Таблиці та типи даних в таблицях

Про матеріал
Презентація до розділу Бази даних. Урок розрахований на онлайн проведення, хоча можна використати і при очному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Таблиці та типи даних в таблицях10 Урок 3

Номер слайду 2

Повторення. Суть реляційної моделі полягає в тому, що дані розподіляються на складові, пов’язані між собою відношеннями і подані у вигляді двовимірної таблиці. Реляційна модель із відомостями про учнів одного класу

Номер слайду 3

Повторення. Двовимірні таблиці складаються із рядків, які у термінології баз даних називаються записами, і стовпців, які називаються полями.

Номер слайду 4

Створення бази даних у СУБД MS Access Повторення

Номер слайду 5

Створення бази даних у СУБД MS Access. Усього в базах даних Microsoft Access є шість різновидів об'єктів, з чотирма з яких ми працюватимемо.

Номер слайду 6

Створення бази даних у СУБД MS Access

Номер слайду 7

Створення бази даних у СУБД MS Access. Система управління базами даних Microsoft Access входить до складу пакета прикладних програм Microsoft Office. Запускають цю програму так само, як і інші офісні застосунки: за допомогою меню Пуск або ярлика на робочому столі. Для створення бази даних використовують значок

Номер слайду 8

Створення бази даних у СУБД MS Access. Після створення БД буде відразу створено та відкрито таблицю, яка має стандартну назву Таблица1. Файл бази даних має розширення accdb.

Номер слайду 9

Створення бази даних у СУБД MS Access

Номер слайду 10

Створення бази даних у СУБД MS Access. Найзручнішим способом створення таблиці є використання конструктора, тому надалі ми розглядатимемо саме його. У стовпці Им’я поля слід увести назви полів (у кожній клітинці – 1 назва!). У стовпці Тип даних потрібно вибрати типи даних зі списків, що розкриваються. У стовпці Опис можна ввести коментар щодо призначення поля.

Номер слайду 11

Створення бази даних у СУБД MS Access. При створенні таблиць у базі даних необхідно вказати крім назви ще типи полів, а також задати назву таблиці. Крім того, для деяких полів варто задати додаткові параметри.

Номер слайду 12

Створення бази даних у СУБД MS Access. У Microsoft Access існує 12 стандартних типів даних.

Номер слайду 13

Створення бази даних у СУБД MS Access. Зверніть увагу на тип Лічильник, значеннями якого є цілі числа. У полях цього типу користувач не може вводити й змінювати дані, проте їх автоматично вводитиме СКБД під час створення нових записів. Фактично СКБД за допомогою полів-лічильників нумерує записи послідовними значеннями 1, 2, 3… Поля-лічильники, як правило, є ключовими.

Номер слайду 14

Створення бази даних у СУБД MS Access. Працюймо на комп’ютері{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ПрізвищеІм’я. По батьковіДата народження. Вулиця. Будинок. Квартира. Телефон. Фото{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва вулиціКатегорія. Район. Вулиця. Бульвар. Проспект{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва району. База даних «Учні школи»УчніВулиціРайони

pptx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку