщо вшанувати хвилиною мовчання кожного загиблого воїна, мовчання б продовжувалось 38 років 18 днів

Вічна слава героям, які загинули у боях за нашу свободу, незалежність і мир. Схилимо голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. Вшануємо їх хвилиною мовчання. (Хвилина мовчання)

У серцях наших людей не згасне, як вічний вогонь, пам'ять про людей, близьких і невідомих, про всіх хто боронив рідну землю від ворогів. Вони живуть в пам'яті своїх земляків. Кожен з нас поділяє думку, викарбувану в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».

Слайд №15 Пісня «Ветерани»

Могили! Могили! Скільки їх лишилося на дорогах війни! В них лежать ті, хто вже ніколи не погляне в цей чудовий світ. Тих хто відійшов у вічність - слід пам'ятати завжди. У містах і селах нашої неньки України є святі місця для кожної людини, де поховані, де навічно лягли ті хто захищав рідну землю від ворога в роки війни. Мабуть немає такого населеного пункту, де б не здіймався пам'ятник або скромний обеліск, до якого йдуть і йдуть люди, приносять свою любов, вдячність, скорботу. (Перегляд пам'ятників загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні) Слайди №16-22

ПАМ'ЯТЬ

11. І живуть у пам'яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

12. Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока, берегти.

Слайд №23

Вчитель. І немає нині жодного міста на просторах нашої України, де б не берегли все, що пов'язано з подвигами людей, які захищали свою Батьківщину, де б не лежали в будь - яку пору року квіти біля пам'ятників і обелісків. Їх червоні пелюстки, як відблиски Вічного вогню, Вогню пам'яті, як символ всенародної вдячності і пам'яті про них хто віддав життя за Батьківщину. Вічний вогонь незгасно променить дні і ночі на могилах воїнів. Це вогонь пам'яті серця. І до вічного вогню в урочисті дні і будні, влітку і взимку, в холод і спеку йдуть і йдуть сивочолі ветерани, солдатські вдови, йдуть люди різного віку, різних поколінь. Вони приходять вшанувати пам'ять загиблих воїнів.

13. Вічний вогонь палає

Дзвонить у далі століть

Вічний вогонь закликає:

-Щастя живих бережіть!

14. Вічний вогонь клекоче:

Люди, не треба війни,

Щоб не вмирали дочки,

Сестри, брати, сини!

15. Вічний вогонь палає

Тужить країна над ним,

Вічний вогонь вимагає:

Миру і щастя живим!

КВІТИ ПАМ'ЯТІ

16. Квіти – на граніті, на броні.

Сонце усміхається мені.

Поруч з ветеранами стою,

Наче клятву пам'яті даю.

Ветерани в світлій сивині

А на грудях сяють ордени.

Пам'ять серця…

Пам'ять сивини…

Пам'ять тих, що

Не прийшли з війни,

Пам'ять – наче квіти на броні…

Сонце усміхається мені.

Слайд №24

17. Хай літають завжди журавлі,

Колоски видзвонюють налиті.

Ми за те, щоб мир був на землі

Для усіх малят на цілім світі!

18. Щоб птахи співали, щоб пісні лунали,

Щоб вітер в лісах гомонів.

Щоб діти на повен голос казали:

«Хай буде життя на землі!»

19. Ми не бажаємо війни!

Хай над містами і нивами

Сіяє сонце з вишини,

Щоб ми росли щасливими!

Слайд №25

Вчитель. Який він крихкий цей Мир! Я усвідомила це всім своїм серцем, коли майже після 70 років Миру і спокою, який подарували нам наші діди, прадіди та батьки, війна постукала у вікна і двері нашої рідної України

Вже третій рік йде ця клята війна, і я, часто запитую себе: «Кому потрібна ця війна? Кому вона вигідна? І чому ми не змогли зберегти той мир, який подарували нам наші батьки та прадіди?» І, на превеликий жаль, не знаходжу.

На нашій вільний Україні все є для щастя і життя людини, але нема миру і спокою. Усі українці, пам'ятаючи уроки минулого, від усього серця прагнуть Миру.

Слайд №26 Відеоролик з піснею «Нам потрібне мирне небо…»

Слайди №27-

20. Ми живемо у світлому краю,
У вільній незалежній Україні.
Наснагу тут плекаємо свою,
І небеса над нами сині-сині.


22. Усе в нас є: озера і ліси,
Степи і гори, ріки і долини,
Моря і море вічної краси,
Усе для щастя і життя людини.

23. Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ.

24. Мир на землі — це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі — це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях.

25. Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.

26. Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар — щастя і любов.

27. Ні — війні, так — Миру й сонцю в небі голубому!
Мир — це злагода, це — воля, і рідна мова й пісня мами колискова!
Наші серця закликають до Миру!
Хай буде Мир!
Мир у всьому світі!
Хай буде мир
у нашій рідній Україні!

Пісня «Коли співають діти»

Вчитель.

Ми живемо на землі і повинні думати про її майбутнє. Чим би ми з вами не займались, щоб не робили, пам'ятайте: кожний крок, кожна велика чи мала справа - це вклад в майбутнє. В Ім'я цього майбутнього, в ім'я щастя і всіх людей на землі - ми голосуємо за мир. За мир і спокій полягли мільйони! Нехай панує мир! Ростіть же, мужнійте, зберігаючи в серцях пам'ять про героїв, які подарували нам щасливе мирне життя.

Перегляд файлу

Слайд №1

 

Тема. «Величний подвиг в ім’я людства»

Мета. Онайомити дітей з історією та подвигом людей, що боронили рідну, свій народ. Викликати живий інтерес до подвигу народного та до людей - свідків тих подій. Виховувати повагу та шану до ветеранів Великої Вітчизняної війни, вшанувати пам'ять загиблих та безвісті пропавших.

Обладнання: комп'ютер, мультимедійний проектор, екран, магнітофон, диски із записом пісень «Священна війна», «Журавлі», відеоролик «Велика Вітчизняна війна», виставка малюнків учнів на тему «Війна. Перемога. Пам'ять».

Класна кімната оформлена відповідно до тематики заходу.

 

Хід заходу

Слайд №2

1.Весна іде переможним кроком

В тюльпановому вічному вогні

Йде травень крізь хвилини, дні і роки,

Несе нащадкам спогади свої.

 

2. Весна іде квітчасто, гордо, юно,

Як втілення найчарівніших снів.

О весно красна, ти ще не забула

В історії своїх жахливих днів?

 

3. В дні травневі, мріями багаті,
Коли щастя хлюпає з пісень,
Ми щороку зістрічаєм свято -
Перемоги радісної день.

4. І встають у пам'яті дороги,
Ті, що довелося нам пройти,
Щоб багряний прапор Перемоги
Над рейхстагом гордо пронести.

5. І живуть у пам'яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

6. Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

7. І тому, коли надходить свято, -
Кожен рік у травні, навесні, -
Наші грізні бойові гармати
Салютують миру - не війні!

 

Слайд №3

Вчитель. Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. У цьому році виповнюється 72 роки з тієї останньої травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, розриви снарядів, настала тиша, прийшов мир, довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на алтар свободи найдорожче-життя, хто здійснив подвиг в ім’я людства.

Слайд №4

В час буйного травневого цвітіння дочекались наші ветерани цього пам'ятного дня, Дня Перемоги. Пам'ять. Вона кличе, вона хвилює, вона стукає в наші серця. Це свято особливе і святкуємо його не лише ми , а й усі народи, що були звільнені від фашистської чуми. А який був довгий шлях до Перемоги!

Червень - найчарівніша пора в Україні. Від вечірньої до ранкової зорі 5 годин. Зорі майже не згасають. Усе в красі та силі. Розквітають сади і луки, з поля чути п'янкий аромат скошеної трави, і раптом – Слайд №5 22 червня 1941 року, о 3 годині ранку без оголошення війни фашистська Німеччина по варварськи напала на нашу Батьківщину. Саме в цю чарівну ніч ворожі бомби і снаряди впали на нашу землю, на мирні житла. Радіо сповістило страшну звістку: «Війна».

Слайд №6

Звучить пісня «Священна війна»

Люди всіх національностей, які проживали в Радянському Союзі, стали на захист своєї Батьківщини. Що таке війна - ви знаєте, на щастя, тільки з газет, книг, кінофільмів. В Другу Світову війну, розв'язану німецькими фашистами було втягнуто 72 держави. Мир народів був зруйнований війною. Чорні крила війни закрили сонце. Кров'ю і пожежами котилася війна по нашій рідній землі. Україна стала ареною жорстоких, смертельних боїв. 57 дивізій, 150 літаків, 1200 танків були напрямлені на неї. Битва за Україну була тяжкою. Вона тривала 22 місяця.

Слайд №7

Важкими були дні війни. На кожного чатувала смерть. Та й там, в водовороті смерті, воїн не падав духом. Жив вірою в Перемогу, вірою в зустріч з близькими. Отож, у хвилинку перепочинку чулась мелодійна пісня, дотепний жарт.

Слайди №8

Фашисти хотіли зруйнувати все, що було створено розумом і працею людей. А що вони хотіли зробити з населенням України? Частину його знищити, частину перетворити на рабів. Влаштовувались десятки тюрем, таборів для полонених. Гітлерівці морили людей голодом і розстрілювали. Піддавали людей жахливим тортурам, вивозили людей на каторжні роботи. Фашизм приніс із собою звірство й розруху, голод, сльози і смерть. Війна нанесла тяжкі рани людям.

Слайд №9

        Гітлерівці зруйнували і спалили сотні міст, десятки тисяч сіл, 84 000 шкіл, 334 ВУЗи. Вони робили нечувані звірства і спалювали дітей, розстрілювали жінок і старих людей. Важко знайти в нашій країні дім, куди б не прийшло горе: хто загубив сина або батька, або матір, хто сестру або брата, хто товариша.

У нашому класі є учні, прадіди і прабабусі яких були учасниками Великої Вітчизняної війни. Зараз вони нам розкажуть про них. (Розповіді Данчі П., Юрченко В., Лучко В., Горщаля Д.)

Слайд №10 - 11

Вчитель. Перемога дісталася нам дуже дорогою ціною. 1418 днів і ночей йшли воїни вогненними дорогами війни. Кожен день, як рік, кожен рік, як століття. Все витримали і перемогли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя. Захистити мир на землі для себе і дня всіх людей, нема завдання важливішого для кожної людини.

Слайд №12

8. Пройшли солдати немалі дороги

Через бої та хуртовини злі

і засвітили сонце перемоги

Усій землі, всім людям на землі!

 

9. Бійці Вітчизну врятували,

Ішли за неї в смертний бій.

Щоб діти в щасті виростали

В країні зоряній своїй.

Вчитель.Тому про це повинні знати навіть найменші громадяни нашої країни. Думати про мир, боротися за мир ми повинні кожен день, кожну годину. Пам'ятайте ! Через роки! Через віки - пам'ятайте про них, хто вже не прийде! Схилимо голови перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя в ім'я врятування рідної землі.

Слайд №13

Своєрідним символом нашої пам'яті став образ птаха - журавля. У пісні «Журавлі» є хвилюючі слова, як полеглі у війну солдати перетворились на журавлів.

 10. В горі журавлі пролітають

І в лузі щоліта сідають.

 А люди, а люди казали,

Що хлопця між ними впізнали,

І він журавлем прилітає

До нашого лугу дзвінкого,

 До нашого рідного краю.

                                            Слухання пісні «Журавлі»

Слайд №14

Багато їх молодих, самовідданих увійшли в легенди і назавжди лишилися у вдячній пам'яті людській.

 У нас, живих, є багато людських прав: у нас є право на щастя, дружбу, любов. Але одного права у нас живих не має і ніколи не буде. У нас не має права забувати про те, що зробили для нас загиблі, в ім'я Батьківщини, в ім'я життя на Землі. Понад сім мільйонів українських воїнів армії і флоту разом з бойовими побратимами інших національностей пішли на фронт. Кожен другий з українців поліг в боротьбі з ворогом, захищаючи Батьківщину, а кожен другий, хто залишився в живих, повернувся додому інвалідом. Україна поклала на алтар перемоги від 8 до 10 мільйонів людських життів. І якщо вшанувати хвилиною мовчання кожного загиблого воїна, мовчання б продовжувалось 38 років 18 днів

Вічна слава героям, які загинули у боях за нашу свободу, незалежність і мир. Схилимо голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. Вшануємо їх хвилиною мовчання. (Хвилина мовчання)

У серцях наших людей не згасне, як вічний вогонь, пам'ять про людей, близьких і невідомих, про всіх хто боронив рідну землю від ворогів. Вони живуть в пам'яті своїх земляків. Кожен з нас поділяє думку, викарбувану в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».

Слайд №15  Пісня «Ветерани»

 

Могили! Могили! Скільки їх лишилося на дорогах війни! В них лежать ті, хто вже ніколи не погляне в цей чудовий світ. Тих хто відійшов у вічність - слід пам'ятати завжди. У містах і селах нашої неньки України є святі місця для кожної людини, де поховані, де навічно лягли ті хто захищав рідну землю від ворога в роки війни. Мабуть немає такого населеного пункту, де б не здіймався пам'ятник або скромний обеліск, до якого йдуть і йдуть люди, приносять свою любов, вдячність, скорботу.  (Перегляд пам’ятників загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні)    Слайди №16-22

                ПАМ'ЯТЬ

11. І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

 

12. Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока, берегти.

Слайд №23

Вчитель. І немає нині жодного міста на просторах нашої України, де б не берегли все, що пов'язано з подвигами людей, які захищали свою Батьківщину, де б не лежали в будь - яку пору року квіти біля пам'ятників і обелісків. Їх червоні пелюстки, як відблиски Вічного вогню, Вогню пам'яті, як символ всенародної вдячності і пам'яті про них хто віддав життя за Батьківщину. Вічний вогонь незгасно променить дні і ночі на могилах воїнів. Це вогонь пам'яті серця. І до вічного вогню в урочисті дні і будні, влітку і взимку, в холод і спеку йдуть і йдуть сивочолі ветерани, солдатські вдови, йдуть люди різного віку, різних поколінь. Вони приходять вшанувати пам'ять загиблих воїнів.

 13. Вічний вогонь палає

Дзвонить у далі століть

Вічний вогонь закликає:

 -Щастя живих бережіть!

14. Вічний вогонь клекоче:

Люди, не треба війни,

Щоб не вмирали дочки,

Сестри, брати, сини!

15. Вічний вогонь палає

Тужить країна над ним,

Вічний вогонь вимагає:

Миру і щастя живим!

                 КВІТИ ПАМ’ЯТІ

16. Квіти – на граніті, на броні.

Сонце усміхається мені.

Поруч з ветеранами стою,

Наче клятву пам’яті даю.

Ветерани в світлій сивині

А на грудях сяють ордени.

Пам'ять серця…

Пам'ять сивини…

Пам'ять тих, що

Не прийшли з війни,

Пам'ять – наче квіти на броні…

Сонце усміхається мені.

Слайд №24

17. Хай літають завжди журавлі,

Колоски видзвонюють налиті.

Ми за те, щоб мир був на землі

Для усіх малят на цілім світі!

 

18. Щоб птахи співали, щоб пісні лунали,

Щоб вітер в лісах гомонів.

Щоб діти на повен голос казали:

«Хай буде життя на землі!»

      

19. Ми не бажаємо війни!

Хай над містами і нивами

Сіяє сонце з вишини,

Щоб ми росли щасливими!

 

Слайд №25

Вчитель. Який він крихкий цей Мир! Я усвідомила це всім своїм серцем, коли майже після 70 років Миру і спокою, який подарували нам наші діди, прадіди та батьки, війна постукала у вікна і двері нашої рідної України

Вже третій рік йде ця клята війна, і я, часто запитую себе: «Кому потрібна ця війна? Кому вона вигідна? І чому ми не змогли зберегти той мир, який подарували нам наші батьки та прадіди?» І, на превеликий жаль, не знаходжу.

На нашій вільний Україні все є для щастя і життя людини, але нема миру і спокою. Усі українці, пам’ятаючи уроки минулого, від усього серця прагнуть Миру.

Слайд №26  Відеоролик з піснею «Нам потрібне мирне небо…»

 

 

Слайди №27-

20. Ми живемо у світлому краю,
У вільній незалежній Україні.
Наснагу тут плекаємо свою,
І небеса над нами сині-сині.


22. Усе в нас є: озера і ліси,
Степи і гори, ріки і долини,
Моря і море вічної краси,
Усе для щастя і життя людини.

23. Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ.

24. Мир на землі — це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі — це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях.

25. Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.

26. Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар — щастя і любов.

 

27. Ні — війні, так — Миру й сонцю в небі голубому!
Мир — це злагода, це — воля, і рідна мова й пісня мами колискова!
Наші серця закликають до Миру!
Хай буде Мир!
Мир у всьому світі!
Хай буде мир
у нашій рідній Україні!

 

Пісня «Коли співають діти»

 

Вчитель.

Ми живемо на землі і повинні думати про її майбутнє. Чим би ми з вами не займались, щоб не робили, пам'ятайте: кожний крок, кожна велика чи мала справа - це вклад в майбутнє. В Ім'я цього майбутнього, в ім'я щастя і всіх людей на землі - ми голосуємо за мир. За мир і спокій полягли мільйони! Нехай панує мир! Ростіть же, мужнійте, зберігаючи в серцях пам'ять про героїв, які подарували нам щасливе мирне життя.

 

Завантаження...
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Войтенко Мирослава Володимирівна
    Супер розробка! Дякую! А де презентація?))
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
1250
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку